Ei paineita äitylit!

Helsingin Sanomat uutisoi jälleen suomalaisäitien paineista ja täydellisen vanhemmuuden tavoittelusta, jonka takia vanhemmat pahimmillaan sairastuvat. Hesarin artikkelin mukaan vanhemmuudesta on tullut kilpailun ja suoriutumisen kohde, jota vertaillaan sosiaalisessa mediassa ja kaikista merkittävin uupumusta lisäävä tekijä oli vanhempien kokemus ulkoapäin tulevista suorituspaineista.

No mitä ne äitylit siellä taas ressaa?

Toki jo synnytyssalissa pääsee heti mukaan skabaan vaikka näppäilemällä anopille puhelun, jossa kertoo aikovansa ottaa helvetisti ilokaasua sekä kaikenlaisia kipulääkkeitä, jonka jälkeen voi aivan kamalissa vajareissa vertailla itseään vieruspedin sankariin, joka ponnisti luomuna kolme tuntia, eikä huutanut ääneen kertaakaan. Eikä takuulla heitellyt kipuja ”lievittävää” tens-laitetta pitkin seiniä tai unohtanut pakata synnytyskassiinsa(!!) imetysteetä, joka on hörhöilyä.

Onneksi aina voi lohduttautua sillä, että vanhemmuuskisoissa kaikki ovat häviäjiä. Viereisen pedin luomuponnistaja miettii, kuinka synnytys olisi ehkä epiduraalilla edennyt nopeammin ja helpottanut vauvan oltavia tai ehkä olisi pitänyt mennä heti sinne ammeeseen, samalla kun kivunlievitystä vaatinut huonetoveri katuu vauvalle aiheuttamaansa huumetrippiä. Ehkä doula olisi auttanut, vaikka onkin ihan huuhaata ja keisarinleikkaus on kaikista pahin! Niin no sillä ei se maito sitten noussut, kun meni siihen leikkaukseen. Ei se sillon nouse.

Jos imetys epäonnistuu, vastustuskyky, kiintymyssuhde ja oikeastaan ihan kaikki on pilalla! Ja niin on myös silloin, jos vauva ei huoli pulloa, isäsuhde saattaa vähintäänkin jäädä etäiseksi, äidistä tulee omistushaluinen hullu, joka ei pääse ajoissa lantionpohjatreeneihin tai varaamaan ristiäisiä varten kaunista juhlatilaa ja leipomaan karjalanpiirakka-cakepopseja. Kastaminen on aivan kamalaa aivopesua ja nimijuhlat hippien pakanallisia himinöitä, joissa soi varmasti joku noitarumpu ja saa aina pelätä itsekin joutuvansa mukaan johonkin outoon rituaaliin tanssimaan.

Valittu nimi on varmasti liian boheemi, lähiö tai itseasiassa liian perinteinen, tylsähkö. Ja miksi muka suvussa kiertävä tärkeä nimi Senni piti katkaista, mitä sitten että lapsi on poika? Nykyisin on kuitenkin sukupuolisensitiivisyys, muistakaa se, vaikka onkin kamalaa hömpötystä. Vauvan pitää oppia nukkumaan omassa sängyssä, mutta vain perhepedissä lapsella on turvallista, vaikka onkin vaarallinen. Eikä missään nimessä saa nukuttaa viereen, eikä vaunuihin, eikä rinnalle ja Kuinka kasvattaa bebe on ranskalaista kidutusta ja paskaa. Hulluja kaikki ranskalaiset!

Ja kannattaa muistaa myös lapsentahtisuus, luomupuuvilla, silkkivilla, mikromuovi, unikoulu, vesipilariarvo, herkkyyskausi, kantoliina, valmissoseiden vaarat, Sinkkosen elämä ja teot, perhejuhlat, soseuttaminen sekä myös ei-soseuttaminen, eli sormiruokailu, jos vain värikylvyiltä, vauvauinnilta ja vauvanjalkojen kipsivalujen tekemiseltä pystyy. ÄLÄKÄ UNOHDA TEETTÄÄ SITÄ VALOKUVAKIRJAA, ON IHAN HELVETIN KÄTEVIÄ NE TILAUSOHJELMAT! Hetkessä on koko perheen muistot tallessa! Muista hyvät muistot! Ja sanallista huonot, ettei jää traumoja lapsuudesta.

Ja koskaan ei saa syödä lapsen kanssa samalla lusikalla tai laittaa maasta nostettua tuttia vauvan suuhun tai omaan suuhun, koska se vasta olisikin aivan sekopäistä. Tutti on muutenkin paha! Se pilaa imetyksen ja hampaat, jotka pilaa myös imetys ja karies ja kaakelilattia, jos mokaa vanhemmuudessa niin pahasti, että katsoo aamupuuron aikana kerran toiseen suuntaan. Silloin on murskana kaikki tai ainakin osa etuhampaista.

KUNNOLLISESSA vanhemmuudessa menestysmahdollisuudet seuraavat myös kotioven ulkopuolella – myös ollessa ilman lapsia liikkeellä. Tosin esimerkiksi marketeissa yksin liikkuminen on ihan ok, jopa suotavaa, koska lasten tuominen kauppaan tai ravintolaan on virhe ja väärin ja epäturvalliset vaunut tukkivat pahasti kulkuväylän ja myöhemmin saa taas lukea Hanna Sumarin kolumnista, mitä tuli tehtyä.

Ravintolaan ei kannata muutenkaan enää mennä, myöskään ilman lapsia, ellei ole valmis nopsaan laukomaan sarjatulivastauksia kysymyksiin, kuten Kuka hoitaa lasta? Ai mammakin on lähteny vähän hurvitteleen? Mihinkäs sää lapses oot jättäny nönnönnöö. Onko kaikki ihan hyvin!? tai kohtaamaan hiljaisia Mitä-tuokin-äiti-täällä-hilluu -katseita ihmisiltä, jotka ajattelevat tässä ihan vaan perheen parasta. Siinä vaiheessa kannattaa kyyristyä odottamaan puhelua lastensuojelusta sekä vähän miettiä, mitä kaikki nyt ajattelevat. Luultavasti pahaa.

Kuten myös silloin, jos palaa lasten saannin jälkeen liian aikaisin töihin tai jää hoitovapaalle lorvimaan. Elätiksi, joka ei ole saanut pudotettua raskauskilojakaan, joita neuvolan mielestä kertyi mitatessa aivan liian vähän. Töihin on aina riski palkata perheellisiä, koska ovat aina jäämässä kotiin hoitamaan kipeitä lapsia tai livistämässä aikaisin hakemaan koulusta lapsia, joista eivät ole kiinnostuneet ja joille eivät koskaan ole läsnä, koska ura on tärkein. Ura, ura, ura! Miksi edes teki lapsia?

Ja muutenkin oli ihan väärin haluta lapsia, koska maapallo tuhoutuu ja ilmastonmuutos ja tulevaisuus on kamala, eikä sitä ole, koska perheiden lapsiluku pienenee huolestuttavasti ja syntyvyys laskee liikaa.

Mutta ei mitään paineita äitylit! Tehkää ihan sen mukaan, mikä tuntuu itsestä parhaalta! Todellista tasa-arvoa on se, että kaikki saavat päättää itse.

Armollista keskiviikkoa kaikille!

Lue myös:

Isilehmät on vittu töissä!

Jonnet ei muista

Kukkuu

Tervetuloa synnytystalkoisiin

Mikä helvetti varhaiskasvatuksen opettajia oikein vaivaa?

Share

23 kommenttia

 1. Hah! Niin hyvin kirjoitettu hyvä hyvä! ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 2. Pussy kirjoitti: Vastaa

  Mahtavaa Asikaine! Yks vela täällä yhtyy, vaikka onkin ihan saatanasta ja itsekäs ja maailmanpelastaja, kun ei lapsia halua tehdä. Eihän niitä edes tehdä, niitä saadaan! Pitäähän lapsia nyt VAAN OLLA, ei se haittaa että erityisherkkä äityli vihaisi vapaudenmenetystään ja syöksyisi turmioon kun lastensuojelu auttaa kyllä täällä hyvinvointiyhteiskunnassa ja olisihan lapsella isäkin ja hei, adoptoida voi aina jos raskaaksi tulee koska abortti on murha! Ettäs tiiätte! Ei paineita velat!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JUURI NÄIN, oikeassa olet kaikessa, hienosti ladattu!!

 3. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Ei helkkari, joko niitä joulukortteja pitää taas ruveta tilaamaan niillä näppärillä ohjelmilla?!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JA KALENTERIT KOKO SUVULLE; MUISTA MYÖS NE!!!!

 4. Suninen kirjoitti: Vastaa

  Tää oli maailman paras ja ihanin ja kaikki!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 5. Kkk kirjoitti: Vastaa

  Oot kova. Kova. Kova. Kova.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 6. Noora kirjoitti: Vastaa

  Karjalanpiirakan makuiset cakepopsit. Eittämättä paras. Ja muutenkin, niin on point! Kiitän ja kumarran.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ole hyvä ja piirakkapopsit kokeiluun!

 7. Maija kirjoitti: Vastaa

  Täyttä timanttia! Nauroin ja vähän myös itkin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 8. EK kirjoitti: Vastaa

  Miten sait kaiken tuon ristiriitaisuuden kasaan, vau! Kiitos.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 9. Kil kirjoitti: Vastaa

  Ihan samaa oon miettiny.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 10. Senkun kirjoitti: Vastaa

  Kolmen lapsen äitinä tämä juttu kolahti! Mä nauran täällä omaa etunimeäni ja sitä, että toinen nimeni on peritty… 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HHHAHHAHHAAAA! Senni on ihana nimi!

 11. Jules kirjoitti: Vastaa

  En tiiä, kehtaako tätä tunnustaa, mut mua kyllä oikeesti harmitti, ettei uudessa nimilaissa luovuttu etunimien sukupuolisidonnaisuudesta. Meillä olisi yksi todella merkityksellinen pojan nimi, jonka haluaisimme antaa lapselle. Nimi olisi toinen etunimi eikä kovin tyypillinen, joskin se kyllä tunnistetaan ja on ollut käytössä nimenomaan pojilla.

  Kun nyt oikeastaan miettii, niin en kyllä edes tiedä, mitä sukupuolisidonnaisilla etunimillä saavutetaan. Nythän on suunnitteilla jopa henkilötunnusten muuttaminen sukupuolineutraaleiksi, joten ei nimikäytännöllä voi oikein perustella sukupuolten tunnistamistakaan. Enkä nyt ees ota puheeksi sukupuolten moninaisuutta!

  Toki käytännön muuttuessa ekat 10-20 vuotta voisivat aiheuttaa erinäköisiä kommelluksia, mutta eiköhän siihen totuttaisi. Onhan englanninkielisessäkin maailmassa ihan normaalia, että Alex tai Jamie voi olla tyttö tai poika.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, mun mielestä tuokin on kyllä sellanen asia, että olisi hyvä, jos kaikki saisivat itse päättää, jos nimi muuten on ”ok”! Onhan niitä nimiä, joita on sekä tytöillä että pojilla ja ehkä jossain joskus vähän pitää tarkentaa, mutta esim kansainväliset nimet jne virkistävät jo nyt vähän pakkaa, joten eiköhän sekin jossain vaiheessa tipu pois…luulis!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.