Enpä olisi arvannut

Kun torstaina aamulla vielä klo 9.20 kiukuttelin aamupalapöydässä anopille, kuinka olisi aivan liian myöhäistä enää tehdä mitään kivaa get awayta Hipin kanssa. Koska kaikki kivat hotlat kaikkialla on jo buukattu, ku ei me olla saatu taaskaa mitään aikaseks. Missää ei oo mitää ja Ruissikin on jo myyty loppuun ja mitä siellä Mäntässäkään sitte. Ja missä se Hippikin nyt on, jossain saakelin ruokakaupassa, että ei tässä enää mihinkään ees kerkee ja muutenkin ärsyttää ja ollaan vähän riidoissa. Kaikkialla sataa ja mulla on ehkä on oksennustauti, se on ny varmaan tarttunu muhun ja ja…että ei tässä ny voi mitään tehdä tai lähtee mihkään…

..niin enpä olisi arvannut, että kuusi tuntia myöhemmin nousemme käsi kädessä laivasta aurinkoisessa Tallinnassa. Luvassa on leppoista hengailua vanhassa kaupungissa, terassipunkkuja viihtyisällä Telliskiven alueella, ällistävän taidenäyttelyn hämmästelyä Kumussa, pitkiä aamuja hotellin lakanoissa, kahvittelua, herkullisia dumplingseja F-hooneessa ja tapaksia aurinkoisella terassilla, yöllisiä seikkailuja pienissä baareissa, kauniita meren rantoja ja auringon laskuja sekä Öllesummer Festivaalit ja Pet Shop Boysin ihan mieletön keikka!

Joskus tosiaan kannattaa spontaanisti pitää päänsä kiinni, vaihtaa marttyyrin viitta menomekkoon ja pistää passi taskuun . Tarttua ehdotukseen lähteä vaikka oksennustaudissa sateeseen riitelemään pariksi päiväksi, tehhään jottain!

Edessä voi olla täydelliset kolme rakkauden päivää, jos pystyy unohtamaan mutta-kun-toi-ei-koskaan-sität ja sitten-se-meni-kattoon-peliä-kun-meidän-piti-yhdessä-suunnitella -mantrat. AINA SE VAAN KATTOO PELIÄ!

Vaikka pakko myöntää, ettei seikkalumoodini ihan meinannut keretä kyytiin jokseenkin räjähtävässä lähdössä. Laivassa olin vielä melko sitruunana ja ärsyyntynyt jopa Hipin hengityksestä sekä muun muassa pään suuruudesta (!!!). Mutta kärsivällisen pitkätukan vilpittömästi vakuutettua yrittävänsä hankkia jonkinlaisia puristimia päänsä kutistamiseksi, vaikka ihan jopa sellaiseksi woodoo-tyyppiseksi pikkupääksi, jos se vain tekisi minut onnelliseksi, oli ihan pakko vähän taas rakastaa Hippiä ja kyykistyä lattialle nauramaan, etten pissaisi housuihini. Ja olla onnellinen ja nauttia hauskasta matkasta.

Suunnittelemattomat matkat ovat täynnä mahdollisuuksia ja tämä ainakin oli myös täynnä naurua. Ehkä meilläkin on mahdollisuus ihan Pet Shop Boysseina kestää aikaa, säihkyä ja tötteröhatut heiluen seikkailla ympäri maailmaa. Ensi viikolla vietämme taas vuosipäivää, ehkä kolmattatoista. Vaikka jätkän pää onkin niin helvetin iso, että varmaan tosi vaikeaa löytää sopivaa tötteröhattua.

Maybe I didn’t treat you
Quite as good as I should have
Maybe I didn’t love you
Quite as often as I could have
Little things I should have said and done
I just never took the time

You were always on my mind
You were always on my mind

-Wayne Carson, Johnny Christopher, Mark James-

Ihanaa viikonloppua kaikille ja tuhat kiitosta anopille! Instagram Storeissani on tunnelmia keikalta!

Lue myös:

Rakkaalleni

Vuosipäivä

Ihana, ihana Tallinna

Share

8 kommenttia

 1. EmiliaMaria kirjoitti: Vastaa

  Ymmärrän täysin tämän ”sillä on niin iso pääkin s*tna”. Ei päästy hääpäivänä kiipeilemään seikkailupuistoon kun heillä ei löytynyt tarpeeksi isoa kypärää herralle. 😀 Nyt naurattaa, silloin ei uskaltanut nauraa.
  Mutta: pääsispä reissuun ja vois nähdä puolison joskus myös puolisona eikä aina vaan ”se ei koskaan mittään ja aina sitä jääkiekkoa/lentopalloa/jalkapalloa” -tyyppinä.

 2. Henna kirjoitti: Vastaa

  Voi taivas! Ääneen nauroin niin hysteerisesti, että vedin omaa sylkeä väärään henkeen ja hetken pelkäsin kuolevani. Kiitos!

 3. Anni kirjoitti: Vastaa

  Tämä oli IHANA teksti! Ja apua tuo woodoo-pää 😀 😀 En kestä! Iski myös ikävä iki-ihanaan Tallinnaan, elokuussa ehkä ihan pakko päästä.

  Lisää rakkaudentäyteisiä kesäpäiviä sinne! 🙂

 4. Arja kirjoitti: Vastaa

  Niin se voi onni ollakin oven takana. Huikea reissu Tallinnassa ja Ruissi on muuten ensi vuonnakin! Jos liput tilaa ennkkoon hyvissä ajoin.

 5. K kirjoitti: Vastaa

  Ootte ihania?

 6. Nukka kirjoitti: Vastaa

  ❤️ I so feel you!

 7. Sylvia kirjoitti: Vastaa

  Voi että. Vaikka en tunnekaan teitä, on ihana lukea ja samaistua näihin teidän arkisen rakkauden ilmentymiin. Joskus juhlaakin toki! Näen teidät (etenkin sen Hipin ison pään, ehheheh) dallaamassa Tallinnan katuja toisillenne hörähdellen. Teillä on kyllä jotain sellaista välillänne mistä ne rakkauslaulut kertoo. Ja Hippi, kaikkensa peliin laittanut et sul olis hyvä. <3 Ja bonarina voisin ottaa tavoitteeksi tulla yhtä mageeksi anopiksi kuin sulla, jos sen tittelin joskus saan. Ihanaa loppukesää! Jos joskus törmätään, heitä femmat ja tarjoon bissen.
  Yst. Sylvia
  P.s Poltin tän viestin myötä keiton pohjaan, vaan eipä mittää. (Sanois Hippikin)

 8. Virkaihmisäiti kirjoitti: Vastaa

  <3 täältä tulee suihkusydän, hiprakkaisilta satamahengailuilta suoraan botskista, Tervasaaren rannantuntumasta

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.