Aleksanterinkadun baarikierros

Viime viikolla kävimme Food Club Bloggers -porukan kanssa Naughty Burgerissa syömässä, jonka jälkeen teimme kierroksen saman kadun kivoissa baareissa ja ravintoloissa. Aleksanterinkadulle on hiljattain auennut uusia kivoja ravintoloita, eläväisellä kadun pätkällä on laaja skaala erilaisia baareja ja ruokapaikkoja, joissa on mukava seilata tunnelmasta toiseen.

Muu porukka ehti jo ennen Naughty BRGR -visiittiämme istahtaa glögeillä legendaarisessa Cafe Europassa, itse liityin seurueeseen vasta ennen Naughtyn hamppareita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Purilaisten jälkeen poikkesimme meksikolaishenkiseen, jopa autenttiseen, Barmaciaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintoloitsija Leon Aguilera otti meidät lämpimästi vastaan ja pyöräytti drinksuja toiveidemme mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nillitin Leonille saatuani tilaamaani Bloody Maryyn sellerin sijasta kurkkua, mutta Leon heitti jauhot kurkkuuni toteamalla hyvää selleriä olevan vain kolmen kuukauden ajan saatavilla ja koska Barmacian kaikki drinksut ja ruoat valmistetaan tuoreista raaka-aineista, oli sellerini korvattu kurkulla. So, that´s why.

– Well then! Okay then! Maybe I can drink this!  Imin drinkkini pitäen turpani kiinni sellereistä sekä vuosistani baarimikkona (harvoja fiksuja valintojani kyseisenä iltana!). Jatkoin tosin juttujani Leonin itsemaustamien mezcalien jälkeen. Tujujen mezcalien makuskaala Barmaciassa oli aikamoinen. Suosittelen maistamaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myös Barmacian kaikki ruoat, nachoista lähtien valmistetaan paikan päällä itse. Olimme kaikki aivan liian kylläisiä Naughty BRGR:n jäljiltä, mutta emme voineet vastustaa Leonin tarjotessa kokkaamiaan sienitäytteisiä tamaleita. Hyvää oli, ihana street food -meininki. Barmaciaan täytyy todellakin mennä pian ajan kanssa, syömään ja drinkeille, istumaan iltaa. Tunnelmallinen ja lämmin ravintola, henkilökuntansa näköinen ja makuinen. Aivan mahtava baari!

Barmaciasta siirryimme kadun toiselle puolelle Arto Rastaan uuteen Dining 26 -ravintolaan, jossa en ollut vielä kertaakaan käynyt. Edelleenkin ihmettelen, miksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanasti valaistu, kaunis ravintola, jonka välimerelle kallistuvalta listalta löytyy mukavasti jaettavia annoksia, ihan mahtavaa. Harmi, ettemme tulleet edelleenkään syömään, mutta täytyihän jotain maistaa sielläkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rastas tarjosi meille parmesaani-rosmariinileipää ja tzatsikia sekä egyptiläistä moombar-makkaraa, ihan mahtavaa! Etenkin rapea ja suolainen leipä oli niin hyvää, että saatan tällä viikolla viedä Hipinkin Dining 26:seen. Herkullsta leipää on pakko saada lisää ja lisäksi tunnelmallisen ravintolan listalta löytyvät jaettavat annokset houkuttelivat romanttisille illalliselle.

Meillä on Hipin kanssa treffeillä usein tapana tilata useampia jaettavia annoksia ja vuosien varrella olen kehittynyt jo pitämään puoleni tapas-pöydissä rakkaani kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dining 26:sta otimme Rastaan mukaan ja palasimme kadun toiselle puolelle Majavaan, joka oli ravintolakierroksemme kippoloista oma vakkarini. Kalliosta Tampereelle levinnyt rokkihenkinen ja viihtyisä Majava-baari on hienosti napannut paikkansa Tampereen rokkikuppilaskenessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin kuulevani joukostammme pientä ennakkomuminaa valitsemastani ravintolasta, mutta lopulta porukka viihtyi mutkattoman Majavan hanajuomien ja vinkkupullojen ääressä hienosti, itseasiassa pilkkuun asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majava on mainio baari. Ehkä ruokabloggaajien ja kokkien on helpompi vaihtaa vapaalle, kun ei tarvitse kiinnittää huomiota pöytäliinan puhtauteen, juoman hapokkuuteen tai keiton koostumukseen. Sellaisissa mestoissa itse viihdyn! Toki tykkään syödä hyvin, mutta viihdyn keskihölmön ääressä peruskippoloiden meiningissä. Kukapa ei viihtyisi Majavassa.

Suosittelen maukasta ja hauskaa Aleksanterinkadun baarikierrosta esimerkiksi pikkujouluporukoille ohjelmanumeroksi. Tuikkivalla kadunpätkällä on mahdollisuus trippailla vaikka Meksikosta Välimeren kautta Kallioon, syödä fiinisti, streetisti tai fastisti sekä nauttia laadukkaita drinksuja ja letkeitä juomia.

14925257_1259584300770135_8805945115702367847_n

Kiitos kaikille ravintoloille hauskasta ja maukkaasta illasta.

Ihanaa iltaa kaikille!

 

40 metrin baarikierroksestamme voi lukea myös Sivumaku-blogista, Kipparin morsian -blogista, Mansen Muijat -blogista  ja Savusuolaa-blogista.

Alin kuva: Sami Sänpäkkilä

Share