Ravintolasuositus – Veijon Kokkitykki – Tampere

P2180535.JPG

Mainitsinkin poikenneeni viime viikolla ensimmäistä kertaa Tampereen legendaarisessa Veijon Kokkitykissä, jota kaikki ovat kovasti kehuneet herkullisista kalalajitelmistaan ja omintakeisesta tunnelmastaan. Tammelantorin laidalta löytyvä vaatimattoman oloinen kalaravintola on luonteva jatkumo torin ruokatarjonnalle, Veijon Kokkitykissä onkin toritunnelma ympäri vuoden.

Nälän yllättäminä paukkasimme isolla lumisella puistoporukalla sisälle höyryävään, kalakeiton tuoksuiseen ravintolaan, jossa Veijo kokkihatussaan otti meidät ystävällisesti vastaan.

P2180536.JPG

Ravintolan ilme on rouhea sanan alkuperäisellä merkityksellä (ennen kuin sana varastettiin industrial-sisustuksien mantraksi), mutta hei street food style ja mitä näitä nyt oli.

P2180532.JPG

Kotoisaa kokkitykissä oli kuin torikahvilassa. Porukkaa oli kuin pipoa, kalakeitto tuoksui ja Veijo tarjosi kupilliset höyryävää kalakeittoa odotellessamme ruokiamme. Tilasimme annoksemme mukaan ja suuntasimme kavereiden kotiin syömään, sillä mukanamme oli useampia toppahaalareihin käärittyjä nälkäisiä meritähtiä. Alkukeitto oli maukasta ja kuuma liemi lämmitti lumituiskusta saapunutta sakkiamme.

P2180558.JPG

Tilasimme tällä kertaa kala-asetelmat, joissa oli päivän kaloja eri tyyleillä valmistettuna. Annoksissa taisi olla lohta, kuhaa ja silakkaa. Savustettuna, marinoituna, paneroituna…Sekä voiperunamuussia ja salaattia. Ihana, maistuva annos! Mmmm… Vaikka Veijon kantiksena ramppaava ystäväni tiesi kertoa, etteivät annoksemme edes olleet Veijon lajitelmien ihan parhaasta päästä. Joka tapauksessa herkulliset kaikki kalat lisukkeineen maistuivat niin äideille kuin omenaposkisille lapsillekin, vaikka yksi pellavapää oli niin innoissaan ystävänsä jälleennäkemisestä ja vieressä istumisesta, että tuolissa pysyminen kävi haasteesta.

Suosittelen lämpimästi poikkeamaan makumatkalla Veijon Kokkitykissä!

Talvista keskiviikkoa!

 

Share

3 kommenttia

  1. Pamsu kirjoitti: Vastaa

    Voi nyyh… Ja mää joskus asuin tossa naapurissa. Tulipas ikävä Tampereelle!

  2. tanjatanja kirjoitti: Vastaa

    Arvostan!

  3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Samoin!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.