Värikkäitä suunnitelmia ensi viikolle!

Kaupallinen yhteistyö: Kukkaisviikot

Juhuu! Ensi viikolla Tampereen kesätapahtumakausi puhkeaa kukoistukseensa keskiviikkona starttaavien Kukkaisviikkojen myötä. Kauniiden kukkaistutusten ja yhteisötaiteen lisäksi värikäs kaupunkijuhla tarjoaa tänä vuonna musaa, ruokaa, juomaa, kirppistä, pippaloita ympäri kaupunkia sekä aktiviteettejä lapsille.

Ja nyt pukkaa kukkaiskansalle menovinkkiä ensi viikon rientoihin. Hetken tosin kesti kasata suosikkisettiä, sillä ensin piti sulatella sitä, ettei uusi kukkaispormestari ei olekaan Petri Nygård niin kuin luulin vaan Tampereen tunnetuin kalakauppias Petri Nygren. Hienoa, mutta tiedon päivityksenkin jälkeen kuulen jatkuvasti päässäni Petri-Nygård-äänellä huudon Se on porrrmestariiiii!

No niin. Asiaan. Se on kukkaisssviiikooot!

Itseäni kiinnostaa tietysti lemppariklubini, eli Klubin, Unapologetic V: Floral -bileet, jotka järjestetään Kukkaisviikkojen perjantaina. Aamuviiteen kestävissä kekkereissä on luvassa on muun muassa DJ Laurilan häpeämätömäntä tanssimusiikkia ja drag-esityksiä. Pukukoodi on floral, greens & totally unapologetic! Eli melko hyvät setit tiedossa, ehkä kannattaa jättää pyörä himaan.

Eikä sovi unohtaa Klubin keskiviikon ja torstain Tummia tunteja ja lisäksi Klubin terassilla on myös keskiviikosta perjantaihin Kukkaisviikkojen viralliset afterworkit, eli tamperelaisittain töiden jälkeiset juomat.  Afterwork-tarjouksessa on cocktaileja, sangria-kannu sekä kaljatuoppi. Lisäksi afterworkeissä saattaa kuulemma olla kukkaisaiheisia yllätyksiä, joten olkaa tarkkana siellä terassilla.

Ensi viikon lauantaina puolestaan Laternassa järjestetään Laterna kukkii! -tapahtuma, jossa lavalle nousevat Mara Balls, Honey Hunters, Lepolan Akka & Kulkutauti sekä The Oates. Hyvä orkesterikattaus siis ja tunnelmallinen Laterna on käymisen arvoinen paikka muutenkin ja sopivasti juuri Gourmetkorttelin yläpuolella.

Ilokseni Kukkaisviikot ovat tänä vuonna erityisesti panostaneet myös lasten häppeninkeihin. Uusi kulttuurikeskus Rulla on auki tiistaista sunnuntaihin ja Rullassa on näyttelyiden lisäksi kaikenlaista askartelua ja kukkien istutusta.

Lapsiperheille suunnattu juhlaohjelma huipentuu lauantaina Kuninkaankadulla järjestettävään Lasten lauantaihin, jossa SirkusRakkausPumPum ja kulttuuriyhdistys Oiva elävöittävät Kuninkaankadun katumaalauksella,  jättimäisillä saippuakuplilla sekä keppihevostallilla ja keppariradalla. Paikalla on myös supersuosikkini PellePändi ja luvassa on skeittiopetusta myös ihan perheen pienimmille, joten kannattaa ottaa kypärä mukaan.

Kukkaisviikkojen avajaisia vietetään keskiviikkona Särkänniemessä ja keskiviikosta perjantaihin (6.–8.6.) Särkän Koiramäkeen pääsee kaksi yhden hinnalla. Lisäksi ensi viikon ohjelmassa on herkullinen Gourmetkortteli, Finlaysonin Art Area, Kehräsaaren Korttelijuhlat, kukkaseppelepaja, brunssia, saunaa ja vaikka mitä. Kannattaaa tsekata Kukkaisviikkojen tarkka ohjelma ja tehdä värikkäitä suunnitelmia ensi viikolle!

Ensi viikolla Tampereella juhlitaan siis kesää ja kukkaiskarnevaaleja, ihanaa! Tulkaa kaikki Tampereelle!

 

Lue myös:

Mahtavia Tampere-vinkkejä lapsiperheille

Lapsiperheille ravintolavinkkejä Tampereella

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.