Parhaat kukkakaaliwingsit

Nyssi viimeinkin lupailemani naapurin muijan kukkakaaliwingsien resepti! Olen päässyt nauttimaan maailman parhaimmista kukkakaaliwingseistä jo useampaan otteeseen ja rapsakasta herkusta on nopsaan tullut yksi lemppareistani!

Naapurin muija on taitava kokki, mutta hän vakuutti kukkiswingsien kokkaamisen olevan helppoa! Ja parhaansa mukaan fiiliskokki yritti painostukseni alaisena koota reseptin, vaikka yleensä vetelee ainesosien määrät ja muun säädön ihan vaan tuntumalla.

Naapurin muijan kukkakaaliwingsit

-kukkakaalia

-vehnäjauhoja (jauhojen määrä riippuu kukkakaalien määrästä)

-korppujauhoja

-kananmuna

-öljyä

Ota kolme kulhoa. Ripottele yhteen kulhoon vehnäjauhoja, toiseen kolhoon korppujauhoja ja kolmanteen kulhoon rikottu kananmuna. Irrottele kukkakaalista sopivia ”nuppuja” ja kierittele kukkakaalipalat ensin huolellisesti venhäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa siten, että nuput leivittyvät kauttaaltaan.

Kaada öljyä kattilaan (siten, että kukkakaalit mahtuvat kellumaan ja peittymään öljyssä.) Kuumenna öljy (170-180 astetta voisi olla hyvä, mutta ilman mittaria pärjää, jos testaa öljyn lämpötilaa vaikka leipäpalalla: kun leipäpala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa, öljyn kuumuus on sopiva). Nostele kukkakaaleja kattilaan ja anna paistua öljyssä noin 5 minuuttia siten, että pinta vähän ruskistuu. Nosta palat lautaselle ja tarjoile haluamasi wings-soosin tai vaikka dipin kanssa.

Ja ah, miten herkullisia ja rapsakoita ihanat kukkakaaliwingsit ovat ihan sellaisenaankin. Vaikka yleensä kunnon tamperelaisena läträän wingssisoosin kanssa melko hulluna. Olen ihan koukussa siipikastikkeisiin ja leivitetyt kukkakaalit sopivat täydellisesti tulisten soosien kanssa nautittaviksi.

Olemme napsineet naapurin muijan ihania kukkakaaliwingssejä isojen porukoiden illallisilla erilaisten dippien kera ja nopsaan valmistuvat kukkakaaliwingsit on myös hyvä idea vaikka koko perheen arkiateriaksikin. Suosittelen kokeilemaan!

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja kiitos naapurin muijalle ohjeesta! Toivottavasti kaikilla oli kiva helleviikonloppu. Meillä ainakin oli, grillailua, chillailua ja pyöräilyä.

Muita herkullisia kokkailuideoita:

Naapurin muijan tomaattikeitto

Hullun hyvät härkispihvit

Murskaperunat

Makirullailua ja kauniit silakkanigirit

Sinisimpukat valkkarissa

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.