Toinen vuosi ilman vaatteita DONE

Juhannuksena päättyi toinen vuoden vaateostolakkoni, jonka periaate oli sama kuin aikasempanakin lakkovuotena: olla vuoden ostamatta uusia vaatteita (ainoana poikkeuksena alusvaatteet ja käytetyt vaatteet). Hikipajojen Feminist-teeppareista ryöpsähtänyt raivo kantoi koko vuoden ihan kevyesti, uusien vaatteiden ostamiseen ei ollut houkutustakaan..Raivo, tuo väärinymmärretty voima!

Oikeastaan koko lakkoa ei edes suuremmin tullut mietittyä ennen kuin pilasin lempifarkkuni skeittipoolissa tai hukkasin toisen sandaalini uimarannalla – niistäkin selvittiin kaivamalla kaappia vähän tarkemmin. Toki jo alla oleva vuosi ilman shoppailuja oli muuttanut elämäntapoja, eipä nykyisin tule alennusmyynneissä paljon haahuiltua.

Lakkoilu tosiaan toimii, suosittelen kaikille heräteostostelijoille!

Rakkauteni vaatteisiin ja muotiin ei kuitenkaan ole ostolakkojen myötä sammunut. Mutta vaatehankintoihin on vakiintunut uusia tapoja, kuten vaatteiden lainaaminen ystäviltä ja secondhand-liikkeiden tai kirppisten siirtyminen ensisijaisiksi ostopaikoiksi. Toki mieltymykseni menneisiin vuosikymmeniin ja ihaniin vintageunelmiin on varmasti osaltaan helpottanut kahden vuoden lakkoiluani.

Jos jotain tilaisuutta varten ei ole meinannut kaapista löytyä sopivaa asua, olen marssinut lemppari vintagepuotiini, Yesterdayhin, tai käynyt vaikka Hipin kaapilla lainaamassa gaalavaatteita.

Ja kun ei ostele uusia vaatteita, tulee myös omaa kaappia ammennettua eri moodilla. Parasta ostolakoissa onkin ollut vaatekaapin vanhojen helmien tutkiminen uusin silmin! Vanhoista kreisestä vaatekappaleista löytyy usein uutta potentiaalia ja kuluneen vuoden aikana olen löytänyt monia uusia luottovaatteita oman kaapin unholasta.

Lisäksi ostosteluuni on tullut ihan helvetisti malttia ja harkintaa. Nykyisin tosiaan on aikamoinen kynnys kiikutella kassalle mitä tahansa hetken kukkamekkoa. Vaikka pakko myöntää, että lakon loputtua olin aika nopsaan tamperelaisen Uhana Designin liikkeessä täysin TÖRSÖÖLLÄ!

Tokihan lähes vuoden harkinnan jälkeen voi jo hyvillä mielin ratketa ihanaan banaanipaitaan ja muutamaan muuhunkin kotimaiseen luomukseen.

Ja kotimaisia pieniä merkkejä kaikkien juuri tulisikin vähän törsööllä tukea ja kannattaa, jotta hikipajojen kledjuille löytyisi yhä enemmän eettisempiä, hienoja vaihtoehtoja!!

Esimerkiksi Uhanan viime keväinen GRL PWR ja Girl Gang -mallistot ovat olleet ihan lemppareitani.  Meikä on ostellut mallistosta aika monet korut ja paidat. Myös kesällä ostamaani Uhanan banaanipaitaa olen pitänyt varmaan joka viikko, se on aivan ihana ja sopii niin arkeen kuin vähän juhlaankin. Vielä vähän mietin myös saman malliston Bananas Jumpsuitin hankintaa..hmm. Värikäs banaaniasu huutaa nimeäni syksyisessä tuulessa, kuulen sen kutsun.

 

Värikästä tiistaita kaikille!

 

Ylin kuva ja neljäs kuva ylhäältä: Laura Satamo / Mamma rimpuilee

Lue myös:

Toinen vuosi ostolakossa – Retkahduksia, mutta pysyvä vaatevallankumous?

Miten meni vuosi ilman vaatteita?

Vuoden ostolakosta ja ihana Second Hand -verkkokauppa

Retkahduksia ja vintagelovea – Vuoden vaatelakon puoliväli

Share

13 kommenttia

 1. Ykstoinenhippi kirjoitti: Vastaa

  Haa! 10% ei ole alennus vaan mainos! Tyhminäkö meitä pidät?!

  T. Yks toinen hippi

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HAHAHAH! Itsehän menen siihen joka kerta, kuten tiedätte! ;D

 2. Unaanu kirjoitti: Vastaa

  Hei mitä kummaa! Mähän menin ihan kärppänä ostoksille, mutten saanut koodia toimimaan! Onk mul silmät vaan todella ristissä, vai saakmä kyseenalaistaa sun oikeenkirjotuksen? 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tarkistan asian heti!!! Hyvä kun sanoit!

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NYT ON KORJATTU!!!! Nyt pitäisi toimia!

   Pahoittelut säädöstä! <3

 3. -Karoliina kirjoitti: Vastaa

  Mä haluisin nähdä millanen se banaanipaita oikeen on?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mulla on tämä Eternity shirt Bananas Black
   https://www.uhanadesign.com/verkkokauppa/paidat/eternity-shirt-bananas-black/

   Se on mulla tuossa yhdessä kuvassa, jossa nahkarotsikin, eikä siitä oikeastaan myöskään edes mitään näy, kun nää mun kuvat taas on mitä on. Pitäisi joskus ottaa ihan kunnollisia asukuvia.

   Niitä samoja paitoja on myös ihanana lilana!

   Ja se himoitsemani banaanihaalari on tämä:
   https://www.uhanadesign.com/verkkokauppa/mekot-hameet/bananas-jumpsuit/

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahaahhaha! TÄmäkin ois ollu hieno 😀

 4. Ehkä kohta Tampereelle muuttava kirjoitti: Vastaa

  Haluisitko joskus listata (tai ootko ehkäpä jo postannut aiheesta?) Tampereen parhaat vintagemestat ja kirppikset? 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   En oo tainnut tehdä sellaista postausta. Täytyykin pistää idealistalle tuo aihe! 🙂

   Ja tervetuloa vaan Tampereelle! Ainakin tuo Yesterday kannattaa tarkistaa!

 5. A kirjoitti: Vastaa

  Miksiköhän luin otsikon jollain nudisti-laseilla. Ja nauroin, tunnustan 😀

  Mutjoo, muistan kun kerroit ekan kerran vaatteiden ostamattomuudesta ja ajatuksena oli että kokeilisin tänä vuonna. Se ny epäonnistui koska muuten olisin kulkenut lähes vuoden ainakin ilman housuja kun tulinkin raskaaksi. Ehkä kuitenkin pian pääsee kokeilemaan, kunhan tässä on toivottavasti pian jakaudun. Kiitti huipuista jutuistasi!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha! JOPA KAKSI VUOTTA ILMAN VAATTEITA NUDISTINA VETÄNY!

   Hei onnea paljon odotukseen! <3 Ja ehtiihän niitä lakkoja sitten 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.