Vähän näistä ruuhkavuosista

Olen monta kertaa jankuttanut, kuinka tärkeää on lähteä pariskuntana kaksin ulos, vaikka vähän väsyttäisi tai kaksipäiväinen riita olisi juuri siirtymässä passiivis-aggressiivisesta puhinasta täyteen raivoon. Mutta kyllä varmasti voi tulla ihana ilta ja taas muistaa, kuinka kivaa toisen kanssa oikeastaan onkaan.

Niin unohtakaa se, SE OLI IHAN PASKAA!

Joululoman jälkeinen perusarki -kaikki kokonaiset kaksi viikkoa!- on tuntunut vähintäänkin kahdelta kuukaudelta, joiden aikana mystisesti muutuin katkeraksi ämmäksi, joka saa romanttisimmallakin kynttiläillallisella totisen riidan aikaan. Ihan vaikka musiikista keskustellessa. Saatana! Onneksi Teksti-TV 666 soitti jälleen sen verran kovaa, etten voinut riidellä ihan koko treffi-illan ajan. Keikalla Hipin nojattua olkaani vasten _vähän_ liikaa, kykenin vain mulkoilemaan todella ärsyyntyneenä.

Kahteen viikkoon oli pakkaantunut paljon töitä. Joululoman ajan holdissa olleet projektit tarvitsivat kaikki nopeaa toimintaa heti ekoina duuniviikkoina samalla, kun vuoden alkuun luonnollisesti kertyi myös uusien asiakkaiden kanssa tapaamisia ja tarjoussäätöä. Hesassa on pitänyt rampata joka viikko ja kirjanpitäjä kyselee vielä viime vuodelta roikkumaan jääneiden rästien tai kuittien perään -muutenkin jotenkin hankala muistaa, mihin kaikki viime vuonna (eli muutama viikko sitten) jäi. Kuin olisi taas käynyt lobotomiassa joululomalla.

Myös lapsilla otti vähän aikaa sopeutua loman rytmeistä reippaaseen päikky- ja eskariarkeen. Iltaisin kaikki ovat olleet vähän poikki ja aamuisin herätellessä Pikkuveli on käynyt räpsäisemässä juuri sytyttämäni valot pois päältä mönkien takaisin peiton alle. Ja toki jouduin heti buukkaamaan pienelle vielä vähän extrapäikkypäiviä, jotta sain kaikki työt tehtyä.

Ja kaiken ruuhkakasan päälle laskut, helmiviestit, ajanvaraukset, tarrakerhoketjukirjeet, lapsenvahtisäädöt, vakuutuspaperit, isoveljen postipakettien hakemiset, peltiseppien soittelemiset, kadonneet kirjaston kirjat sekä hertsinpertterin vertterin vanhentuneiden verikoelähetteiden selvittämiset!! (=kävimme jo kerran toteamassa, ettei kilpirauhastestiä voi tehdä klo 10 jälkeen, jonka jälkeen uuden ajan varaamiseen meni hetki, jonka jälkeen lähete ei enää ollut voimassa, jonka jälkeen piti hankkia uusi lähete neuvolasta, jonka jälkeen sai varata uuden ajan…)

Jonka lisäksi olen koko alkuvuoden ollut henkisesti vähän pimeällä puolella.

Lauantaina löydettyäni ruuhkaisesta keskustasta loskakasasta parkkipaikan ja säädettyäni kahden lapsen (joista toinen nukkui) kanssa itseni pakettiluukulle toteamaan, ettei veljeni antama avauskoodi toimi ja puhelimeni akun olevan loppu ja palattuani tyhjin käsin kotiin viestittämään hukkareissusta numeroita osaamattomalle veljelleni, jolta sain melko kiittämättömän viestin: Näköjään typo, mennyt 9 ja 1 sekaisin, maanantaina on viimeinen päivä hakea! Niin silloin – ysin ja ykkösen mentyä sekaisin, MEINASIN VÄHÄN LIPSAHTAA MUSTAN PUOLELLE.

Että sellaista. Kahdessa viikossa luulot pois ja melko loppu, vaikka kukaan ei ole ollut kipeänä, keltään ei ole edes löytynyt täitä ja pesukonekin toimii. Olen vähän miettinyt, puuttuuko päästäni täiden lisäksi joku organisointipalikka tai onko kenelläkään muulla koskaan tälläistä. Onko kenenkään eteisessä yhtä paljon hanskoja hukassa? Kovalevy käy helposti punaisella, vaikkei arkemme kaiken järjen mukaan edes pitäisi olla kaikista kuormittavimmasta päästä.

No. Hippi haki ysiykköspaketin postista. Sunnuntaina jaoimme taas metatöitä sulle ja mulle ja katsoin kalenterista alkurysäysken jälkeen pahimman työsuman olevan nyt vähän jo tasoittumaan päin. Että ehkä se tästä.

Aijon silti todellakin ottaa keväällä kaikki oljenkorret käyttöön, jotta arki leppoistuisi. Jotta olisi mukavaa ja vähemmän stressaavaa. Kaikkien on helpompi hengittää, jos kukaan ei sekoile raivohulluna ja yhteiselle tekemiselle jää tarpeeksi aikaa. Elämän kuuluu olla kivaa.

Aijon suosia eineksiä ja wolttia. Lapsenvahteja ja mummoja. Mennä nukkumaan tai ottaa lasin viiniä, vaikka kämppä ei olisi järjestyksessä. En ole tipattomalla ja kotisiivouspalvelusta en luovu koskaan, se on parasta, mitä olla voi. Konkreettinen helpotus, joka auttaa pitämään kodin lisäksi pääni edes jonkinlaisessa järjestyksessä.

1d2cf0

HUOM! Alekoodi! 

Mennään porukalla siitä, mistä aita on matalin! Freska haluaa tarjota blogini lukijoille helpotusta ruuhkavuosiin tai muuten vaan vähän lisää vapaa-aikaa! Nyt kaikki säännöllisen siivouksen tilaajat saavat koodilla asikaine01  – 20 € alennuksen ensimmäisestä siivouskerrasta! Koodi on voimassa 10.2.2019 asti. Siivouksen voi buukata Freskan sivuilla.

Hyvää alkuviikkoa vaan ja tsemppiä kaikille! Terkkuja Hesan junasta, joka on myöhässä. Illaksi kotiin.

PS. Sori siitä ketjukirjeestä, en minä sitä aloittanut! Paitsi jo se on kiertänyt 90-luvulta, niin saatoin aloittaakin sen, jolloin ei sori vaan WAU!

Lue myös:

Kotiäitiyden ja töiden yhdistäminen osa 3

Näistä voisi olla hyvä pikkulapsiaika tehty

Miten selvitä yhdessä pikkulapsiajasta

 

*Freskan kotisiivouspalvelu saatu blogin kautta

Share

15 kommenttia

 1. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Valeäidillä oli aika samanlainen kuva postauksessa kuin mikä tässä ensimmäisenä.
  Sitä seurasi raskausuutinen :D.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahah! Valitettavasti tämä on vanha valokuva (taitaa olla vuoden 2017 jostain postauksesta), eli ehkä ilouutiset ois jo tullu… ;D

 2. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  ”Emme valitettavasti ole vielä ehtineet kotikulmillesi. Teemme kaikkemme, jotta palvelumme kattaa asuinalueesi mahdollisimman pian.”

  Koska meilläkin on tällaista, voisitteko tulla pelastamaan meidät? Mahdollisimman pian. Pliide!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   VOI EIII! Sun pitää laittaa palautetta sinne ja toivetta, että teidätkin voidaan pelastaa..
   <3

 3. Koti-isä kirjoitti: Vastaa

  Meillä kokeiltiin Freskaa toissa vuonna juurikin täällä olleen suosituksen ja alennuksen vuoksi. Enää ei tulisi mieleenkään lopettaa kuukausittaista siivousta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, se on kyllä todella koukuttava (JA NIIN HELPOTTAVA), että ei siitä oikein voi enää koskaan luopua. Nyt voi aina joka kuu aloittaa puhtaalta pöydältä juuri kun kaikki oli vähän jo suistumassa kaaokseen…. ;D

 4. Oija kirjoitti: Vastaa

  Mä oon huomannut, että organisointipalikoimattomalla (eli itselläni) ei saisi arjen rutiineissa päästää mitään nurkkaa repsottamaan, koska sillon menee koko korttitalo. Mutta totta kai päästän. Elämme eineksillä olohuoneessa valtavan lelumeren keskellä ja esikoisen ekaluokan terveystarkastusta ei ole edelleenkään varattu, vaikka siellä piti käydä jo viime kesänä. Lähetin kuvan evakkotilanteestamme hassuttelumielessä perhechattiin, jolloin äitini otti yhteyttä, että mitäpä jos hän tulisi meille hiihtolomaviikolla vierailulle. Ihanat äidit <3 (paitsi minä ite).

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ymmärrän tilanteen täysin, homma lähtee vähän repsahtamaan ja pian on koko kämppä ihan kaaoksessa 😀
   Onneksi pelastus on saapumassa ja hei, kyllä varmasti oot itsekin ihana äiti <3

 5. Nanna kirjoitti: Vastaa

  Me ollaan kahteen kertaan kokeiltu Freskaa ja molemmilla kerroilla on kyllä ollut pettymys 🙁 Asiakaspalvelu jälkeenpäin toki pahoitellut ja palutellut rahoja, mutta ei se hirveästi lämmitä että ”sait kuitenkin neljä tuntia kolmen hinnalla”, kun siivous on jäänyt ihan puolitiehen (ja aika mitoitettu kyllä oikein, muut siivousfirma saaneet hommat tehtyä eikä mistään isoista hommista ole kyse ollut). Tai se että siivoojaa ei näy mailla halmeilla, työt alkaa, lapsi huutaa, päiväkotiin ei ehdi kohta enää aamupalalle ja Freskan toimisto lupaa ”heti alkaa selvitellä, että missä siivooja niin jos voit vielä hetken odottaa siellä”.

  Mutta hyvä jos teillä on toiminut. 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Voi ei, onpa ikävä kuulla! Kuulostaa kyllä ärsyttävälle!
   Meillä on kyllä toiminut hyvin, nyt jo ihan pitkän ajan kokemuksella uskallan sen sanoa. Ehkä kerran taisi siivooja myöhästyä ja siitä soiteltiin.

 6. Paula kirjoitti: Vastaa

  Kotisiivous on parasta, mitä rahalla voi saada! En luovu ikinä, jos ei ole ihan pakko. Tulee raivattua kerran kahdessa viikossa kunnolla ennen siivoojaa ja se hetki, kun avaa puhtaan kodin oven pitkän työpäivän jälkeen, on jotain ihanaa. Eihän se siisteys toki kestä kuin ehkä nanosekunnin, kun lapset (ja minä, köh) taas sotketaan paikat, mutta silti ne hommat on tehty. Kyllä on arki tässä vaiheessa ruuhkaista. Tsemp, sinne ja tänne 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä! Sepä se, että tulee skarpattua ja kerättyä energiaa sen verran, että raivaa ja vähän järkkää ennen siivoojan saapumista (siihen juuri ja juuri aina kykenee!) ja sitten siivouksen jälkeen koti on oikeasti siisti. Ainakin hetken, eikä suistu täyteen kaaokseen! 🙂
   Tsemp sinne myös!

 7. Tipi kirjoitti: Vastaa

  Hei, en ole kovin rohkea kommentoimaan blogeja mutta ajattelin, että kun luen blogiasi ja nauran ja tykkään kirjoituksistasi niin kai sinäkin tykkäät jos kerron että tykkään 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihana kommentti! Tästä tuli hyvä fiilis ja etenkin kun just istuin vähän väsyneenä koneelle ja mietin, jaksanko tänään kirjoittaa, niin tämän jälkeen naputin ihan innoissani taas uutta tekstiä! 🙂

 8. Tipi kirjoitti: Vastaa

  Kiva! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.