Uusi äitiyspakkaus

VAROITUS

seuraava kuvamateriaali saattaa aiheuttaa vauvakuumetta!

Ei, en ole uuden äitiyspakkauksen onnellinen omistaja, vaikka täällä isolla porukalla jo kevään uutta tulokasta odotellaankin. Naapurin pellavapäinen katras nimittäin kasvaa keväällä! Jee! Jee! Jee!

Jos omia vauveleita on ollut jännittävä odotella, niin kyllä on myös ihanaa iloita naapurin muijan mahasta ja tulevasta kevätvauvasta. Muistan, kuinka puolitoista vuotta sitten kannoimme Pikkuveljen sairaalasta ja kaikki naapuruston lapset juoksivat heti auton luokse kurkistamaan koppaan. Hei, nysse palikka on täällä! Näytä sitä Palikkaa!  Aurinko paistoi ja vastakylvetty nurmikko oli alkanut itää sairaalassa ollessani.

Porukassa odottamisen ilo paisuu isommaksi ja käsinkosketeltavaksi, vaikka toki iltaisin kuistilla toisen naapurin muijan kanssa haikeana vilkuilemme puuttuvan ystävämme tyhjää vakkaripaikkaa. Kukaan ei ole pitkään aikaan sekoittanut punaviiniseuraamme epämääräisillä kolmiomallisilla valkkaritetroilla, joiden kyljessä on pilli. Jo innolla odotamme kuohariyömyssyn comebackia.

Olen myös vähän hämmentynyt, että parhaalla ystävälläni tulee pian olemaan porukkamme pienin lapsonen. Niin monta vuotta olemme jo pyörineet ison lapsikatraan kanssa, jossa minulle kuuluvat porukan nuorimmaiset -raskausmaha, vauva tai muuten vaan pienimmät, jotka ovat saaneet kaiken sylin ja ymmärryksen molemmissa naapureissa. Nyt homma kääntyy monen vuoden jälkeen päälaelleen joukkoon iskiessä ihan uuden pikkutyypin.

Ihan mahtavaa!

Vihdoin lastenvaatteet kulkevat aidan läpi myös toiseen suuntaan. Luopumisen, haikeuden, kateuden ja pakahduttavan onnen ristitulessa olen jo pakannut maailman suloisimpia pikkubodeja, sittereitä, haalareita ja hattusia naapurin tulokkaalle. Itkenyt ja pakannut! Iloinnut ja pakannut! Pakottanut ottamaan kävelykärryä.

Lisäksi olen myös käynyt naapurissa fiilistelemässä naapurin muijan hankkimia vauvanvaatteita ja ystäväni kaunista vauvamahaa. Viimeisimpänä ihastelimme naapuriin kannettua uutta äitiyspakkausta.

Vuoden 2016 pakkauksessa on ihastuttava sininen jääkarhumakuupussi.

Talvivarusteet ovat kaikki rusehtavia, söpöjä!

Kiinnitin huomiota, ettei pakkauksessa ollut ohuen kypärämyssyn lisäksi talvipipoa ollenkaan. Muistelin, että vuonna 2012 saamassani äitiyspakkauksessa oli vielä mukana korville menevä tupsupipo… Pikkuveljen paketin sisältöä en muistakaan yhtään niin tarkasti kuin ekan lootan tarvikkeita, joiden väreihin ja kuvioihin suhtauduin täysin hysteerisesti. Pitäisikö mun päällystää tää pussi jollain Marimekon kankaalla? Mää en osaa pukee tätä bodya! Mua ahistaa tälläset kirahvit, mää lähinnä aattelin pukee sille sitten niitä Papun vaatteita!

Uudessa pakkauksessa on värikkäitä, iloisia bodyja. Ihania!

Sekä hauskoja potkupukuja ja yökkäri.

Pöksyistä mintunvihreät raitapökät olivat omat suosikkini (vaikka vähän kiristivätkin jaloissani, eeh he he he)! Tosin Pikkuveljen äitiyspakkauksesta saamat ruskearaidalliset samanlaiset olivat ehkä vieläkin söpömmät. (Kappas -muistan punapäänkin laatikosta jotain, jee!)

Ja tietysti laatikossa on myös pyyhe, sideharsoja ja muuta tuikitarpeellista.

Argh, millä järjellä ihan vain pikkuisia vaatteita hypistellessä nousee täysin järjenvastainen vauvakuume!? Sekopäinen Pikkuveli möheltää öisin kuin paraskin vastasyntynyt ja on ihan nuhru vauveli vielä, mutta silti kaamea kateus toisen vauvatarvikkeista ja haikeat muistot jopa synnytyksestä!?

Täysin kreisiä! Nyssi! Äkkiä pakkaamaan vauvakamat naapurin muijalle ennen kuin on myöhäistä.

Huuruista alkanutta viikkoa vaan kaikille!

 

Lue myös:

Huutoa ja pelkoa sairaalassa

Share

27 kommenttia

 1. Nathalie kirjoitti: Vastaa

  Huoh, kyllähän mä varoituksen luin mut uhmakkaasti päätin vaan vilkasta ja sinne vatsanpohjaan se tuttu kutitus tuli… eli painotan muillekin, vauvakuume hyvin tarttuvaa tällä sivulla!!!! 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, mikä siinä onkin, että tuohon laatikkoon kiteytyy niin paljon onnea ja odotusta, noihin pieniin potkareihin ja iloisiin, hassuihin vaatteisiin 😀
   Aaargh!

 2. Katariina kirjoitti: Vastaa

  Nonni! Vauvakuumeinen hullu täällä luki tietysti heti koko jutun ja pakotti miehen katsomaan kuvia vauvan vaatteista. Sitten ilmoitin, että mää haluun sit turkoosin pinnasängyn.
  Ja vauvan!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   O ou! 😀

   Kuulostaa ihanalta!! <3 Onnea toiveiden toteutumiseen!

 3. Anna kirjoitti: Vastaa

  Kyllä mun äitoyspakkauksessa on talvipipo, hmmm.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Oh hoh, me vielä naapurin kanssa juteltiin, että puuttuko pipo kokonaan.. ja mietittiin, ettei sitä kai ole jätetty pois pakkauksesta : /
   Kumma homma, onkohan joku vaan pakkauserhe käynyt?

   Onneksi meillä on täällä monta pipoa vauvalle 😀

   1. Suvi kirjoitti: Vastaa

    Mulla on tuo sama pakkaus ja kaksi kuukautta vanha rakkaus(heh heh, vapise Tommy T.) Eikä siihen kyllä kuulu talvipipo. Tavasin listan tarkkaan silloin läpi, kun esikoisella oli myös pipa pakkauksessa (2011).

   2. Anna kirjoitti: Vastaa

    Raskauspää on siis nähnyt harhoja eli ei sitä pipoa meilläkään varmaan ole. Sori, kun annoin väärää tietoa.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     Jahas, pipa puuttuu siis nykyisin 🙁 Höh!

     Tsemppiä raskauteen 🙂

 4. Iida kirjoitti: Vastaa

  Vauvanvaatteet on niin söpöjä!! Mulla on 7kk vauva ja silti tuli vauvakuume tätä lukiessa. Tarvitsen tuoreemman vauvan!! Pienemmän!!

  Onneksi kaverille syntyy parin viikon sisään pieni poika. Ehkä sitä saa sen verran pidellä että pahin kuumeilu saadaan talttumaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo joo, siis kaikella järjellä en nyt tähän väliin uusia vauvoja halua, vaan ihan mielelläni nautin näistä omista pienistä, mutta silti ihan mahasta kaihersi, kun katselin naapurin muijan laatikon ihania pikkupöksyjä ja muita.
   Mutta niin – onneksi vauvoista riittää ympärilleen niin paljon iloa kaikille. Pääsee nuuskuttelemaan niitä toisten pikkuisia myös, onnekkaita ollaan!!

   Ja onnea sinne vauvelista, (7 kk on oikeesti vielä ihan vauva!!!! 😀 )

 5. EmiliaMaria kirjoitti: Vastaa

  Tässä pakkauksessa ei tosiaan ollut pipoa. Eivät olleet saaneet moista hankittua määrärahoilla tai jotain sellaista. Meillä oli isosiskon 2014 pakkauksen pipa tallessa, mutta tämä vauva onkin kuumakalle. Kaukalossa pussissa matkustaessa kypärälakkikin ois herran mielestä liikaa..

  Tuo haalari on kyllä ollut huippu, kun sen saa pussiksi että jaloiksi. Muuten en oikein oo osannut nuita vaatteita käyttää, bodyt nyt tietenkin, mutta kaikki puolipotkarit on pitämättä, harmaavalkoraidalliset housut on ollu paljo käytössä, ne on kätevät kun menee kauan tuon nilkan resorin takia ja on kestäneet myös pesua kivasti nukkaantumatta.

  (Ei vauvakuumetta vaikka katoinkin tätä, oma pakkaus (sekä vauva (tällä viikolla 5kk) että äitiyspakkaus, on tuolla makkarissa..)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   ok, kiitos tiedosta. Mietin jo, olikohan se jossain haalarin hihassa tms, mutta ehkä pipopuheet liittyivät aikaisemman vuoden pakkaukseen tms.

   Ja joo, osasta pakkauksen vaateista tuli ihan suosikkeja ja osa jäi vähän vähemmälle käytölle. Mutta niin hyvä setti tuossa kyllä on vaatteita, ihan mahtavaa, että pakkaus edelleen on noin kattava 🙂

   Onnea sinne vauva-aikaan. Nauti ja hyviä tuhinoita <3

  2. Ksy kirjoitti: Vastaa

   Oonko miä tyhmä, mut miten ton haalarin saa pussiksi?! 😮 😀

   1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Mäkään en tajuu…

 6. Krista kirjoitti: Vastaa

  Ohhoh. Jos tää olis ollu meiän paketti niin tytölle olis jääny ottamatta. Me saatiin viime vuoden paketti ja vaatteet on jääny kyl tosi vähälle käytölle. Kaikki muu tilpehööri ja makuupussi on ollu ahkerassa käytössä 🙂

  Meitin tytsy on jo 1v3kk eikä oo ollu vauvakuumeilua… Tai ehkä kerran kaks oon aatellu et oishan sellanen pikkanen söpö ? Jaaa sit oon palannut todellisuuteen et ei vaan pysty 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, tuossa tilpehööriosiossa tuppaa olemaan kaikkea sellasta, jota tarvii, muttei tajua tarvivansa ennen kuin tarvii…

   🙂

 7. Vieni kirjoitti: Vastaa

  Itsekin ihmettelin pipon puuttumista niin kovasti, että kysyin sitä Kela-Kertulta. Vastaus oli muistaakseni, että sellaista (ehkä kriteereitä täyttävää?) ei kukaan tarjonnut tähän pakkaukseen.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ok, ok. Asia siis selvitetty.

   Harmi 🙁

 8. Hanna kirjoitti: Vastaa

  Mulla ei lapsia oo, eikä hetkeen tuukaan (never say never though!), mutta ai että kun tuun hyvälle miälelle ihmetellessäni, että me asutaan maassa, jossa jokainen odottaja tosta noin vaan saa tollasen lähetyksen ja noin ison määrän kaikenlaista tarpeellista! Onnekkaita ne, jotka voivat vähän oman makunsa mukaan valitakin, mitä pakkauksen tuotteista käyttävät, ja monella kaikki tulee varmaan totiseen tarpeeseen. Jee, hyvä ihana äitiyspakkaus!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, tuosta tulee tosi ylpeä olo! Niin hieno juttu. Ja tärkeältä se tuntui silloinkin kun sen sai ja kaikki neuvoloiden holhous, siitä tuli etenkin ekan raskauden aikana hyvä mieli.

 9. possu kirjoitti: Vastaa

  Voih! Vauvoja… mäkin haluun! (paitsi etten enää, mun vauvat on jo isoja).

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 10. Westend Mum kirjoitti: Vastaa

  Tuo sininen täkki on söpö. Äitiyspakkauksen saamisessa on taikaa…

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on ihana..ja niin oli se edellinenkin(joka meillä on), sellanen vihreä, jossa on norsuja.

 11. Aino kirjoitti: Vastaa

  Tihrustin kännykän pikkiriikkisestä kuvasta, että kondomien merkki oli ytimekäs ja monitulkintainen SORI. Että ei nyt hetkeen lisää vauvoja, sori siitä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahahahahaaaa!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.