Case Puhelin ”Jossain”

Viikko sitten sunnuntaiaamuna Hippi totesi, ettei meinaa löytää puhelintaan. Perus. Mutta jossain täälä se on. Mie maksoin pihassa taksin, kummie tulin keikalta. 

– Ok.

Illalla laajensimme etsintöjä hämärään pihaamme, mutta puhelinta ei löytynyt, vaikka soittelimme siihen ja yritimme kuulostella. Jossain se on, mutta mie en tiiä missä. 

– Jep!

Seuraavana aamuna puhelin lakkasi hälyttämästä. Jos se johonki on jääny, niin taksiin. Koska miulla on siinä kaikki kortit kiinni ja…

– !!!! 

Töiden jälkeen Hippi soitti taksikeskukseen jäljittääkseen taksia, jolla oli saapunut. Kuskin jäljitys oli vaikeaa, koska kuittia ei ollut tallessa ja pitkätukka ei päässyt tarkistamaan tilitiedoistaan maksun infoja, koska pankkitunnukset olivat kadonneessa puhelimessa.

– Niin, eli nyssää sää et voi myöskään tarkistaa, onko sun tili jo tyhjennetty!!

Kuulemma ei ole, toivottavasti. Etsimme vielä uudestaan pihasta ja tiistaina Hippi kävi töiden jälkeen tarkastamassa poliisilaitoksen löytötavarat, mutta puhelinta ja kortteja ei löytynyt sieltäkään.

– No teiksää samalla ilmotuksen kadonneesta ajokortista, ymmärräksää että tulee aika pahaa jälkeä, jos sun sotua käytetään ja sun kortteja…ja ooksää ny sulkenu sun tilit ja liittymän??

Ei tehnyt, eikä sulkenut. Kuulemma puhelin on varmasti JOSSAIN. Illalla Hippi ihan muina Columboina selvitti osoitteen ja tarkan ajan, johon kaveri oli lauantaina soittanut takseja lähtöä tehdessä.

– No miks joku muu soitti ne taksit? Ehkä sun puhelin oli jo siinä vaiheessa hukassa!! Ooksää kysyny sieltä keikkapaikalta?

Ei. Ja kuulemma puhelin oli varmasti(!?) silloin vielä tallessa. Hippi soitti uudestaan taksikeskukseen, jossa uusien tietojen valossa saatiin rajattua Hipin yöllä maksama taksi kahteen mahdolliseen autoon. Taksikeskuksesta luvattiin ottaa kyseisiin kuskeihin yhteyttä ja pyytämään ilmoittamaan mahdollisista löytötavaroista.

Keskiviikkona Hippi lähetti minulle Slushiin sähköpostin: Moi! Onko taksikuski soittanu? Hipin lähestyminen _sähköpostitse_ tuntui melkein yhtä mullistavalta kuin Slushin päräyttävät innovaatiot.

– Juu ei oo kuulunu! Kainne ny ois jo ollu yhteydessä tai löytyny sieltä löytötavaroista!

Hippi alkoi muutenkin kommunikoida meileillä muun muassa auton korjaukseen ja lasten hakemiseen liittyen. Illalla painostuksen alla pitkätukka vihdoin suostui vasten tahtoaan kuolettamaan pankkikorttinsa, vaikka se kuulemma oli turhaa ja aiheuttaisi uskomatonta puljausta korttien löytyessä. Koska ne on jossain.

– No ootko tehny kadonneesta ajokortista ilmotuksen? Kyllä meinaan kannattais, jos sitä on käytetty väärin, niin mikään ei korvaa ja jos yritetään hakee niitä viisumeita ja…

Ei kuulemma tarvi, koska sekin on jossain. Pankkikonttorissa Hippi ei saanut nostettua käteistä, koska vain Tampereen keskustan pankista saisi nostettua.

– No kysyikkö sieltä kuitenki samalla, että kattoo, paljo siellä tilillä on rahaa, siis että onko sitä tyhjennetty! Veronpalautukset tullu ja…

Ei kysynyt, koska ei sille nyt ennää mittää voi, näänhän mie sen myöhemminki sitten, jos sieltä on viety rahhaa.

Ei saatana. Viikko jatkui sähköpostien merkeissä.

– No voitko kuitenki hommata ny puhelime, ku ei sitä löydy ja ärsyttää, ku sulle ei voi soittaa ja..

Kuulemma ihan hyvin on pärjännyt ilman puhelinta ja kyllä se vanha vielä löytyy.

– Tässä on menny kohta viikko!

Eilen Hippi saapui töistä tyytyväisenä myhäillen ja kaivoi taskustaan puhelimen. TA DAA!

– Oho! Käviksää ostaa puhelime? Saiksää jostai rahaa?

– Eiku tää on se miun vanha puhelin.

– !!?!?!

– Se taksikuski oli palauttanu sen sinne poliisin löytötavaroihin ja mie kävin tännää sieltä kattomasa. Onneks oli sattumalta kymppi taskussa, nii mie sain sen lunastettuu sieltä. Miehä sannoin, että se on jossain.

Jep, että vittu kuten hän aina sanoo: elä hättäile, istu mättäälle, kyllä se pipo löytyy.

Vähän meinasin HÄTTÄILLÄ juu, mutta joillain on joulu joka päivä.

Onnellista lauantaita kaikille!

Lue myös:

Sitä mie vaan, jos työ ihmettelette, missä mie oon ollu

Mie en muista, mihin mie sen jätin, mutta miula oli se, kummie lähin

Identiteettivarkaus

 

 

Share

10 kommenttia

 1. Ethe kirjoitti: Vastaa

  Oon vähä miettinyt, että onkohan Hipun synnyinseudullaan hana edessä jotain tosi rauhoittavaa hormonia, koska samalta suunnalta olevat kaverit ja eksä on varustettu aika samoilla tahtotiloilla. Itsehän kävisin mm ihan kierroksilla mikäli puhelimeni, pankkikorttini ja ajokorttini olisivat _jossain_

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No kuule ihan samaa oon miettiny itsekin, kun sieltä saapuvia kavereita olen seurannut!!! 😀

 2. Ethe kirjoitti: Vastaa

  Jahas, puhelin näemmä melko mallikkaasti korjasi sanomisiani, mutta Hipin ja hanavedessä ja silleensä..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Pointti tuli selväksi silti ;D

 3. Nennu kirjoitti: Vastaa

  Mä en meinaa kestää edes lukea tuollaista saati elää sen keskellä. Taidan olla aikamoinen kontrollifriikki nipottaja?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NO ÄLÄPÄ! OLI TODELLA PIINAAVA VIIKKO!!!!!

 4. Koti-isä kirjoitti: Vastaa

  No niin, turhaan hättäilit! 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jep. Meni ihan hukkaan hyvät skitsoilut 🙁

 5. Hajamielinen täti kirjoitti: Vastaa

  Huhhuh! Viimeksi kun olin Tampereella työmatkalla niin heti mennessä unohdin kukkaroni nysseen. Uskomaton oli se selvittelyoperaatio kun olin aivan varma että siellä bussissa kukkaroni on ja bussifirmalla oli sopimus löytötavaratoimiston kanssa ja kuskilla ohjeistus, niin odotin kans seuraavaan päivään ennen korttien kuolettamista. Samointein kun olin saanu kuoletuspuhelun hoidettua, niin poliisilaitokselta soitettiin kukkaron kaikkine kortteineen olevan sielä…
  Tähän liittyi myös käteisen lainaaminen työkaverilta kukkaron lunastusta varten, kaksi viikkoa ilman pankkikorttia ja kolme työmatkaa toiselle puolen Suomea ilman rahhaa. Oli mielenkiintoista!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No huh huh, mikä Tampere-seikkailu, todella piinaavaa! Ja kun kännykkä (ja kortit yms) on hukassa, niin ei oikein pysty tekeen mitään!!!

   ONNEKSI SUN KUKKARO LÖYTY!! <3 ja onneksi työkaveri lainasi rahaa! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.