oo siellä / jossain mun

Sydämeni jätti kaksi lyöntiä välistä löydettyäni Hipin porukoiden kolikkopurkista naulojen ja klemmareiden seasta(!?!) muinaisen löytötavaran, jota emme ehkä kumpikaan uskoneet näkevämme kesän 2006 jälkeen. Sen enempää kuin toisiammekaan. Ei voi olla totta! Kulunut ja haalistunut, mutta tunnistin sen heti. Whaaaat!

Synttärilahja, jonka yli kymmenen vuotta sitten heitin paperipussissa Laukontorin yksiöni ikkunasta.

Aurinko häikäisi silmiä Hipin ottaessa koppia ikkunan alla. Virosta ostetut käppyräiset käärmeennahkabuutsit ja revennyt nahkatakki päällään Hippi nauraen pyydysti ilmassa leijuvaa pussia, jonka tuuli meinasi heittää parkkipaikalla olleen auton katolle. Pyysin avaamaan lahjan vasta hävittyäni ikkunasta, koska sydämeni saattaisi räjähtää pakahduksesta ja kärttyiset naapurit olivat jo muutenkin saaneet aivan tarpeekseen toilailuistamme. Että moikka! Mää laitan ny tän ikkunan kii! Hei heiii!

Ajattelin ryttyisen paperipussin sekä ”huolettoman” ideani heittää lahja ikkunasta kuin ihan ohimennen keventävän ahdistusta, jonka synttäripaketista löytyvä ”_meidän_ kappaleesta kaiverrettu koru” saattaa lahjansaajassa aiheuttaa. Näin myöhemmin mietittynä mikään paskapussi tai toimitustapa ei oikeastaan vähennä kuormaa, joka KAHDEN KUUKAUDEN romanssin jälkeen YHTEISESTÄ KAPPALEESTA kaiverretun korun pakettiin on lastattu.

Sellaisia lahjoja antavat sekopäät! Tai hullu, joka tekee mitä sattuu huvittamaan, koska muuttaa maasta kuitenkin parin viikon päästä (ja koska hullut tekevät mitä sattuu huvittamaan). Viimeisen kesän varjolla tuli kevyin mielin lähdettyä kengättömien kaunokaisten matkaan pitämään hauskaa ilman huolta tulevasta, koska olinkin tästä juuri muuten lähdössä. Että ei tarvi tätä jäädä puimaan. Varmaan nakkikioskillakaan ei jäänyt epäselväksi, että olen lähdöshä ja melodramaattisesti jättämäshä kaiken taakseni.

Hippi ei tainnut sanoa lahjasta mitään, mutta myöhemmin näin korun hänen kaulassaan. Ajattelin, että syyssateiden huuhtoessa yli kesäromanssin, lahjakorun voi twinpeaksisti taittaa keskeltä kahtia, jolloin toisessa palasessa lukee vain oo siellä ja toisessa jossain mun.

Silloin en vielä tiennyt Hipin hukkaavan kaikki korut, puhelimet ja palaset ja tulevan jo parin kuukauden päästä perässäni Berliiniin ekalle visiitille. Enkä tiennyt paljon muutakaan, vaikka myöhemmin tuntui, että kyseisenä kesänä näin vaaleanpunaisista rilleistäni huolimatta kaiken tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin tai koskaan sen jälkeen. Ihan mindblowing – soul touching – heart searhing -all the colors seeing -deepisti. (Mistäköhän mahtoi johtua..ööh..!!)

Niin, se kolikkopurkista löytynyt koru ja kymmenen vuoden jälleennäkeminen, joka hetkessä maagisesti vei kesään 2006 ja sai valokuvan lailla muistamaan Hipin vanhat buutsit ja auringossa siristelevät silmät.

Seuraavana päivänä koru oli TAAS mystisesti kadonnut. Pyysin anoppia etsimään sitä sängyn alta ja vierashuoneen yöpöydältä. Siis ei, ei se siis tosiaan ollu mikään arvokas koru…tai oli se vähä..tainno… Kaivoin lompakkoani ja reppuni taskua muistamatta yhtään sujautinko laatan kassiini vai jätinkö sen itse johonkin hyllyn reunalle, josta joku kaksivuotias punatukkainen on sen voinut napata vai mitä tapahtui. Eikä sitä enää löytynyt. Tällä kertaa.

Perus.

Ehkäpä vanha synttärilahja taas kymmenen vuoden päästä tulee vastaan, kun tarvin muistutusta kesän 2006 asenteesta (=mindblowing – soul touching – heart searhing).

Ihanaa torstaita kaikille!

Muita muistoja:

Hipin kämppä

Vuosipäivä

Muinaislöytö

Share

6 kommenttia

 1. Nina kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 2. Lennu kirjoitti: Vastaa

  Sana hallussa ja fiilis välittyy

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos <3

 3. Pieta kirjoitti: Vastaa

  Argh, ihanan romanttista! Ja hei, hulluilla on parhaimmat lahjat, ainakin mun mielestä. Just tuollaisia mä suosin. Tosin eh, kaikki kyyniset ja tunteettomat superihmisiksi lukeutuvat eivät tietenkään voi moisia ymmärtää. Onneksi on hulluja! ;D

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, kyllä itsekin kannatan heittäytymistä myös lahjojen hankinnassa <3

   HULLUT BEST! 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.