Brunssitunnelmia ja näkymiä kauniiseen naapurikotiin

Kolea viikonloppu vilahti lähinnä Nekalassa pyörien ja kirjaa lukien. Nappasin torstaina ohikulkumatkalla Lukulaarista Laura Mannisen kirjan Kaikki anteeksi, joka imaisi ensimmäiseltä sivulta mukaansa kotoisan puutalon alakertaan, jossa väkivalta ja keittiöveitsien väläykset muuttuvat yö yöltä uudeksi normaaliksi. Huh huh! Tarkkanäköinen ja rankka kirja piti manipuloivan puolison tavoin pihdeissään: kyhjötin jossain ihan toisessa puutalossa, vaikka meillä poikkesi enoa ja yökyläilijää ja oli muutenkin perus viikonloppupössis.

Luettuani koko kirjan (suosittelen sitä!) ja rämmittyäni tositapahtumiin pohjautuvan tarinan jättämästä ontosta olosta palasin jälleen Nekalaan, itseasiassa juuri sopivasti naapurin muijien perinteiselle sunnuntaibrunssille (suosittelen myös kuukausittain kiertävää brunssia!). Tällä kertaa katoimme tuomisemme vuorostaan naapurin muijan luokse ja meikälle napsahti pataleivän leipominen ja juustojen hommaaminen.

Tein lauantai-iltana leipätaikinan valmiiksi ja kolkuttelin naapuritalon ovea vähän henkseleitä paukautellen lämpöisen ja rapeakuorisen leivän kanssa, mutta vitsit mitä herkkuja muut saakelin masterchefmuijat olivat taas taikoneet! No mercy! Uskomatonta parsa-brie-piirakkaa, taivaallista valkosuklaa-juustokakkua, hedelmäsalaattia, munkkeja…

Meillä oli käsittämätön luksusbrunssi ja leppoinen päivä naapurin muijan kauniissa ja lelujen täyteisessä kodissa, jossa meinasi kahdeksalla lapsella välillä lähteä touhut jopa enemmän lapasesta kuin itselläni herkkujen kanssa. En ollut tiennyt parsan ja brien täydellisestä liitosta! Miksei kukaan ollut kertonut lempiasioideni sulavasta mätsistä!? Saatan joutua ruikuttamaan naapurin muijalta (senkin) reseptin, parsapiirakka oli silkkaa parhautta.

Herkkujen ja viikonloppukuulumisten lisäksi teemana oli repaleiset yöt ja kollektiivinen väsymys. Osa sentään oli valvonut vauvelin tai flunssan takia, mutta me he, joilla oli eilen vähän venähtänyt puutarhaviinien äärellä, valittivat äänekkäimmin kaikista raskainta elämäänsä!

Retkotimme sohvalla, suunnittelimme tulevia synttäreitä, ihastelimme naapurin tytön vanhoja vaatteita, jotka olivat siirtymässä seuraavalle käyttäjälle, selasimme sisustuslehtiä, odotimme kesälomia ja ajoimme jossain vaiheessa lapset ulos touhaamaan.

Ehkä ensi kuun brunssin pääsemme jo kattamaan terassillemme, vaikka rakastan kyllä naapurin muijan värikästä kotiakin, jossa myös luuhaan aika ahkerasti imemässä sisustusideoita, juomassa liikaa kahvia, ajattelemassa ääneen ja viettämässä parasta laatuaikaa.

Viikonloppuinen laatuaika jatkuu onneksi vielä tänään illallakin: uunissa on pitsa ja aijomme Hipin kanssa katsoa Selviytyjien uusimman jakson, jos jännitykseltäni kykenen!

Leppoista sunnuntai-iltaa kaikille!

Lue myös:

Vilkaisu naapurin muijan kotiin

Sunnuntaibrunssit

Helppo ja herkullinen pataleipä

Tuliko tulppaaneja vai turpaan?

Share

4 kommenttia

 1. Larppa kirjoitti: Vastaa

  Ihanat tarjottavat, toivottavasti laitat reaeptit jakoon!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, pyydän tuota parsapiirakan ohjetta, oli niiin hyvää!! <3

 2. Väittäisin, että viinin takia valvominen on paljon pahempaa kuin esimerkiksi vauvojen vuoksi 😉
  Ihana koti, naapurillakin!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jep ja jep 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.