Blogista ja mulkun imemisestä

Näyttökuva 2016-4-7 kello 9.17.30

Blogi on pian jo viikon raksutellut täällä uudessa osoitteessa. Juhuu! Seesteisten kulissien takana on pöhissyt aikamoinen säätö. Välillä sivusto on kyykännyt liian pienestä laajakaistasta kävijäruuhkista, ulkoasu on elänyt jatkuvasti vaihtelevien toiveideni mukaan ja vanhojen postausten arkistot ovat sekoilleet rankemmin kuin itse kirjoittaja.

Tosin parasta viihdettä on ollut lukea postauksia, joiden kuvat olivat muutossa vaihtuneet. Eilen yrittäessäni tsekkailla vanhojen postausten muotoa, luin kirjoitustani Wanhojen tansseista, joka alkaa: Kun kerran aloin vanhoja muistella ja tänään vanhoja tanssitaan sekä ystäviä juhlitaan, jaan vielä tämän riemastuttavan kuvan vanhojentansseistani..

*Jonka jälkeen postauksessa oli valokuva ruostuneesta sahasta sekä seinästä, jossa lukee imekää mulkkua!*

Perus.

Hahahahahahahaa! Tiesin atk:n bittiavaruudella olevan sairas huumorintaju, mutta että vielä parempi kuin itselläni! (Tasolleni ei vielä moni ole yltänyt.) Pyysin sivujani kasaavaa atk-Jania poistamaan muun muassa ikävän mulkunimemismuiston vanhojen tansseistani! En olisi uskonut jo vuonna 2016 bittishitin olevan sellaisella Spotless Mind -tasolla, että muistojakin voi jälkikäteen muokata mieleisekseen! Voisikohan Jani deletoida mielestäni myös muutamat keittiöremontin muistijäljet, joita en yrityksistäni huolimatta saanut halvalla kaljalla blurrattua..

Niin. Asiaan! Vielä pientä viilausta ja osa materiaalisiirroista on vähän vaiheessa, mutta muuten blogi alkaa jo pelittämään. Muutama huomio:

– sivu on välillä kaatuillut (kävijäryntäyksistä, woop woop!), mutta riittävän suurta kaistanleveyttä ym säädetään parhaillaan ja kaatuilun pitäisi ensi viikon alussa olla kurissa! Pahoittelut ongelmista.

– etusivun automaattisesti näkyvillä olevat postaukset on nyt ainakin toistaiseksi kutistettu kahteen, sillä etusivu tuppasi olemaan järkälemäinen ladattavaksi (osasyy sivuston kyykkäämisiin, pahoittelut!). Oma toiveeni oli saada mahdollisimman monta postausta kerralla näkyviin jatkuvan klikkailun välttämiseksi, mutten tajunnut tuota lataus- ja tilaongelmaa, joka ilmeni erityisesti postauksissa, jossa on useita kuvia

–  arkistot ja vanhat kuvat toivottavasti asettuvat pian aloilleen ja oikeille paikoilleen

– vanhan blogin kommentit tuodaan vielä, jee! Parhaat keskustelut ja lukijoidenkin superläpät siirtyvät tänne! (Vanhojen postausten kommentit saattavat juuri nyt olla vielä sekalaisessa järjestyksessä tai muuten oudosti)

– aina leuhotan, koska en oikeastaan koskaa ole saanut ikäviä kettuilukommentteja (juhuu! johtuu siitä, ettei blogiani oikestaan lue kukaan, että lukijani ovat niin fiksua sakkia, ) ja olen aina tykännyt villistä ja vapaasta kommenttiboksista, mutta nyt kommentit julkaistaan tarkistuksen kautta roskapostin estämiseksi. En tarkoita ikäviä kommentteja vaan piinaavia viagramainoksia ja muuta sälää, jota meinaa puskea. (Mulkut totisesti piinaavat blogiani!)Yritän kuitenkin klikkailla kaikki kommenttinne nopsaan näkyville, vaikken heti ehtisikään vastata

– lisää spessua infoa Asikaine 2.0 -blogiin löytyy täältä

Olikohan siinä kaikki? Kiitos teille lukijoille kärsivällisyydestä sivuston kaatuilun, arkiston sekoilun sekä jatkuvan blogimuuttomainostuksen kanssa.

Toivottavasti saadaan nopsaan vielä loput matskut vanhoilta sivuilta toimitettua, kyykkäämiset kuriin ja kaikki nippelit paikalleen, niin päästään _itse asiaan_, eli kirjoittelemaan parasta läppää ja fiilistelyä muusta kuin blogista! Jep – joka tapauksesssa (lukuunottamatta ikävää mulkkuhommaa) Asikaine alkaa olla ihan soiva peli. HUoh.

Aurinkoista viikonloppua!

PS. Jos ei vielä ole tälle ihanalle lauantaille Tampereella puuhaa, muistakaa kivat menovinkkini!

Share

8 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti: Vastaa

  Mukana on muutettu! 🙂 kiitti ihan huipuista jutuista ja blogista!! Vähän ongelmiakin haluan tässä vuodattaa; omenapuhelimella selaillessa ei näy kuvat postauksissa.. Esim. tässä tai edellisessä. Onkohan muilla samaa vai vaan mulla?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Argh, testasin ja mullakaan ei näy, he heh. Johtunee ehkä siitä, että kyseessä ns. muut tiedostot kuin perinteiset valokuvat..Kiitos huikkaamisesta, kysyn tätäkin asiaa atk-Janilta!
   Ja kiitos mukanamuutosta ja lukemisest:) JEE!

 2. raisaliitto kirjoitti: Vastaa

  Hei mä kun käyn vähän harvakseltaan täällä ja luen sitten paljon kerralla, niin onkohan joku kikkakolmonen siihen että ei tarvis selata kahdeksaa sivua taaksepäin ”vanhempia postauksia” vaan esim olis sivunumerot alhaalla että vois vähän loikkia eteenpäin. Tajusikkohansää…

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hmm.. taisin tajuta. En ookkaan tullut tuota ajatelleeksi. Kysyn asiaa atk-dudelta, jos saisi arkiston selaamiseen alas sellaset numerot, joita pitkin voisi ”oikoa”. Jos oikein ymmärsin. Hyvä pointti, kiitos palautteesta!

   PS: KÄY JOKA PÄIVÄ! SILLÄ SIITÄ PÄÄSTÄÄN!

 3. raisaliitto kirjoitti: Vastaa

  Juu kyllä sää ymmärsit just oikein!

  Ja hei, todellakin koitan käydä joka päivä, mutta ELÄMÄ!!! se on välillä esteenä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ok, pistin tästä jo koodarikaverille palautetta ja mietimme jotain ratkaisua asian korjaamiseksi. Esim että arkistosta avatessa kuukauden, tulisi sen kuun postausten otsikot näkyviin…ehkä tämä helpottaisi selaamista, jos saa ns. kokonaiskatsauksen, mitä siellä on selattavana…ja mitä uutta ja mitä vanhaa. Kiitos palautteesta siis, nää on tärkeitä! Itse kun ei aina huomaa näitä käytettävyysasioita 🙂
   PS! Juuri niin, SALLITAAN ELÄMÄ <3

 4. Kao kao kirjoitti: Vastaa

  Mä vaan lisään tän jutun näkyvyyttä siellä etusivulla avaamalla linkin pariin otteeseen. Onki täällä kävijäryntäys vai yhden kävijän ryntäys.. aina ei voi voittaa 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Pitihän se arvata, että SÄÄ oot kaiken tämän pervoilun takana! 😀 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.