Uusi uusi: Kääröt

Vaikka rakastan ruokaa, olen huono kokki. Raksahippi on meidän kodin Master Chef ja yleensä hän hoitelee meillä ruoanlaiton. Minä autan keittiössä syömällä kuormasta, pilkkomalla ja siivoamalla suurpiirteisesti. Osaan tehdä joitain perusruokia, mutta usein kokeilujeni jälkeen hippi käskee pakkaamaan veitseni ja lähtemään keittiöstä. Leipomisistani on kysytty: Onko tämä suolaista vai makeeta? (se oli skonssia)Onko tämä keksi vai pulla? (pulla!) Juustokakkua on luultu munakkaaksi ja kasvissosekeittoa vauvanruoaksi (tosin tulinen takapotku aiheutti vähän hämmennystä).

Mutta on minullakin muutamia omia bravuurejani: teen hyviä salaatteja, välillä onnistun leipomaan hyvää leipää ja sämpylöitä. Ja nyt on uusi ässä hihassa: tein eilen ensimmäistä kertaa itse (vietnamilaisia?) kevätkääryleitä. Rullat onnistuivat yllättävän hyvin, tosin en tiedä, miten ne olisi voinut kämmätä. Hoin koko illan, että tämä on nyt minun uusi uusi! Luulen, että näitä rullia tulen tekemään usein.

Sisälle laitoin persiljaa, salaattia, kurkkua, porkkanaa, katkarapuja, paprikaa ja riisinuudeleita. Kaikki pilkottiin ja käärittiin riisipapereihin, joita oli lioitettu lämpöisessä vedessä muutama minuutti. Vähän ruoka vaati näpertelyä, mutta hetken kuivuttuaan kääröt pysyivät ihan hyvin kasassa ja dippailimme niitä soijakastikkeeseen ja sweet chili -soosiin. Hyvää oli, vaikka itse tein.

rulla02.jpg

rulla01.jpg

 

Share

8 kommenttia

 1. PANOS kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa, mistä olet löytänyt riisipaperia?

 2. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Oi vitsi! Saanko toivoo näitä perjantain luntsille?

 3. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Meillä syödään tänään kääröjä! Wiuwauwou!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Riisipaperit on ostin Tampereen Stockmannilta. Pakkauksessa oli paperien lisäksi myös mukana riisinuudeleita, joita laitoin rullien sisään muiden täytteiden lisäksi.

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  KOitan tehdä näitä, kun tulette! Jahka saadaan sopimaan!

 6. Raissi kirjoitti: Vastaa

  Miks minusta tuntuu, että nuo pitäis vielä uppopaistaa öljyssä… Vai, mitähän kääryleitä mie oon sitte syöny??

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nuo on sellasia, mitä saa vietnamilaisista ja (joistain hyvistä) thaimaalaisista ravintoloista, niitä ei paisteta, vaan ovat ihan tuollaisenaan syötäviä. Olen syönyt kyseisiä rullia Suomessa esim Lahdessa Jonel Thaissa: http://www.jonelthai.com/. (jota muutenkin suosittelen, jos thaimaalainen maistuu !)

  Myöskään riisipaperipaketin ohjeessa ei mainittu uppopaistamisesta..

  Ja sitten on erikseen niitä filotaikinan tyyppisiä kevätkääryleitä, jotka uppopaistetaan. Niitä saa usein Suomessa, kun tilaa kevätkääryleitä.

  En muuten tiedä, voisiko riisipaperirullatkin vain uppopaistaa halutessaan..hmm.

 8. Raissi kirjoitti: Vastaa

  Joo, niin onki muuten filotaikinaan tehty ne, jotka paistetaan. Totta 😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.