Tyylillä nousuun ja vinkki isänpäivään! (sis. ALEKOODI!)

Kaupallinen yhteistyö: Nousu

Nyssi on meinaan mahtava yhteistyö, joka oli oikeastaan aivan väistämätön nähtyäni työkaverillani Ramilla kotimaisen pränikän retroverkkatakin. Ihastuin tyylikkääseen takkiin heti ja kaiken lisäksi kaiveltuani verkkatakkien taustoja, sain tietää Nousun olevan 70-luvun Suomesta inspiroitunut tamperelainen brändi, joka valmistaa tuotteensa alusta alkaen Suomessa. Whaat!!!

Ja pian olin kutsunut itseni Tesomalle tutustumaan pari vuotta sitten perustetun Nousun tuotteisiin sekä ideologiaan brändin taustalla. Mitä enemmän sain uudesta vaatemerkistä tietää, sitä innostuneempi aloin hienoista rikookuteista olla. Nousun laadukkaat kotimaiset verkkatakit, shortsit ja teepparit ovat ensinnäkin aivan saakelin hienoja ja uniikkeja vaatteita ja niiden perimmäinen tarkoitus on puhaltaa lisää nostetta kotimaiseen vaatetusalan tuotantoon. Hienoa!

Tietysti katsoimme palaverissamme myös Nousulle mallinakin toimineen Lasse Virenin kaatumisen ja nousun vuodelta 1972, jotta pääsimme asian ytimeen. Ja minä sovittelin toinen toistaan kreisimpiä takkeja ja pääsin kuulemaan tarkasta tuotekehittelystä ja kotimaisten materiaalien hankinnasta. Nousun perustaja ja visionääri Turkka Koivisto on entinen palomies, joka halusi perustaa yrityksen, joka toisi suomalaisille töitä, liikuntaa ja iloa! Idea vaatebisneksestä syntyi punttisalilla Koiviston huomattua, kuinka vaikeaa oli löytää isokokoisille, pitkille miehille laadukkaita ja istuvia vaatteita.

Niin syntyi monien urheilijoidenkin suosiossa oleva Nousu, joka tekee kestäviä ja ajattomia vaatteita, joita itseasiassa varmaan useimmat käyttävät ihan muutenkin kuin vain urheillessa. Mutta Nousun verryttelyvaatteet on kuitenkin suunniteltu myös teknisesti hyvin: puuvillavuori tuntuu iholla mukavalta ja hengittää, ulkopinnan nyppyyntymätön polyesteri kestää, joustaa, ei sähköisty ja säilyttää ryhtinsä. Verkkapuvun voi myös pestä 60 asteessa!

Nousun suunnittelu ja ompelutyö tehdään Suomessa ja myös vaatteiden materiaalit (neulos) valmistetaan Orivedellä ja ne myös värjätään Suomessa ekoväreillä. Materiaalien raaka-aineet (puuvilla ja polyesteri) tulevat Turkista ja Saksasta ja ne ovat huolella valittuja.

Laajan kokovalikon lisäksi kaavoitukseen on myös panostettu ja mikä parasta, Nousun verkkatakki mukailee hienosti 70-luvun takkia. Verkkatakki on tarpeeksi pitkä ja kauluksen saa vetoketjulla ihan ylös asti poolomaiseksi tai resorin voi jättää myös kauluksiksi. Myös kaikkiin yksityiskohtiin on panostettu, vetoketjut, taskut, päärmeet ja logot ovat kauniit ja ajan hengen mukaiset!

Nousun mallistoissa on kivasti vaihtelevuutta. Kirkkailla väreillä voi retroilla rohkeammin, mutta valikoimasta löytyy myös tyylikkään hillittyä, kuten esimerkiksi klassiseksi suomiverkkatakiksi mieltyvä syvänsininen tai hillitty tummanvihreä. Yksi lemppareistani on uusi raikas turkoosi.

Tulevassa Super Sport -mallistossa on näyttäviä väriyhdistelmiä. Kuvissa Hipillä oleva takki on ensi viikolla lanseerattavaa Super Sport -mallistoa, josta tulee vihreä-keltainen sekä puna-keltainen takki.

Itse pidän Nousun verkkatakkia varmaan ihan toimistovaatteena (työkaverini Rami on varmasti iloinen, sillä myös hänellä on usein töissä Nousun verkkis, ihan pokkana matkin!) ja kesällä verkkari käy perus menotakista. Samaan tyyliin kuin trendikkäitä Addun takkeja näkee pidettävän farkkujen ja tennareiden kera puettuna tai antamaan mekoille vähän särmää. Uusi luottovaatteeni vihreästä takista jokatapauksessa tulee. Korkeakauluksinen slimmi ja hengittävä verkkis menee hyvin myös lämmikkeenä talvitakin alla nyt ilmojen kylmetessä.

Myös Nousun housut istuvat kivasti, materiaali on hyvin laskeutuvaa ja kiitos vaan tämän hetken sporttimuodin, jonka mukaan legginsitkin on housut, ajattelin pokkana pitää vihreitä Nousu-housuja myös muuten kuin urheillessa.

Verkkapukujen lisäksi Nousu tekee vaihtelevia paitamallistoja. Suosikkini on ikoninen Lasse Viren -teeppari, jossa Viren tietysti _nousee_! Nousun paitamallistoja tulee aina erilaisia vähän fiiliksen mukaan, myös rajoitettuja spessueriä. Koivistolla tuntuu tulevan tuhat hyvää ideaa tunnissa ja mikä parasta, osa usein myös toteutuu.

Kotimainen Nousu-verkkatakki on hauska idea myös esimerkiksi isänpäivälahjaksi! Legendaarinen retroverkkari sopii niin monenlaiseen tilanteeseen ja monenlaiselle käyttäjälle ikään ja sukupuoleen katsomatta. Monikäyttöinen ja ajaton tuote, joka päällänsä voi ylpeästi vaalia kotimaista tuotantoa sekä ikonista Suomi-designia.

HUOMIO! Tuumasimme Turkan kanssa isänpäiväkamppiksen seuraajilleni. Nyt Nousun tuotteista saa -10% alennuksen alekoodilla ASIKAINE. Koodi käy kaikkiin Nousun verkkokaupan normaalihintaisiin tuotteisiin ja se on voimassa 10.11. asti. (Toki, jos lahjoja tilaa, kannattaa ehkä Postin touhuja silmällä pitäen olla ajoissa.)

Nousun verkkokauppaan pääsee TÄSTÄ!

Ensi viikon alkuun mennessä Nousun verkkokauppaan tulevan kaksivärisen Super Sport -malliston pitäisi myös ehtiä isänpäivätilauksiin.

Nousun vaatteissa on hyvä kokovalikoima. Sivuilta löytyy myös mittataulukoita ja infoa mitoituksista. Hipillä on kuvissa L-kokoinen takki, hän on 187 cm pitkä ja mulla on takkikoko M, yläosakokoni on yleensä 40 ja takki istuu kivasti.

Eikä unohdeta luontoa! Nousun kaikista tuotteista lahjoitetaan siivu Luonnonperintösäätiölle. Joillain yrityksillä on vaan meininki kohillaan. Melko hienoa tehdä yhteistyötä tämän uuden tamperelaisen brändin kanssa. Suomi nousuun!

Tsemppiä ja nousevaa viikkoa kaikille!

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.