Syksyisten seikkailujen Tampere

Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere

Ihana Tampere ja saatanan sade satumainen syksy! Vaikka lähiviikkoina onkin tuutannut vettä aivan Esteristä, olemme silti nauttineet syksystä ja kaakaonlatkimiskeleistä. Haravoineet, retkeilleet, pyöräilleet ja pönöttäneet keinutolpalla. Pimenevinä iltoina on hauska seikkailla taskulampun valossa tai sytytellä pihaan lyhtyjä.

Ensi viikolla monet ovat syyslomalla, joten nyt muutamia kivoja syyspuuhia Tampereella!

Naapuriperheen kanssa kävimme omalla ruskaretkellä Pyynikillä. Patikoimme kolmen kilometrin lenkin, jonka päätimme tietysti Näkötornin munkkikahvilaan.

Kolmen kilometrin matka oli koirista ja ninjoista koostuvalle porukallemme ihan sopiva, etenkin kun useammat meistä sinkoilivat ja kiipesivät edes takaisin ja taittoivat samalla vähintään kymmenen kilometrin lenkin. Pyynikin maisemat antavat ruska-aikana parastaan ja monista risteävistä metsäreiteistä on helppo valita sopivan pituinen matka.

Tampereella skeittikausi ei rajoitu vain kesään. Pirkanmaan Kaarikoirat ovat rakentaneet Tampereen Hiedanrantaan vanhan tehtaan tiloihin uuden ison sisähallin, Kenneli D.I.Y:n, jossa on aika hullut poolit.

Yleensä olen käynyt skeittaamassa Vehmaisten Abec-hallilla ja Vilusella, mutta eilen pääsin vihdoin testailemaan Kuivaamolle rakennettua betonista sisähallia, joka on upea, mutta myös aika jyrkkä ja äkäsen nopea.

Tulipahan testattua, röydettyä ja menen kyllä ensi viikolla heti uudestaan!

Tampereen uusi Hiedanrannan alue ja Kuivaamon sisäparkki ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja. Hiedanrannassa järjestetään esimerkiksi puutarhajuhlia, festareita ja muita tapahtumia ympäri vuoden.

Kenneli D.I.Y: n Facebookista voi tsekkailla hallin aukioloaikoja. Naisten ja tyttöjen vuoro on muutes torstaisin alkaen klo 19, vink vink ja tervetuloa! Skeittaus on parasta, suosittelen kaikille.

Pari viikkoa sitten kävin nollaamassa työpäivän ja autokorjaamoreissun uuvuttaman pääni Hiking Travel Hitin järjestämällä ruskapotkuttelulla, joka oli ihan superhauskaa. Naapurin muijan suosituksesta innostuin lähtemään Kaupin ruskamaisemissa järjestettävälle potkulautailulenkille. Sateen raikastama metsä tuoksui ja metsäreitti huusi hiljaisuudessa kaikki kauniit ruskan sävyt.

Potkuttelu oli yllättävän helppoa ja kevyttä, reilussa tunnissa viiletimme yli kymmenen kilometrin matkan Niihaman majalle ja takasin, välillä hörppäsimme mehut ja höpöttelimme mennessämme. Potkulautailu kävi vähän urheilusta, mutta tahdin saa määrittää itse ja alamäet siivittivät menoa kivasti ja toivat metsäiseen retkeen vauhdin hurmosta.

Suosittelen ihanaa syyslajia ja Hiking Travel Hitin porukan rennolla otteella ohjaamaa retkeä todella lämpimästi! Hiking Travel Hit järjestää ensi viikon torstaina 19.10. seuraavan ruskapotkuttelun (sama reitti), kannattaa mennä testaamaan.

Jos haluaa omineen potkutella ja testailla lautoja, Kaupin rannassa sijaitseva Hiking Travel Hit myös vuokraa potkulautoja hintaan 2,5 euroa tunti. Potkutteluretkiä järjestetään myös keskustan alueella, jolloin laudalla voi suunnata esimerkiksi Pyynikin näkötornille.

Muutenkin Kaupin rannasta löytyvällä tamperelaisella luonto- ja hyvinvointimatkailuun erikoistuneella perheyrityksellä on potkuttelun lisäksi vaikka mitä mielenkiintoisia lajeja ja retkiä, kuten Hiking Travel Hitin ruskamelonta ja syysretket Seitsemiseen. Kannattaa klikkautua seuraamaan Hiking Travel Hittiä Facebookissa, jolloin saa infot tulevista retkistä sekä kamojen vuokramahdollisuuksista.

 Jos kaipaa jännitystä syksyynsä, Särkkä avaa poikkeuksellisesti porttinsa huomenna lauantaina, kun Huvipuistossa starttaa ensimmäistä kertaa järjestettävä Karmiva Karnevaali. Tapahtumassa on tivolitunnelmaa, zombeja ja sirkusesityksiä.

Osa Särkän huvipuiston laitteista, peleistä ja ruokapaikoista on auki ja puisto on jaettu erilaisiin jännittäviin teema-alueisiin.

Vielä vähän keskustelemme, onko Särkän uusi Karnevaali liian karmiva, mutta Särkänniemestä kyllä jo vakuutettiin tapahtumassa pelottelevien zombien pysyvän kiltisti omalla alueellaan. Toivottavasti uskaltaudumme ensi viikolla nauttimaan halloween-tunnelmasta ja kauniisti valaistusta huvipuistosta.

Karmiva Karnevaali on Särkänniemessä 14.–15.10.2017 ja 17.–21.10.2017 klo 13–21 . Lipputietoja löytyy Särkänniemen sivuilta.

Koska pyöräily on nyt niin IN ja Tampereella on ihan mahtavat pyöräreitit, halusin vielä vinkata syksyn parhaat pyöräreitit. Itsehän olen haaveillut koko perheen pidemmästä pyöräretkestä, mutta omaa pyörää ajavan 5-vuotiaan ja polvileikkauspotilaan kanssa emme ole Nekalasta kovinkaan pitkälle pötkineet, joten päätin kysyä hyviä syyspyöräilyreittejä ystävältäni.

Jahas, sieltähän Nekalan nopein pyörämuija jo tuleekin.

Hirveällä vauhdilla, tietysti. Suvii! Suvii! Pydähdy hetkeksi!

No niin, moro moro! Mitenkäs Nekalan parhaalla pyörämuijalla menee?

Ai mitä? Että 1600 kilometriä tuli poljettua kesällä? Whaat?!

Ja täysiä vedit kaikki?

Kaikki tule perä edellä vastaan, kun teikä paino.

Sen kyllä uskoo. Hyvä Suvi!

Syksyllä Tampereen parhaiksi pyöräreiteiksi Suvi suosittelee erityisesti Pyhäjärven kaunista Maisemareittiä. Kuulemma ihana ruska! Toinen Suvin kestosuosikki vauhtilenkille on suhteellisen tasainen ja nopea pätkä ihanaa maalaismaisemaa Saarenmaantietä Kangasalle (, joka ei tosin ole rengasreitti). Perheen kanssa Suvi tykkää pyöräillä Niihaman Majalle Kaupin ulkoilureittejä pitkin (sama kuin potkulautailulenkkini, ihana!). Lisäksi päiväretkikohteeksi Suvi suosittelee noin 30 kilometrin päässä olevaa Nokian Siuroa ja Koski-Baaria, joka on hauska pysähtymispaikka herkullisine pitsoineen.

Kesällä Suvi perheineen on ajellut pyöräkärryn kera myös 67km ja 64 km päivämatkat Seitsemisen kansallispuiston kupeeseen, jossa on majoittunut marjatilalla.

Lisäksi Suvi haluaa vielä lopuksi kannustaa kaikkia myös työmatkapyöräilyyn. Sellainen reipas on Nekalan Suvi. Aivan paras. Kiitos näistä vinkeistä.

Tässäpä kaikille oman elämänsä seikkailijoille kasa kivoja ideoita syyslomalle ja muutenkin. Kelpo syystouhu on myös terassin huopakaton rakentaminen, jota suosittelen lämpimästi esimerkiksi appiukolleni ja itselleni!

Visit Tampereen sivuilta löytyy lisää vinkkejä syyslomaviikolle sekä muutenkin syksyn viettoon Tampereella.

Että hyviä syysseikkaluja kaikille vaan ja muistakaa nauttia pimeästä vuodenajasta!

Hauskaa viikonloppua! Tänään pitää vähän skarpata, on perjantai 13. päivä!

 

Lue myös:

Mahtavia Tampere-vinkkejä lapsiperheille paljon

Mainiosta Lähiömutsi-blogista löytyy lapsiperheille hyviä vinkkejä Tampereella puuhailuun ja syysloman viettoon!

Särkänniemen kuvat ja alin zombi-kuva: Heidi Mäenpää

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.