Syksy saa

Yleensä syksyn saapuminen ei ole harmittanut. Olen syyskuussa syntynyt syksyn lapsi, jolle pimenevät illat ja keltaiset lehdet merkitsevät uutta alkua. Viileällä otteellaan sade on pyyhkinyt festaripölyt ja kesäsekoilut mennessään, sulkenut terassit ja pakottanut ottamaan ryhtiliikkeen kouluun, töihin, jumppaan ja rauhoittumaan iltaisin. Harmaantuvassa säässä annan yleensä uuden vuoden lupaukseni ja katselen kulunutta vuotta. 

Tänä vuonna on eri meininki. Syksy tuli törkeästi varoittamatta pionipuskasta ja löi märällä vesisateella naamaan. Itku ja ahdistus pitkästä ilosta. Syksysäälissä kierien koitan saada hommaa sarvista kiinni. Syksyssä on paljon hyvää! 

kuva.JPG

Hipin sienisaalis. Sateisella ilmalla paistoimme kanttarelleja ja  katselimme Pojan kanssa Muumien näkymätöntä Ninniä, joka osasi taitavasti kerätä sieniä.

– Nynny! Ninni! Nynny! Ninni!

-Hei, ei ketään saa haukkua nynnyksi, se ei oo mukavaa. Haisuli on tuhma, kun sanoo Ninniä nynnyksi. Tulee paha mieli, eikö niin? Ymmärrätkö?

– Joo!  Nynny äiti! Nynny äiti!

kuva.JPG

Napos-ilta naapurissa. Kun perjantai-ilta oli liian viileä ja pimeä grillaamiselle, kokoonnuimme porukalla naapurin tunnelmalliseen ruokasaliin nauttimaan naapurin muijan kokkaamia napoksia. (Kuvan nakkikeitto = chorizoa siiderissä)

kuva.JPG

Reenailut ja reeniohjeet. Rullaluistimieni uudet jarrupalat saapuivat vihdoinkin, naapurin äijä kunnosti luistimeni ja viikonlopun lenkki sujui ilman alamäkidraamoja. Futisreeneissä on taas terästäydytty ja eilen juoksin harjoituspeliin sateesta huolimatta. 

1391797_10151913925047748_652643684_n.jpg

Rockfutis! Viikonlopusta on tulossa yksi vuoden hauskimmista ja rankimmista. Joukkueemme FC Mitsubitchit taistelee kaksipäiväisessä turnauksessa mestaruudesta. Uusi kisalaulu ja -tanssi on jo harjoiteltu, peliliikkeet tulevat suoraan sydämestä. Uudet pelipaidat saimme eilen ja sponssijuomat saapuivat tänään! Let´s go Mitsubitchit Let´s go! 

kuva.JPG

Lounastunnit. Välillä raastan toimistokavereiden hermoja rouskuttamalla eväitäni koneen ääressä ja joskus tapaan ystäviä tai työkavereita lounastunnilla.

kuva (kopio).jpg

Retuperäisen byrokratian järjestys. Ei se kivaa ole. Mutta huomattavasti parempi fiilis, kun on etsinyt ja setvinyt rantakassista ja mikron päältä hukkuneet kirjeet ja murisevat karhut, eikä ole tarvinut leikkiä kuollutta kirjanpitäjän ottaessa yhteyttä. 

kuva.JPG

Kuulas syysaurinko. Välillä puutarhassa voi vielä hörpätä kahvit, jos sattuu aurinko pilkistämään. Naapurin tyttöjen omasta kukkakaupasta hankitut kukkaset koittavat vielä pysyä positiivisena ja toinen kaunokaisista teki tummanpunaisen nupunkin viime viikolla.

 

Eilen saunoin sateisen pelin jälkeen ja istuskelin rappusilla kuuntelemassa sadetta. Naapuri toi Pojalle uudet kuravaatteet ja Hippi raivasi kellariin tilaa polttopuille. Suunnitellaan sieniretkeä, eteisen tapetointia ja synttäreitä. 

 

 

 

Share

10 kommenttia

 1. annakarin kirjoitti: Vastaa

  Hei mulla on ollut syksystä tänä vuonna ihan samat fiilikset, vaikka yleensä olen syysihminen. Kuka pentele vei mun kyvyn nauttia syksystä!! Pitää ehkä miettiä samanlainen lista ja muistaa, miksi syksy on oikeasti ihanaa aikaa, eikä yhtään ahdistavaa.

 2. murina kirjoitti: Vastaa

  Vaikka mä mitenpäin yrittäisin asiaa miettiä, niin en keksi syksystä kuin kaksi huonoa asiaa; hirvikärpäset ja se, ettei pyykkejä meinaa saada kuivaksi millään. Kaikki muu on sitten sitä kivaa ja ihanaa ja parasta <3 

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ehkä kesä vaan oli nyt liian hauska ja lepponen! Se mulla ainakin painaa vaakakupissa nyt. Toki sen lisäksi, että työt, päikyt yms aiheuttaa stressiä 🙁

  Suosittelen listaamista ja punkkua ja kynttilöitä! Voimia sinne <3 <3

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niin, muistutit masentavasti pyykkiasiasta..sekin vielä…

  Ei vais, kivat sulle ja ihanaa syysaikaa! Hyvä, ettei kaikki pode syysmasistelua. Ennen itsekin nautin aina syksystä, mutta nyt ei meinaa lähtee! Ehkä se tästä vielä.

   

 5. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Syksy kun tulee, niin mä siirryn sisätiloihin. En ole yhtään kylmän ja märän perään, inhottaa kun sukat kastuu, vaatteet kastuu, mitään ei voi tehdä kun kaikki on märkää ja tukka menee ihan pörhöön noista kosteusprosenteista. Hyi. Mutta tää onkin sitä kautta, kun mulla alkaa talviuni 😀 Herään sitten taas joskus huhtikuussa..

 6. Ladybugs mama kirjoitti: Vastaa

  Syksyssä on kyllä niin paljon hyvää.. helppoo vielä itelle kun en ole sillä tavalla kauheesti mikään kesä-ihminen. 🙂

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kumpparit! ;D

   

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No on, tottakai 🙂

  Hyvää syksyä! 

 9. Mansen Muijat kirjoitti: Vastaa

  Moro! Miten meni rockfutailut? 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Meni aivan loistavasti, kiitos kysymästä muijat! 🙂

  Pronssia tuli, tiukkoja olivat pelit. Lauantaina voitettiin kaikki viisi peliä, eikä päästetty yhtäkään maalia. Sunnuntaina hävisimme ekan matsin tiukasti rankkareissa ja tipuimme pronssiotteluun, jonka tiukan väännön jälkeen voitimme rankkareissa. 

  Nyt on kahden päivän darra (urheilujuomasta), sääret mustelmilla, kaikki lihakset (!?) aivan turtana ja ääni mennyt, vaikka megafonikin oli huutamisessa ja kuuluttamisessa apuna. Huh Huuh!

  Hauskin viikonloppu evö! Ja parhaita muijia!! 

  Mitsut mitsut ne maalin teki taas, hey yo bitches kiss my ass!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.