Ravintola- ja baarivinkkejä Pietariin

Nyssi! Vieläkään en ole päässyt menetetyistä reissuvalokuvista yli, mutta vihdoin tuuttaan lupaamiani vinkkejä hyvistä ravintoloista ja kivoista baareista Pietarissa. (Yritetään pärjätä muutamalla puhelinräpsyllä, eikä mikään valokuva itseasiassa olisi voinut kertoa, mitä esimerkiksi hulppeassa näköalaravintolassa tai tunnelmallisessa blues-baarissa koimme. Käytetään siis mielikuvitustamme!)

Pietari on pullollaan kivoja, hyviä, persoonallisia laaturavintoloita, joissa on hyvä hinta-laatusuhde, kiva tunnelma ja ystävällinen palvelu. Hinnat ovat Suomeen verrattuna huomattavasti halvempia, valikoimaa on enemmän. Myös baariskene on suurkaupungille tyypillisesti kirjava ja eläväinen, paljon livemusaa viikollakin, kaikkea löytyy panimobaareista klubeihin.

Meiltä jäi varmasti vielä paljon näkemättä ja kokematta, mutta muutamia hyvä vinkkejä voin jo ekan reissun perusteella antaa!

RAVINTOLOITA

Wong Kar Wine, Fontanka river embankment 14

Löysimme tiemme pieneen Wong Kar Wine -ravintolaan kadulla tapaamamme ystävällisen paikallisen suosittelemana. Aasialaisen fuusiokeittiön makuja sekä thai- ja vietnamilaista ruokia ja hyviä viinejä tarjoava wine bar oli kivasti sisustettu ja ruoka tosiaan oli taivaallista. Jaoimme Hipin kanssa muutaman annoksen, joissa oli useampia alkupaloja. Omaperäisiä, vahvoja makuja, jotka maistuvat varmasti esimerkiksi sushin ystäville.

Las Torres, Nevsky avenue 53

Pietarin pääkadulta Nevskyltä löytyvä, vähän arkisen Amarillon oloinen, Las Torres oli listallamme saatuamme ravintolasta pariltakin kokeneemmalta Pietarin kävijältä suosituksen. Espanjalaisen ravintolan listalla on paljon esimerkiksia erilaisia tapas-lajitelmia ja paelloja, jotka sopivat jaettaviksi illallisiksi. Tilasimme Hipin kanssa lajitelman mereneläviä ja eteemme kannettu tarjotin teki selväksi, miksi Las Torresia oli moni kehunut. Todella herkullista ruokaa! Suosittelen lämpimästi.

Mansarda, Pochtamtskaya street 3

Moni oli suositellut myös astetta fancympaa ravintola Mansardaa! Päädyimme Iisakin kirkon kupeesta kääntyvältä tieltä löytyvään huippuravintolaan lopulta vähän vahingossa, vaikka illallinen Mansardassa kuuluikin matkamme to do -listalle. Hippi oli jopa ostanut kengät varmistaakseen pääsynsä fine diningiin sisälle! Vietettyämme aika pitkän päivän Eremitaasin loputtoman taidekokoelman parissa, päätimme spontaanisti käppäillä vielä katsomaan Iisakin kirkkoa. Kartasta huomasimme olevamme ihan lähellä ravintolaa, johon aijoimme illalliselle, joten nälkäisinä päätimme skipata hotellilla käynnin ja mennä suoraan vilkuilemaan näköalaravintolan etikettiä..

Mansardaan saavutaan vähän jännästi sisäpihan kautta, hissillä ylimpään kerrokseen, josta tupsahdimme suoraan ravintolan aulaan. Vaikka henkilökunta silmin nähden huvittui ehkä vähän boheemista lookistamme, viittilöivät he meidät kuitenkin heti peremmälle. No, no, no..You are very welcome, just let me take your coats, please! Hetken päästä istuimme uskomattomalla kynttiläillallisella Pietarin kattojen yllä, aivan Iisakin kirkon kattopatsaiden ja koristeellisten kattojen vieressä. Tottakai kohdallemme sattui vielä uskomaton ilotulitus ja ruoka oli myös taivaallista. Hipin valkkaama toscanalainen viini oli ihanaa ja kaikki pöytäämme kannetut annokset toinen toistaan herkullisempia! Mansardan menu on todella laaja, söimme muun muassa tartaria, carpaciota, simpukoita, kaviaaria..

Mansardan illallinen oli reissumme kallein. Mutta suhteessa ravintolan tasoon, näköalaan ja illalliseemme (yhteensä tilasimme 3 alkupalaa, 2 pääruokaa, yhden jälkkärin, 2 olutta, pullon punaviiniä ja kaksi espressoa, toinen tuplana) hinta oli täysin ok: yhteensä 160 euroa.

Suosittelen Mansardia lämpimästi! Kannattaa ajoittaa pöytävaraus auringonlaskun aikaan, jolloin mahtava maisema avautuu sekä päivänvalossa että tunnelmallisessa iltavalaistuksessa.

Chaykhona No 1Ligovskiy Ave 30A  / Galereya Mall, 5 krs

Etsiesseämme itseasiassa ihan toista ravintolaa kauppakeskus Galleriassa, tupsahdimme kivalta vaikuttavaan Chaykhona No1:seen vähän vahingossa. Uzbekistanilaisesta ja itäeurooppalaisesta keittiöstä ammentava ravintola on aika iso, mutta hauskasti ja oivaltavasti sisustettu. Ja ruoka oli todella hyvää! Tilasimme pöydän täyteen erilaisia annoksia tartareista grillattuihin vartaisiin ja pelmeneihin. Kaikki annokset olivat hullun hyviä!


KIVOJA BAAREJA ja ILTAISIA KATUJA

Teimme joka ilta aika pitkiä baarikierroksia poiketen yleensä kivan kadun monessa eri baarissa. Kivoja katuja, joilta löytyy trendikkäitä tai muuten viihtyisiä baareja, olivat Belinskogo Ulitsa (lempparimme!) ja muistaakseni (!)Nekrasova Ulitsa. Yökerhoja löytyy mm. Dumskajalta ja Rubinsteina Ulitsalta.

Perjantai-iltana poikkesimme Dumskajalla useammallakin klubilla, joissa osassa oli ihan hauska meno, mutta eniten viihdyimme pienemmissä baareissa ja hämyisissä tunnelmissa, joissa oli live-musaa, paljon ihmisiä ja lupsakoita baarimikkoja.. Mainittakoon muutama!

Belinskogo Ulitsalla on useampi kiva baari, joista vaikutuksen teki The Hat! Tyylikäs blues-baari, jossa oli mahtavia live-keikkoja! Vanha piano, läskibasso ja vaihtuvia ihania laulajattaria sekä hyviä oluita ja drinkkejä! Suosittelen poikkeamaan Hatussa. Menneen ja tulevan ajan tunnelmaa!

Samalla kadulla (Belinskogo 11.) sijaitseva Bar Terminal oli kaikessa railakkuudessaan suosikkimme! Hyvän meiningin baari, jossa yhdet vaan ei varmana onnistu!

Tässä yritämme sunnuntaiaamuna Bar Terminalin takahuoneessa baarimikon kanssa valvontakameroiden nauhoista selvittää, mitä edellisenä iltana kadonneelle kameralleni on mahtanut tapahtua. Maybe one whisky now? No need to pay. Huippu palvelu huipussa ravintolassa.

Nekrasovalta löytyvä Redrum on pietarilaisen AF Brew -käsityöläispanimon oma omintakeinen gastro pub, jonka 24 hanasta voi maistella erilaisia paikallisia oluita. Hohto-elokuvasta inspistä saaneessa panimobaarissa on hyvä meininki, hyvää musiikkia (dj taisi soitella vinyylejä) ja baarimikon suosittelemana valitsemani HipHop Milk oli erittäin hyvää kaljaa! Suosittelen oluen ystäville! Nekrasovalla sekä sen lähikaduilla oli muitakin kivoja, uudehkoja pieniä baareja ja ravintoloita.

Ligovskij Prospektiltä löytyvä pieni rokkibaari Fish Fabrik sekä sen yhteydessä olevan taitelijakorttellin sisäpihalta löytyvä pieni rokkiklubi valikoituivat myös suosikkiemme joukkoon. Molemmissa näimme hyviä live-keikkoja ja viihdyimme muutenkin myöhään yöhön. Kävimme myös Fish Fabrikin yhteydessä olevassa viisikerroksissa vaikuttavassa taidenäyttelyssä, jossa suosittelen poikkeamaan!

Tässä nyt muutamia vinkkailuja! Yleisesti – Pietari on täynnä kivoja rafloja ja baareja, kun vaan vähän jaksaa tallata ja kysellä vinkkejä, niin helmiä paikkoja ja keikkoja löytyy helposti. Meillä oli aikas railakkaita ja hauskoja iltoja…

Tuntuu, että paljon on vielä näkemättä, joten uusi reissu on ehdottomasti suunnitteilla. Vielä iso kiitos kaikille vinkkejä antaneille, osa tuli blogin kautta! Huippua!

LISÄÄ PIETARIN REISSUSTA:

Vaatiiko Pietariin matkustaminen hulluna säätöä?

Vähän ryöstetty, mutta onnellinen -from Saint Petersburg with love

 

Kuvat: omia paitsi Wong Kar Wine -ravintolasta / Wong Kar Wine

Redrumista / Redrum -Facebook

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.