Vaikka rakastan ruokaa, olen huono kokki. Raksahippi on meidän kodin Master Chef ja yleensä hän hoitelee meillä ruoanlaiton. Minä autan keittiössä syömällä kuormasta, pilkkomalla ja siivoamalla suurpiirteisesti. Osaan tehdä joitain perusruokia, mutta usein kokeilujeni jälkeen hippi käskee pakkaamaan veitseni ja lähtemään keittiöstä. Leipomisistani on kysytty: Onko tämä suolaista vai makeeta? (se oli skonssia)Onko tämä keksi vai pulla? (pulla!) Juustokakkua on luultu munakkaaksi ja kasvissosekeittoa vauvanruoaksi (tosin tulinen takapotku aiheutti vähän hämmennystä).
Mutta on minullakin muutamia omia bravuurejani: teen hyviä salaatteja, välillä onnistun leipomaan hyvää leipää ja sämpylöitä. Ja nyt on uusi ässä hihassa: tein eilen ensimmäistä kertaa itse (vietnamilaisia?) kevätkääryleitä. Rullat onnistuivat yllättävän hyvin, tosin en tiedä, miten ne olisi voinut kämmätä. Hoin koko illan, että tämä on nyt minun uusi uusi! Luulen, että näitä rullia tulen tekemään usein.
Sisälle laitoin persiljaa, salaattia, kurkkua, porkkanaa, katkarapuja, paprikaa ja riisinuudeleita. Kaikki pilkottiin ja käärittiin riisipapereihin, joita oli lioitettu lämpöisessä vedessä muutama minuutti. Vähän ruoka vaati näpertelyä, mutta hetken kuivuttuaan kääröt pysyivät ihan hyvin kasassa ja dippailimme niitä soijakastikkeeseen ja sweet chili -soosiin. Hyvää oli, vaikka itse tein.
Ihanaa, mistä olet löytänyt riisipaperia?
Oi vitsi! Saanko toivoo näitä perjantain luntsille?
Meillä syödään tänään kääröjä! Wiuwauwou!
Riisipaperit on ostin Tampereen Stockmannilta. Pakkauksessa oli paperien lisäksi myös mukana riisinuudeleita, joita laitoin rullien sisään muiden täytteiden lisäksi.
KOitan tehdä näitä, kun tulette! Jahka saadaan sopimaan!
Miks minusta tuntuu, että nuo pitäis vielä uppopaistaa öljyssä… Vai, mitähän kääryleitä mie oon sitte syöny??
Nuo on sellasia, mitä saa vietnamilaisista ja (joistain hyvistä) thaimaalaisista ravintoloista, niitä ei paisteta, vaan ovat ihan tuollaisenaan syötäviä. Olen syönyt kyseisiä rullia Suomessa esim Lahdessa Jonel Thaissa: http://www.jonelthai.com/. (jota muutenkin suosittelen, jos thaimaalainen maistuu !)
Myöskään riisipaperipaketin ohjeessa ei mainittu uppopaistamisesta..
Ja sitten on erikseen niitä filotaikinan tyyppisiä kevätkääryleitä, jotka uppopaistetaan. Niitä saa usein Suomessa, kun tilaa kevätkääryleitä.
En muuten tiedä, voisiko riisipaperirullatkin vain uppopaistaa halutessaan..hmm.
Joo, niin onki muuten filotaikinaan tehty ne, jotka paistetaan. Totta 😉