Vanha uusi hylly

P4270002.JPG

Poika kävi monta kertaa hipsuttamassa vierashuoneessa pari viikkoa maanneita vanhoja Lundia-paloja. Tämä on se minun hylly. Koska isi rakentaa minun uuden hyllyn? Maanantaina Nekalan muija (aka Lundia-hyllymestari) ilmoitti pääsevänsä työnjohtajaksi kasauspuuhaan. 

Toki Hippi ilmoitti osaavansa hoitaa homman itekkii, mutta käytyäni wannabe-puusepän kanssa keskustelun Miksei sitä muka voi sahata? No iha hyvi voi sahata niitä hyllyjä vähä lyhyemmiksi, jos ne ei oo sopivan pitusii! No vooooi! – Sää et jumalauta koske millään sahalla siihe! ja muisteltuani Hipin string-hyllyn ’asennusta’ (sahalla ja poralla), vaadin Nekalan muijan valvovaa silmää kasausvaiheessa.

P4270007.JPG

Jätin kasausryhmän Pojan huoneeseen lautakasan kanssa ja häippäsin ostamaan Lundialta hyllykiiloja viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa. Saavuttuani parinkymmenen minuutin kuluttua takaisin, seisoi yläkerrassa hyllyn rakennustrion lisäksi hylly valmiina. – Ai se on jo pystyssä!? Mää luulin, et tää on joku hirvee prokkis. 

Toki saimme vielä pienet sähinät aikaan Hipin poratessa hyllyä seinään minun kihistessä vieressä Älä koske siihe valkoseen tapettiin likasilla käsillä ! Kato nysse poraki on ihan likane.

P4270010.JPG

Hyllystä tuli hieno! Jee! Puunväri ja hyllyn valkoiset päädyt näyttivät kivoilta valko-harmaata tapettia vasten.

P4290015.JPG

Hihkuimme Pojan kanssa innoissamme hyllyn uudistaneesta huoneesta ja laitoimme _lattialla_ odottaneita tavaroita paikoilleen.

P4290018.JPG

P4290021.JPG

Hyvä tästä tulee!

P4290012.JPG

Hylly sopi ihan kivasti myös kierrätyskeskuksesta muutamalla kympillä ostettuun Muuramen vanhaan sänkyyn.

P4290022.JPG

 

Kiitos kasausmestareille!

Mukavaa keskiviikkoa!

Share

23 kommenttia

 1. kao kao kirjoitti: Vastaa

  HIANO! 😉

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Voi ei! Vanha Lundian vihaaja ilmottautuu täällä. Ei itseasiassa näytä hassummalta..vaan aikas todella hyvältä!!!! Pitää ehkä purkaa autotalliin kätketty hylly ja katsoa sitä vähän uusin silmin.En ois uskonu tän päivän koittavan!!!!!

 3. chaura kirjoitti: Vastaa

  Mää luin ensin että ”vanha uusi pylly” , ja sitten siinä oli ensimmäisenä tuo eka kuva Hipistä ja, tiiätkö, sit en tajunnnut että miten tää olikin joku sisustuspostaus 😀

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Eiks ookkii!! 🙂

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Tervetuloa käännynnäisten joukkoon! Määkin vihasin lundiaa aika monta vuotta ja tässä sitä ollaan 😀

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahahaa! Ja heti klikkasit tänne. Ehkä oot nyt helpottunut, että kyseessä olikin vaan HYLLY, mutta, jos kuitenkin olisit halunnut nähdä pyllylähärin:

  http://www.lily.fi/blogit/asikaine/hipilla-nahtiin-ehjat-farkut-nekalassa

 7. Jeba kirjoitti: Vastaa

  Looking good! :))

 8. kaktuskakru kirjoitti: Vastaa

  Mie(kin) muistin sun ensimmäisen hyllypäivityksen jälkeen, että kyllä niitä tikkaita jossain on. Olikin aivan loistava ajoitus, koska tuskailimme hyllyjen etsinnän kanssa. Tätä se on, kun ei taivu ostamaan uutta, eikä ikeaakaan löytynyt käytettynä, mutta nyt on maalatut ( itse en ihastellut sitä männyn sävyä) lundiat odottamassa kokoamista, joka toivon mukaan on iisi projekti. 🙂

 9. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Muuten näyttää mainiolta, mutta hyllystä puuttuu tukiristikko takaa. Se pitää olla, jotta ei ala linksumaan sivuttain. Leveämmässä hyllyssä ei tarvita ristikkoa joka välissä, mutta yksittäisessä se pitää olla.

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos 🙂

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, mahtavaa! Kuulostaa hienolta. Ja ilmeisesti kasaus ei ollut kovin vaikeaa, kun se kävi ihan hetkessä 🙂

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se ei kuulemma ole välttämätön, kun hylly on kunnolla pultattu seinään kiinni. Ei heilu. 

 13. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Lundia on paras. Mulla on olkkarissa porukoiden joskus ostama Lundia, jota on kasvatettu myös muiden sukulaisten hylkäämillä hyllyillä, tosin maalattiin koko höskä eksän kans, kun se tummunut puu ei ihan vastannut kummankaan makua. Mut en kyllä vaihtais pois, enkä myöskään ymmärrä miks jotkut vihaa sitä niin paljon, aivan mainio systeemi. 🙂

 14. chaura kirjoitti: Vastaa

  Totta KAI mä heti klikkasin! Odottelin jo uutta kuvamateriaalia kun nuo vanhat on jo niin nähty 😀

  Jos tuommoisia pyllykuvia levittelee pitkin internetiä niin vastaa itse (faniklubi)seuraamuksista 😉

 15. Lepa kirjoitti: Vastaa

  En kestä, Lundiaa 😀 Mun _KOKO_ huone oli täytetty Lundialla, kirjoituspöytä ja kirjahylly kätevästi samaa kalustoa, siinä päällä joku laatikkotitetokone jossa on näyttöön liimattu delfiinin ja tähden muotoisia pimeässä loistavia tarroja… (Mistähän niitä sais, olis varmaa neki kohta tulos taas muotiin!) Itsekin kuulun näihin ysärin lapsiin, jotka ei mistään hinnasta halunnut nähdäkään Lundiaa lapsuuden jälkeen. Huolestuttavasti nyt tää sun postaus ja se edellinen aiheuttivat pienen Lundia-haikeuden, saas nähdä millon ne meille ilmestyy takas! Senkus vaa porukoiden kellarista kaivelemaan… Mummin sanoin: ”Oot liian nuori, et ymmärrä. Kun tuut tähän ikään, sie ymmärrät.” 😀 Muutenki aina vannoin rintamamiestalossa remontin keskellä kasvaneena etten ikinä halua vanhaa puutaloa. Silti kävelen haltioituneena Nekalassa ja Petsamossa ja haaveilen puutaloelämästä every day. Huoh. Geenit.

  Vitsi ku sun blogi on ihana! Oot mahtava kirjoittaja 🙂

 16. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Mulla sama! Oli kirjahylly, lipasto, kirjoituspöytä, kulmahylly ja varmaan jotain muutakin vielä huoneessa, mut silti en oppinut vihaamaan lundiaa. Vähän karsitun setin otin mukaan ekaan omaan kämppään, ja sillä tiellä ollaan vielä yli kymmenen vuoden jälkeen. 😀

 17. millakarhu kirjoitti: Vastaa

  SAMA! Selvästi mun aivoissa on Asikaisen kohdalla joku itsensä täydentävä kenttä! Olin että ”makes sense, why not-partnerin pylly on vanha, mut uusi joka aamu”. Nyt tänne sitä kahvia, kiitos.

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah hah haa! Ihana faniklubi! 🙂

  <3 Mitäköhän mää keksisin..Ootte te sitten kinuskitkin tsekkannu…?

  http://www.lily.fi/blogit/asikaine/kinuskii-kinuskii

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Asikaisen mentävä aukko kuulostaa pelottavalta! PERSEEN mentävä aukko! 😀 😀

  Joo kahvia nyt mullekkii, kiitos. JA MUNKKII!

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa hienolta! Sää oot selkeesti tajunnu hyvän päälle!!

  Mulla oli sellanen kunnon ahistus koko huoneen täyttäneestä puurakennelmasta. Kun teininä haaveilin huoneesta, jossa ois jotenkin coolisti ollut vaan sänky ja nojatuoli. Ja lankapuhelin lattialla huolettomasti. Eikä mitään HYLLYÄ ja SÄILYTYSJÄRJESTELMÄÄ! (en ihan tiedä, mihin olisin kaikki roinani tosin tunkenut)

  Mutta on se vaan hyvä systeemi oikeesti. Etenkin kun niitä osia ja nippeleitä pystyy tuosta noin vaan hankkimaan sopivia uusia kaupasta. Tai esim uusia ovia tms, joilla voi vähän tuunata uudemmaksi.

 21. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, kuulostaa hyvinkin tutulta, voisi olla kyse mun huoneesta! (mulla tosin ei ollut laatikkotietokonetta, koska olin atk-vammanen jo lapsena. mutta niitä tarroja kyllä liimailin)

  Varo vaan, kohta sulla on puutalo, johon kasaat lundiaa ja selität lapsen lapselle mummisi tavoin…

  Kiitos kivasta kommentista! Toivottavasti lueskelet jatkossakin 😉

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mahtavaa! 🙂

 23. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Eikä tartte mennä edes kauppaan, ainakin meidän alueella (pohjoisessa) on välillä kaikki fb-kirpparit sun muut täynnä vie pois-hintaista lundiaa. Välillä tekis mieli hakea ja silitellä niitä my precious-hengessä. 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.