Ruokapostaukseen päin

Ruokapostaukset ovat haastavia. Hippi tekee usein perheemme ruoat ja lautaseni on tyhjä ennen kuvaamisen käydessä nälkäisessä mielessänikään. Kuukauden verran yritin kerätä arkemme ruokia tai viime aikojemme herkkuja saaden muistikortille kaksi erilaista uunilohta, jotka nekin olivat kuvissa puoliksi kaluttuja.

Kokkaamme kotona joka päivä, mutta siitä huolimatta esimerkiksi Nekalan muijan kanssa kokatuista tortilloista, pakkaspäivän hernekeitosta, aamupuuroista, leipomastani pitsasta, kalakeitoista, Hipin lempeästä kaalilaatikosta tai idyllisistä (ja kerrankin onnistuneista) sämpylöistä ei jäänyt sotkun lisäksi todisteita, ellei lasketa valokuvaa, jossa Hippi uittaa voissa tukkaansa. Muuten hyvä sämpylä.

Joko te kaikki söitte kaikki?! Mun piti ottaa kuva mun blogiin! No ei tästa voi enää ottaa. Saanks mää ottaa kuvan sun ruuan lopuista..öh miksää tälleen nää perunat oot pilkkonu..ei, ei tää toimi. Hyvää on, muttemmää ny enää muista, mitä tähän tuli..Hei erotaksää tästä kuvasta, mitä tää on, oisko tää kaalilaatikko..

Yritän ryhdistäytyä asian kanssa, koska pöydissämme on yleensä rakkaudella laitettuja ruokia, joiden hyviä reseptejä jakaisin mielelläni. Tänään ruokapostaus vedetään kuitenkin viikonloppumaisella otteella: sinne päin, hyvällä fiiliksellä ja epäilyttävillä kuvilla. Tulin, näin, söin.

DSC_0609.JPG

Päivän salaatti jääkaapista löytyneistä vihreistä sekä partajugurtista ja purjosta tehty dippi rapeille lohkoperunoille. Perunat olivat vielä uunissa, enkä koskaan saanut niitä taltioitua, mutta herkullinen ohje kuvineen löytyy aikaisemmasta postauksesta. Suosittelen testaamaan! 

DSC_0608.JPG

Naapurin muijan reseptillä leivottu ciapatta, jonka viimeisen kulman sain taltioitua ennen kuin kaikki oli syöty. Oli maukasta! Resepti on jossain tallessa…

DSC_0636.JPG

Maanantain makaroonilaatikko ja punajuuria. Nam.

DSC_0615.JPG

Toisen naapurin muijan ovellemme kiikuttamaa herkullista sitruuna-öö-jotain-hyvää piirakkaa? Oli hyvää ja riemastuttavaa!

DSC_0638.JPG

Paistettua lohta, perunamuussia ja Muhosen leipää. Bongaa hieno suolasirottimemme. (Ja psst naapurin muija: jos bongaat kuvasta salaatinottimesi, niin ei se ole teidän!)

DSC_0637.JPG

Kalan ja muussin lisäksi tarjolla oli myös Hipin tekemiä herkullisia uunijuureksia, joista edes kuorintahetkellä emme tunnistaneet kaikkia.. (Vielä psst naapurin muija: jos taas bongaat kuvasta omimani salaatinottimesi, niin en se minä ollut -> Hippi kattoi pöydän!)

DSC_0653.JPG

Anopin raakasuklaaherkku. Saattaa sisältää pähkinää. On kuulemma terveellistä!

DSC_0646.JPG

Lauantain aamupalalle leivoin ihanaa pataleipää! Huolimatta epävarmuudestani leipurina, onnistun pataleivissä lähes aina. Suosittelen todella kokeilemaan helppoa ja herkullista leipää. Taikinan voi tehdä illalla ja paistaa aamiaiselle. Kuvan leipään laitoin basilikan tilalle fetaa ja oliiveja. Kannattaa tarkistaa resepti.

DSC_0616.JPG

Hipin lasagne oli taivaallista!

DSC_0628.JPG

Hernekeiton jälkeen maistuivat pannari ja marjat. Bongaa kuvasta pöydälle asettamani nalleservetit sekä Hipin näkemys servetistä.

 

Ha! Katsotaan, jos kevään aikana kamerakin olisi ruoka-aikaan paikalla ja saisin jaettua muutamat hyvät reseptit.

 

Ihanaa viikonloppuaLeipokaa leipää, pannaria ja herkutelkaa!

 

 

Share

8 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Tuo neuvomasi pataleipä on kyllä tosi hyvää, oon tehny jo aika monta kertaa!

 2. eibeigeä kirjoitti: Vastaa

  Sinun Hippi on minun toteemieläin. 

 3. Jenni_Kuperkeikkaseikka kirjoitti: Vastaa

  Asiallisen näköistä ruuanlaittoa teillä, hyvä hyvä! 🙂

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niin määkin! Se on kyllä hyvää aina!

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ;D

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  En tiedä, onko niin asiallisen näköistä, mutta hyvää yleensä aina on 🙂 JEe!!

 7. Tessa kirjoitti: Vastaa

  Erittäin tuttu tunne tuo ruokakuvattomuus! Tein juuri omaan blogiin postauksen seitsemästä erilaisesta tavasta syödä puuroa – syön sitä siis suunnilleen joka päivä – ja löysin kolme julkaisukelpoista kuvaa. Niistä kaksi oli otettu Suomessa vanhemmila käydessä. Jepjep.

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, pitää kyllä nostaa hattua kaikille ruokabloggaajille ja -postailijoille! En toki oo ajatellutkaan sen olevan mitenkään käden käänteessä tapahtuvaa puuhaa ja vielä nälkäsenä! Mutta huomasi, kuinka haastavaa se onkaan…

  🙂 Hyviä puuroiluja teille sinne!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.