Rancca viikonloppu -osa 3

Luulin viime viikonloppuisen oksennustautini olleen vähän rankka. Hahahahaha. (Voisin muuttaa blogini nimen Yrjöblogiksi, kategoriaksi george lifestyle, tosin mammablogi-kategoria ehkä kuittaa tämän elämäntyylini..)

Viime yönä heräsin perheen pienimmäisen alkaessa kakoa. Yö meni pyyhkeitä ja puhtaita vaatteita hakiessa. Poikaa rauhoitellessa. Aamulla käynnistin pesukoneen ja Helsingistä saapuneet viikonloppuvieraat pakenivat vaihdikkaasti maitojunaan jo aamupäivällä. Pelastakaa itsenne!

Pieni potilas joi vähän mehua. Oksutilanne paheni puuskittain. Lopulta yöllä pussilakanasta tekemäni pyykkisäkki oli pikkupikku myttynen päivän saldon alkaessa kasaantua yläkerran kylpyhuoneeseen:

– 2 mattoa

– 2 täkkiä

– 3 vilttiä (!! Argh, mammani tekemä rippilahja on siellä kasassa myös..)

– 3 tyynyä

– 9 pyyhettä

– 5 tyynyliinaa

– 7 paitaa

– 5 housut

– 3 pussilakanaa

– 2 aluslakanaa

– Hipin verkkatakki

– sukkia

Huolimatta koko päivän jatkuneestä reenistä, emme Hipin kanssa kämmäreinä näköjään saa otettua koppia! Hippi tosin johtaa tilannetta 3-0, sillä kolmesti hän on ehtinyt juosta pikkuinen sylissään vessaan asti. Juhuu!

IMG_8481.JPG

Mämmikourat hoitavat. Pikkuinen lepää. Pyykkikone pesee. Kuivuri kuivaa. Ihan helposti eivät peitot ja pyyhkeet tästä kämpästä pääse loppumaan, mutta voi kun pienen uuvuttanut rankka tauti pian jo loppuisi. Antaisin mitä vaan, että voisin ottaa pikkupotilaan piinaavan taudin itselleni.

..ja luultavasti sen vielä saankin. Sitä odotellessa. 

 

 

George kuittaa! 

 

 

Share

28 kommenttia

 1. miumaumiu kirjoitti: Vastaa

  Voi ei, jaksamista huoltojoukoille ja paranemisia pienelle potilaalle!

 2. annakarin kirjoitti: Vastaa

  Voi pientä! 🙁 Jaksamisia kaikille ja pikaista paranemista! Oksutaudin ainoa hyvä puoli on se, ettei se yleensä kestä kuin päivän. Sekin on kyllä päivän liikaa. 

 3. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Tsemppiä teille!

  Palautuupa mieleen vuosien takaa kun puolivuotias esikoinen ja mies norottivat yhtä aikaa. Olohuoneen verhot olivat talouden ainoat pyykkikoneelta säästyneet tekstiilit. Kaikki matot, peitot, tyynyt, petauspatjat, vaatteet, verhot…Vauva oksensi suihkulähdetyyliin kesken imetyksen ja pakkohan sitä oli syöttää, että ei kuivunut. Huhhuh.

 4. Gigi kirjoitti: Vastaa

  Laattatauti on kyl niin nähty! Miten se ei ite tajuu sitä. Jos haluutte vähän lisätekruu, ni tehkää hullu legolinna ja legojunarata johonkin keskeiselle paikalle ja ohjatkaa oksu niiden päälle:D kokeiltu. Oli maailman siisteintä. Lastenhuoneen mattokin on edelleen rullalla ja venailee kesää ja ulkona kuivumismahdollisuutta. Mä en tiennyt ettei lastenhuoneeseen kannata ostaa 3x4metristä saatanan kallista mattoa. Hölmö kun olin. Nyt tiedän. Ja jo toista kertaa siitä hinkataan kahden muksun laattoja.O.o tsemppiä sinne! Ehkä oksu lähti Helsingin vieraiden matkaan ja poikakin paranee ihan just kohta!

 5. jermia kirjoitti: Vastaa

  Kamalimpia tauteja ikinä kyllä tuo vatsatauti. Pikaista toipumista koko porukalle! 🙂

 6. Ee kirjoitti: Vastaa

  Voi ei, paranemisia pikkupotilaalle! Kolmen lapsen äitinä ja monen yrjötaudin veteraanina vinkkaan että heti kun eka alkaa yrjötä KAIKKI irtain tekstiili (pehmolelut, matot, päiväpeitot etc.) evakuoidaan piiloon, jotta tuo pyykkivuori pysyisi minimissä. Lisäksi petaan sänkyihin pyyhkeitä ja lakanoita päällekkäin, jolloin siitä voi vetää sit päällimmäisiä kerroksia vaan pyykkiin, ja alta paljastuu puhtaita. Lisäksi olen lakannut kertomasta itselleni satua ”ei se varmaan muihin tartu”. Kyllä tarttuu. Onneks on tauti joka nopeasti lusittu ja ei jätä jälkitauteja.

 7. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Parantumisia!! 

  Ps. Meillä auttoi samarin, kun se ihan pahin oli ns ohi… 

 8. HeidiNK kirjoitti: Vastaa

  Oksutauti, yyyy! Meillä kävi jotain ihan käsittämätöntä, ja viime vuonna kukaan ei sairastunut vatsatautiin… Kunnes koitti ehkä pahin mahdollinen hetki ikinä sairastua: noin kuusi tuntia ennen kotimatkaa Dubaista Suomeen Poika rupes laatottaa oikein huolella. Sellanen kevyt 14h kotimatka edessä, 100 oksennusmuovipussia mukana ja jatkuva pelko siitä, että millon toi alkaa mulla. 

  Mut hei, muovipussit on lasten kanssa hyviä! Mä en oikee diggaa noitten sankojen tyhjentämisestä, niin muovipussin voi pistää vaa solmuu ja heittää roskiksee. Pitää vaan toivoa, ettei niissä oo reikiä.. 😀

   

 9. possu kirjoitti: Vastaa

  Kun teinit oli pieniä ja George kylässä, me iskettiin lasten kylpyamme olkkarin lattialle sohvien (ja potilaitten) väliin. Oli tavaraa paljon vähemmän lattialla. Tyhjennys tosin oli suoraan hel himpskutista. Pikaista toipumista!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos!! Nyt jo onneksi parempi, huh huh!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niinpä..mutta huolestuttavan pitkään kesti. Meinasin jo viime yönä vaipua epätoivoon, kun koko päivän jatkuneen oksentelun jälkeen luulin pienen jo voivan paremmin..toinen nukkui tyytyväisenä ja eiköhän kohta ollut sänky taas oksennuksessa ja raukka heräsi ihan säikähtäneenä..

  Mutta nyt! Tänään illalla maistui jo lätyt, huh! 

 12. n.i.a kirjoitti: Vastaa

  Me hoidettiin koko perheen oksutauti joululomalla hotellissa, suosittelen! Pyyhkeitä ja lakanoita riitti eikä tarvinnu itte hoitaa desinfiointisiivousta.. Parien ekojen kämmien jälkeen ku oli laatoitettu kaikki sängyt siirryin 1v kanssa kylpyammeen pohjalle. Onneks oltiin reissussa melkein 2vk niin ei menny loma harakoille. Toka tauti pari kuukautta myöhemmin onneksi kiersi jostain taikaiskusta lapsen mut osu meihin vanhempiin tismalleen samaan aikaan. luojan kiitos siskon jo laatoittaneesta perheestä jotka haki lapsen pois yrjön tieltä. 

  taitaa olla sun viime viikon tauti niin tuskin palaa sulle!

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos..joo, huh meilläkin oli pari vuotta sitten kaikilla noro yhtäaikaa. Se oli ihan kamalaa..pieni vauva ja molemmat oltiin ihan kipeinä. Yh hyh. Onneksi äitini tuli silloin apuun ja meni kärräämään vauvelia, joka silloin oli jo parempi ja me saimme hetken nukkua. Argh.

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niin on! Pysyis poissa nyt!

  Ja hei, en tiä millainen matto sulla siellä on, mutta Koikkarin Prismassa on kuulemma jotkut teollisuus pesukoneet, joihin voi laittaa maton ja maksaa jonkun 5 e ja kestää puoli tuntia. Naapurin muija kertoi!

  (muistelen käsittäneeni sun asustelevan jossain näillä huudeilla 😉

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Nyt onneksi parempi.

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos vinkeistä..meillä tosiaan meni kaikkien amatööriyden piikkiin osa tuosta pyykkivuoresta. Pojalla ei onneksi ole koskaan ollut oksennustautia (vain vauvana kerran oksenteli), joten oli kyllä kämmäröintiä meidän huoltojoukoilla..

  Vasta illalla aloin tajuamaan tätä pyyhkeillä IHAN KAIKEN vuoraamista..

  Ja juuh, täällä odotellaan, koska tarttuu ja keihin..ööörgh

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Nyt onneksi jo paljon parempi 🙂

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi kauhee, kuulostaa kyllä rankalta kotimatkalta, apua. Kyllä kipeenä haluaa vaan olla kotona! Ilmeisesti selvisitte hengissä perille 😉

  Joo, ei tuo sanko oikein toiminut. MIkään ei oikein toiminut, kun oltiin liian hitaita. Ens kerralla pitää kokeilla pusseja myös. (toivottavasti ens kerta on joskus piiiiiitkän ajan päästä!)

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Kiitos vinkistä!! 😉

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi ei, kamalaaa! oikeesti kipeenä pitäisi saada olla vaan kotona, mutta joku hotellipalvelu voisi kyllä tulla hakemaan vähän pyykkejä ja tuoda puhtaita tilalle, KIITOS!

  Ja toivotaan joo, että on sama tauti, kun mikä mulla oli.. Mutta kun tässä oli viikko väliä, niin luulin, ettei enää tarttuisi ;(

  Hippi otti konjamiini desinfioinnin, mutten itse voi ottaa sitäkään tässä tilassani. Joten toivotaan parasta.

 21. Gigi kirjoitti: Vastaa

  Juu, käytiin jossain pesulassa, mut ei se hitto lähteny. Sit pestiin pihalla puutarhaletkulla. Kestää ihan hyvän tovin kuivua:S viime kerralla hinkattiin sitä tossa kahen neliön kylppärissä ja kuivatettiin sitä viikko keskellä olkkaria:D Sitten tungin siihen jotain auton tekstiileille tarkotettua ainetta. Nyt se on rullalla olkkarin lattialla ja lapset kävelee siinä ”nuoralla”. Pidän itseäni tehokkaana ihmisenä…

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvin sää vedät! Et haluaisi tulla vetään tuolla samalla monivaiheisella systeemillä tonne meidän kylppäriin, joka on täynnä oksupetivaatteita ja pyyhkeitä 😀

 23. Gigi kirjoitti: Vastaa

  Voimmä tulla:D mä oon varmaan saanu niin monet laatat päälleni ja hinkannu niin paljon niitä oksuisia petivaatteita, lapsia, mattoja, patjoja, lattialaudan välejä, puolisoa ja legoja, ettei tunnu enää missään:D:D tulipahan juuri mieleen myös koiran veriripulisten lp-levyjen putsausoperaatio O.O ja mä en ite oikein saa sitä tautia millään. Viimeksi vähän toivoin salaa et tarttuisi, kun kaikki muut vaan makoili peittojen alla ja mä pyykkäsin!

 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah hah haa! Vaikka oon pyykänny koko päivän, en silti oo vielä ruvennu toivoon tartuntaan. Tilanne ei siis ilmeisesti oo vielä pahin mahdollinen 😀

 25. Gigi kirjoitti: Vastaa

  Ei ei eieieiieii, kyllä te selviitte:D
  Mutta onhan se nyt pienen ihmisen kanssa ihan perseestä, kun ei meillä ainakaan kolme vuotias keskellä yötä tajunnut minne tähdätä, vaikka kuinka oli ämpäriä ja kylpyammetta naaman edessä. ai fiil juu, ja tähän sopii varsin hyvin tää ”venaa sit ku niit on kaks ja ne molemmat laattaa” <3

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ok…eli sit kun niitä on kaksi, toivon tartuntaa ;D

  PS. tota versioo en ollut vielä kuullut tuosta oota-sit-kun-niitä-on-kaksi..Vaikka aika monta versioo oon kuullu! 🙂

 27. Gigi kirjoitti: Vastaa

  :D:D:D:D:D!!!!

 28. n.i.a kirjoitti: Vastaa

  Laatta on paskamainen, tai etenkin noro et se elää kai 12 vrk pinnoilla. Eka tauti tarttu matkaseuralaiseen viikon päästä ja toka me saatiin melkein 10 päivän jälkeen ku koko muu suku oli ripuloinut ja yrjöillyt..

  Raskaana laattaatauti on kyl viho viimeinen, ekan kanssa kaks vuotta sitte oli kans kaks yrjöä ja sama juttu tällä kertaa. Miksi hitossa se ei iskenyt tossa välissä kun en ollut paksuna, ehkä just olin desinfioinu itteäni hipin tapaan kun yrjöt oli liikkeellä 😉 tsempit et sen ehkäsy toimii, miesyrjö on ehkä pahempi ku miesflunssa..

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.