Uusi meistä

P9040127.JPGNimen saatuaan Pikkuveli on heräillyt muttuisesta mönkiäisyydestä tuijottamaan ympäristöään tyrmistyneellä katseellaan. Äiti tyrmistyttää, tapetti tyrmistyttää, isä tyrmistyttää, leijona tyrmistyttää, ikkuna tyrmistyttää. Naamalle poksahtava ilmapallo yllättäen ei tyrmistytä, vaan on perus. Pikkuisista silmistä pistää kirkas katse, joka tietää jo kaikesta kaiken, eikä mistään mitään. 

Vaunuissa nukkuessaan pienintä ei meinaa arjen vilinässä muistaa ollenkaan ja uimarannalle mennessä unohdimme tottumattomuuttamme vaipat kotiin, vaikka samalla Pikkuveli tuntuu olleen täällä aina. Yhtenä meistä, porukan jatkeena, tasavertaisena jäsenenä. Katan sujuvasti lautaset neljälle ja tarkistan aamulla molemmat kainaloiset. Eteisen naulakossa nököttää valmiina tyhjä koukku, johon ei ole vielä kertaakaan ripustettu pientä nuttua tai reppua. 

Nyttynen keikkuu mukana pyykkihommissa, autoleikeissä, puistossa. Hönkii höö kantorepussa kokatessamme pastaa ja mussuttaa päättäväisesti paitani alla aamupalapöydässä ja ravintolassa. Untuvainen nukkuu mielellään sylissä ja parhaiten järisyttävässä metelissä, johon hän on tottunut kuunnellessaan mahassa kaivureita, raivareita, kitaroita ja leikkejä. Hän tietää jo ovestamme lappaavan päivittäin kaikenlaista väkeä ja, että naapurin muijan sylissä on ihana torkkua.

P9010102.JPG

Pikkuinen ei moksahda veljen kuuluttaessa megafonilla korvaan PÖRSÄNMÄKI HUOMIO! PÖRSÄNMÄKI HUOMIO!, tämän heiluttaessa sitteriin vieterimäiset vauhdit tai niistäessä hellästi punaiseen untuvatukkaan. Äiti tää vauva tuoksuu niin hyvälle. Ai ai ihana vauva. Emmää niistä sen päähän. Mää vaan vähän silitän! Ja sitten mää vaan haistan emmää niistä. Ihana vauva. Punapäälle on ihan ok luukuttaa täysillä nelituntisen automatkan verran veljensä lempparikappaleita Ravimatka ja Rullatuoli Aatu ja Ravimatka ja Rullatuoli ja Aatu Ravimatka ja Rullatuoli Aatu

Onnekkaimmat ovat saaneet välähtävän hymyn pulleilta kasvoilta. Pienet sormet ojentelevat ja viittovat muinaisesta viestejä, joiden herkkiä liikkeitä tulkitessani liikutun kyyneliin, vaikka päättäväisen viittoman viesti todennäköisesti on P I E R U tai Ä L Ä – H U L L U –  T U I J O T A – K O I T A N – N U K K U A tai N Ä L K Ä. Yyh kattokaa ny sitä, kusse on nii sulonen, ihana pieni oli hitipititi titit pudduhuttun.. L O P E T A – S Ö S S Ö T Y S – H U L L U – A N N A – M  A I T O A – T Ä N N E! 

 
Pieni punapää kuuluu tänne ja huomenna ratkon yhä nopeammin kiemurtelevien ja önisevien viestien tärkeät sisällöt.
 

V A I H T A K A A – V Ä L I L L Ä – B I I S I Ä – P L I I S.

T Ä Ä – O N – K U U N N E L T U – N Y T – N E L J Ä K Y M M E N T Ä K A H D E K S A N – K E R T A A – P U T K E E N – E I K Ä – O L L A- V I E L Ä – E E S – L A H E S 

Ethän tamma laukkoo, elä heinee välliin haakkoo,

ravirata tuolla jo pilkistää. Tehhään kuunon toto, vaikka köyhä meillä on koto yhtään kierrosta välliin ei jää.  Sitä ei kukkaan pahakseen paa,  liikkoo rahhoo jos kerralla saa.  Sitä kertoo nyt ootan minäkin,  mään Mossella iltaraveihin. Ylämäki, alamäki, oottaa raviväki, lähtöä toista jo haikaillaan. No elä tykkee pahhoo, kohta suohaan paljon rahhoo. Köyhinä kuollaan jos aikaillaan...  

E I – H E L V E T T I – M I T Ä – P O R U K K A A – M I H I N – M Ä Ä – O O N – J O U T U N U – 

 

 

Jaakko Teppo – Raviväki

 

 

Share

17 kommenttia

 1. PiritaV kirjoitti: Vastaa

  Hehee, taas kerran mahtava postaus 🙂 Ja mä niin muistan tuon hölmistyneen/hämmentyneen/tyrmistyneen katseen 😀 Meidän Nopsulla se oli se perusilme ekat puoli vuotta 🙂 HÄ?!?!? Ai toi on isi.. HÄ?!? Ai nyt mennään ulos.. HÄ?!? Mikä toi tutti on ja miks mun pitäis syödä sitä.. HÄ?!?!

 2. Mumrik kirjoitti: Vastaa

  Mä en kestä, miten ihana kirjoitus! Toi on just niin tota 🙂 <3

 3. mystery kirjoitti: Vastaa

  H U L L U :DD hahahah!

 4. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Hehee, meidän pojalla oli ekat kolme kuukautta naamalla sellanen voivittumihinmääoonjoutunu-ilme :)Myös ensimmäiset jokeltelut oli sellaista narinaa, että miehen sisko ihmetteli, miksi emme reagoi pienen itkuun. Selitä siinä sitten, että eikun se juttelee…

 5. Sanna Inkeri kirjoitti: Vastaa

  Voihan vauva! Ihana teksti!

 6. blgliina kirjoitti: Vastaa

  Se mikä blogimaailmassa ärsyttää on, että useimmat ovat tylsiä ja huonosti kirjoitettuja. Ja vaikka olisivat hyvinkin kirjoitettuja, kaiken pilaa novelleyhteistyöt=mainokset ja se, että asunnot ovat valkoisia ja vailla elämää. Tai että niissä kiristellään jonkin ”kokonaisvaltaisen hyvän olon perässä” poskilihakset tiukkoina, merkkivaatteissa ja ei-tavikselle-antavana. Välillä sitä lukija painuu oikein kyyryyn, kun blogeja lukee. Itsekään ei oikein viitsisi alkaa kirjoittaa, vaikka kansaanmenevää messagea kyllä olisi tarjota.

  Asikaine-blogin vika on vain se, että toisen lapsen saatuaan hän päivittää kovin harvoin.

 7. hanne_tasteofhoney kirjoitti: Vastaa

  Sun kirjoitustyyli on kyllä täyttä kultaa! Ei mulla muuta. 🙂 

 8. Paskarusina kirjoitti: Vastaa

  Asikaine, sä olet paras!! Sun avulla mäkin ehkä opin tulkkaamaan mun vauvan viittomia, ja opin ymmärtämään hänen syvintä olemusta!
  Ja toi hölmistynyt ilme, niin tuttua! Vauva nyt 4kk, eka ihan innoissaan ku laitan vaunuihin ja lähetään ulos, hetken päästä ulkona tuijottaa mua tylsistyneenä että mitä hittoa sä mua tänne toit, onko tää nyt kivaa?

 9. Rinkeli2 kirjoitti: Vastaa

  Voihan myttänä miten lutunen mussu! Ei mulla muuta!!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah haha hahahah haa!! 😀

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos 🙂 ja niin onkin! <3

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  On niin O O N! 🙂

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi pientä narisijaa!! ;D

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niin on niin ihana vauvakin! <3

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kivasta kommentistasi! 🙂

  Ja kyllä määkin tänne mielelläni välillä kivoja mainosyhteistöitä otan, että saan ne mun värikkäät tapetit maksettua! 😉

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ahahhahahaha! IHana! Siellä on ilmeisesti samaa viittomakieltä käyttävä tyyppi! Ihan parhaita nämä tärkeät viittojat!

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niinpä, on niin ihana! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.