Suomi 100 pikkujoulut

Torstaina eduskunnassa järjestetyt kokoomuksen, perussuomalaisten ja sinisten järjestämät pikkujoulut saivat erikoisen käänteen, kun Persujen avustaja oksenteli eduskunnan käytäville. Lopulta lääkäriksi paikalle haettiin kristillisdemokraatteja edustava entinen sisäministeri Päivi Räsänen, joka tilanteen sattuessa istui täysistunnossa keskustelemassa Suomen alkoholilaista muiden pikkujoulukiireiltään paikalle ehtineiden kansanedustajien kanssa. Räsänen oli juuri saamassa puheenvuoron varapuhemies Mauri Pekkariselta, kun lääkäri Räsäsen oli lähdettävä apuun pikkujouluihin.

Aikaisemmin Räsänen oli esittänyt alkoholilain käsittelyn siirtämistä aamuun, jotta kaikilla olisi ollut aikaa lukea sosiaali- ja terveysvaliokunnan 200-sivuinen mietintö ja jotta kaikki eduskunnassa työskentelevät olisivat olleet selvin päin, mutta esitys ei mennyt läpi.

Vahvassa humalatilassa ollutta perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraista pyydettiin poistumaan potilaan luota, kun käytäville oksentanutta avustajaa kannettiin ambulanssiin. Hakkaralaisella alkoikin jo olla kiire muihin puuhiin.

Alkajaisiksi Hakkarainen poikkesi sinisten ryhmähuoneessa heittelemässä alkoholijuomia lattialle, jonka jälkeen Hakkarainen uhkasi käydä häntä rauhoitelleen työministeri Jari Lindströmin päälle.

Hakkaraisen oli aika mennä käymään kahvilla. Eduskunnan kahvilatiloissa hän otti kädellä niskalenkin kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruohosta ja suuteli tätä väkisin suulle satuttaen Ruohoa, joka oli tullut tauolle täysistunnolta eduskunnan kahvilaan. Apuun saapui kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen, joka käski Hakkaraista lopettamaan. Hakkarainen satutti Ruohoa niskaan ja suuhun.

On kuitenkin vähän spekuloitu, oliko seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutunut Ruoho ”oikeasti” edes joutunut ahdistelluksi, sillä hän on moninkertainen MM-mitalisti taekwondossa ja mitäs puki sukkahousut. Myös Hakkaraisen kannattajat kommentoivat välikohtausta kommenteilla ”Tämähän kertoo vain sen, että olet normaali suomalainen MIES eli ei hävettävää!” sekä ”Helpottaa, kun päästää välillä ”höyryjä” ulos, älä Tepe murehdi suotta”.

Onneksi asiaan saatiin kuitenkin myös puolueen virallinen kanta: Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoivat, että esimerkiksi Hakkaraisen ryhmästä erottaminen olisivan aivan kohtuuton seuraamus ottaen huomioon edustaja Hakkaraisen moitteettoman työskentelyn ryhmän ja puolueen hyväksi. Samalla he painottivat, ettei Perussuomalainen eduskuntaryhmä ja puolue hyväksy minkäänlaista seksuaalista tai muutakaan ahdistelua. (Mutta älä Tepe murehdi suotta!).

Lisäksi Halla-aho oli pahoittanut mielensä ja sanoi, etteivät toimittajat olisi saaneet raportoida eduskunnan pikkujoulujen tapahtumista. Halla-ahon luottamus mediaan koki pahan särön ja jatkossa pikkujouluissa voisi laittaa toimittajien osalta rajat kiinni, sillä pikkujouluissa voi sattua, ”sitä, tätä ja tuota”.

Ehkä myöskään ahdistelujupakkaa ei olisi tapahtunut, jos petollinen media ei olisi raportoinut siitä tai jos Ruoho ei olisi saapunut sukkahousuissa kahvilaan tai jos pikkujouluja ei olisi järjestetty. Puheenjohtaja Maria Lohela aikookin ehdottaa, ettei eduskunnassa enää järjestettäisi pikkujouluja. Perinnettäkin on kuulemma tarkasteltava uudelleen.

Kun Ruoho seuraavana päivänä kysyi Hakkaraiselta ahdisteluvälikohtauksesta, vastasi Hakkarainen, ettei muista tapahtunutta, pyysi anteeksi ja sanoi, että ei tule toistumaan ennen kuin hän on seuraavan kerran kännissä.

Viime viikon tiistaina eduskunta puhui nollatoleranssista häirintätapauksille.

Suomi 100 Pikkujoulut! Me too!

ME TOO!

Share

14 kommenttia

 1. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Niin; mehän ollaan edustajamme valittu, eli jos kansanedustajat niinku edustaa meitä, niin totta mooses siellä on Hakkaraisen kaltaisia örveltäjiä….
  OMG.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Näinhän se on, mutta..
   tämän me too -syksyn ja ”nollatoleranssi kaikenlaiseen ahdisteluun”-julistuksen jälkeen luulisi, että ei voisi seksuaalisesti ahdistella ja satuttaa kollegaa sekä uhkailla toista aggressiivisesti ja sen jälkeen saavan puolueeltaan lausunnon, jossa pestään käsiä ja perustellaan asioita sanomalla edustajan tekevän moitteetonta työtä ryhmän ja puolueen hyväksi.

   Eli eduskunnalla nollatoleranssi ahdistelussa, paitsi jos hoitaa työnsä hyvin, niin ei sitten mitään kohtuuttomia seuraamuksia ja muutes perutaan kokonaan pikkujoulut, niin ei sitten tule lisää näitä ahdisteluita! Ehdokas itse kuitenkin sanoi seuraavana aamuna, että ei tule toistumaan ennen kuin hän on seuraavan kerran kännissä.

   ETTÄ TÄLLÄ MENNÄÄN!

 2. Puutaloholisti kirjoitti: Vastaa

  Olisikohan asia jotenkin paremmin Persujen sekä kanttajiensa mielestä, jos Taekwondon taitaja ja varmaan poliisinakin jotain oppinut Ruoho olisi vetänyt Hakkaraista pataan? Että väkivallalla vaan vastamaan se, joka sen taitaa ja siihen tilanteessa (en tiedä olisiko) pystyy.

  Ihme touhua. En kyl muutenkaan ymmärrä, että viinaa pitää kiskoa eduskuntatalossa yhtään minkään takia, baariin ryypiskelmään hus-hus, eikä sekoilla paikassa, jossa odotetaan asiallista käytöstä. En tosin tarkoita, että baareissakaan ketään saa ahdistella tms., mutta en tajua, mitä ihme pikkujouluja pitää rälllätä eduskunnan tiloissa.

  Hyvä, että Ruoho on tehnyt rikosilmoituksen. Hakkarainen on aika paljon (liikaa) saanut anteeksi ”pojat on poikia” mentaliteetilla.

  Hyvä kun kirjoitit aiheesta ja hyvän tekstin!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Aaaargh, näinpä!! Tämä hässäkkä kaiken kaikkiaan on niin helvetin hämmentävä ja tragikoominen, vaikka en toki seksuaalisessa häirinnässä voi mitään koomista nähdä, mutta TIISTAINA puhuttiin nollatoleranssista ja parin päivän jälkeen annetaan tälläisestä väkivaltaisesta häirinnästä eduskunnassa VAROITUS ja lupa jatkaa. Miten voi olla, että ”vähän kuristaminen” ja väkivaltainen seksuaalinen häirintä ei nosta sitä mittaria siitä nollasta yhtään???

   Koko homma menee ihan yli hilseen! Olen aivan raivona.

   Ja valitettavasti tässä tekstissä en suuremmin ole kirjoitustaitoja käyttänyt – > kaikki on referoitu suoraan uutisista. Kirjoitin vaan aika sanasta sanaan, että mitä median raporttien mukaan tapahtui ja se vaan itsessään kuulostaa joltain ironiselta farssilta.

 3. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

  Mulla tuli kyllä eilen sellainen alkukantainen raivo autossa, kun oltiin ajelemassa mummolasta kotiin ja referoin miehelleni noita uutisia. Tämä pohdiskelu Ruohon osuudesta tapahtumiin katkaisi kamelin selän. Ruohon osuus oli tasan vittu se, että se sattui olemaan paikalla. Siinä ei ole mitään spekuloitavaa! En ymmärrä, miten joku kehtaa vähätellä Hakkaraisen vastuuta. Saatana!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JUURI TÄMÄ! Mitä hän teki kahviossa? Oliko hänkin pikkujouluissa, olisiko voinut puolustautua taidoillaa tms, kielletään pikkujoulut, niin näin ei enää käy.

   Jospa kiellettään naisilta oleskelu kahviossa, niin käy tälläistä.

   Tai kielletään naisilta pääsy eduskuntaan, niin ”nollatoleranssi” ei vaarannu.

   SAATANA SOIKOON että ärsyttää!!

   1. Någon Annan kirjoitti: Vastaa

    Mä luulen, että ainoa asia, mitä nyt voi tehdä, on tosiaan alkaa ajamaan yleistä oleskelukieltoa naisille. Töissä ja ruokakaupassa saa käydä, mutta siinä se. Ihan oman turvallisuutemme takia voisimme jäädä kotiin, ja tietenkin siksi, ettemme sattumalta kahvioissa istuskellessamme viettelisi olemuksellamme miekkosia suuteloihin, jotka johtavat ongelmiin.

 4. ”Kännissä ja läpällä”. On uskomatonta kuinka paljon katsotaan läpisormien. Jossakin peräänkuulutettiin Herra Hakkaraisen irtisanoutumista, mutta tuskinpa näin tulee tapahtumaan, jos asianosainen ei näe tehneensä mitään väärää. Tai kokisi moisen oikeusmurhaksi (koska kyllähän huumoria pitää ymmärtää) Eikös sama herra kommentoinut Me too kampanjaa höpötykseksi?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Niin, asianosainenhan sanoi, ettei tule toistumaan ENNEN kuin on seuraavan kerran kännissä. Eli tuskin näkee tehneensä väärää.

   Joo, Metoo on HÖMPPÄÄ ja saanut ihan liikaa palstatilaa.

 5. kati kirjoitti: Vastaa

  Tässä farssissa tiivistyy jotensakin melkein kaikki mikä Suomessa on päin persettä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä!

 6. Puumis kirjoitti: Vastaa

  Eniten vituttaa se, että antamalla pelkän varoituksen erottamisen sijaan annetaan lupa vastaavaan toimintaan jatkossakin (jonka Hakkarainen itsekin jo tajusi siitä huolimatta, että on viinaksilla varmaan jo muutaman aivosolun tappanut: ei tapahdu ennen kuin olen seuraavan kerran kännissä).

  Höhhöhhöö pojat nyt on poikia ja kännissä nyt aina sattuu ja tapahtuu ja femakot turpa kiinni.

  Ei saatana ku korpee.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   SEPÄ SE!! Tää on ihan uskomatonta paskaa, että joku helvetin varotus kaiken tämän metoo ja nollatoleranssi-puheen jälkeen. KORPEE NIIN PERKELEESTI!!!!

 7. Minä olen se perussuomalainen eduskunta-avustaja, joka vuonna 2017 joi Eduskuntatalossa liikaa ja oksensi. Se tapaus oli erittäin hävettävä virhe minulta. Pikkujouluhölmöilyni paljasti mielessäni sellaisia häpeän tasoja, joiden en tiennyt olevan saavutettavissani ja joiden olisin toivonut jäävän saavuttamatta. Vieläkin se melkein kolmen vuoden takainen hölmöily itkettää silloin tällöin.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.