Se oli tuommone jo ennen ku mie piikkasin

– Ei kai seinää voi oikein piikata?

– No voi!

– Mut eikö se muuri halkee tai jotain?

– No ei!

– Musta toi kuulostaa tosi hasardilta suunnitelmalta.

– Elä sie puutu tähän.

– Kuulin, et pitäis käyttää timanttilaikkaa.

– Timanttilaikka ja timanttilaikka. Elä sie puutu tähän.

kuva.JPG

– Se oli tuommone jo ennen ku mie piikkasin läpi. Nuo lommot oli siellä.

– !!?

– Voi olla, että muutama kolo tuli. Mutta tuommone se oli jo!

kuva.JPG

Ehkäpä kolhut keittiön tiilimuurissa ovat muurarin kädenjälkiä, jotka ovat olleet seinän kätköissä 40-luvulta asti. Tai ehkäpä kolhut ovat Hipin piikkauskoneen haukkauksia, jotka ovat olleet seinässä iltapäivästä asti. Ihan sama, rosoinen muuri haukkasi sydämestäni pienen palan heti ensitapaamisella. Taidamme jättää muuria näkyviin liesien takana olevaan seinään ja laitamme vain huuvan hellojen ylle. Tiilet kaipaavat vielä hiomista (,jonka Hippi aikoo varmaan tehdä moottorisahalla, jääkairalla ja sorkkaraudalla.)

kuva.JPG

Tiilenpäitä lukiessamme seinän sisältä löytyivät myös puuhellahaaveet mahdollistava hormilinja sekä hormin peltiluukku. Nokikolari lupasi ensi viikolla poiketa tarkastamassa reijät seinässä sekä antamassa vinkkejä projektin jatkoon.

kuva.JPG

Sen jälkeen, kun olin koittanut irroittaa kaappia seinästä irroittamalla ainoastaan kaapin oven saranat, oli parempi pitää turpa kiinni Hipin hasardista remonttitaktiikasta.

kuva.JPG

Välillä saattoi muutama lause turvastani lipsahtaa.

Sain kauniin Taika-tarjoilulautasen naapurin muijalta kiitoksena avusta häiden järkkäilyssä ja söpöön lautaseen kiteytyy paljon muistoja. Onneksi pöllöastia toi meille paljon iloa: vuosien aikana olemme tarjoilleet astiasta keksejä, juustoja, kakkua, salaattia, lohta… lähes viikoittain. Jos en saa lautasta korjattua, ostan samanlaisen Hipille kiitokseksi avusta kaapin purkamisessa ja koitan pyyhkiä muistoistani sekunnin, jolla se hertsinvertterin hylly irtosi. 

Ehkä saisin lainata Hipin tarjoiluastiaa välillä, kun hän ei itse käytä sitä.

– Elä sie koske tähän!

Ensi kerralla saatan tyhjentää purettavan kaapin ainakin posliiniastioista ennen purkamista.

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.