Oodi duunilleni

Olen lähiaikoina urputtanut töihin paluustani. Käynnistymisvaikeuksia. Ei oikein meinaa kiinnostaa. Koti-ikävä. Helvetin koti-isät ja sössönsöö. Nyt ryhtiä. Vaikka olisinkin viihtynyt pidempään kotona viskelemässä pyykkejä ja puistossa putsaamassa hiekkaa haalarinpolvista, ei duuneissani ole oikeastaan vikaa. Lähipäivinä töissä on ollut ihan kivaa, myönnetään.

kuva.JPG

Vanhoja naamoja on ollut kiva nähdä, kuulla kuulumisia ja kertoa omia: vauVA vauVA vauVA äitiysäitiysäitiys remontti äitiys. Muutaman duuniviikon aikana olen myös ehtinyt tapaamaan uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia sekä kuulemaan paljon lupaavaa musiikkia. 

Eilen lähdin aamulla kello seitsemän Helsinkiin tapaamisiin. Tein dramaattisen numeron aikaisesta maanantaiherätyksestäni mää en pääse ylös, siis en mää kerkee nukkuun ollenkaan, hei kato sitten että mää herään, hei nyt enää kuusi tuntia aikaa heräämiseen, kunnes Raksahippi raksahenkilönä valisti heränneensä aika monta vuotta kuudelta duuniin. Point taken.

kuva.JPG

Hippi muistutti myös itsestään ja ärsyttävästä maanantaista _minun_ työautossani. Helvetin hipit! Beer taken.

kuva.JPG

Keväisellä kelillä uusi työmatka on lepponen rullata pyörällä Nekalasta keskustaan. Uudet toimistokaverit vaikuttavat hyviltä tyypeiltä. Vaaleanpunaisessa toimistossa on äänekkäässä kahvikoneessa ihan hyvää kahvia. Ensimmäisenä päivänäni etsiessäni uudesta konttorista jonkinlaista sisustusta autiolta tuntuvalle pöydälleni löysin Nick Cave -taulun. Pitäisi vielä kaivaa muuttolaatikosta vanhoja toimistokamojani -klemmareita ja muita pikkuystäviä.

kuva.JPG

Rehellisesti sanottuna kuukausi sitten olin aika kusessa, onko firmallani ylipäänsä edes asiakkaita tai mitään töitä, mihin palata. Yrittäjän äitiysloma ei ollut ihan riskitön ja leppoisin ratkaisu. Kalenterini on kuitenkin jo täyttynyt lupaavasti. Huojentavaa. Olen vielä työelämässäkin olemassa ja vanhat asiakkaat ovat ottaneet yhteyttä. Olen saanut kivoja duuneja ja levyjä.

Tänään tuuletin vanhanaikaisilla yes yes yes -tuuletuksilla saamaani projektia, jonka lisäksi kollegani houkutteli lähtemään työn merkeissä Tallinnaan parin viikon kuluttua. Head reisi ja pole midagi! Yes!

kuva.JPG

Aamuruuhkaton Helsinki yllätti eilen ja olin Kaapelilla puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä työtapaamistani. Parkkeeratessani autoa vanha kaveri heilutti sattumalta kadulta ja kutsui työpaikalleen aamukahville. Mieletön aamumäihä! Säkällä sain myös spontaania seuraa helsinkiläisistä ystävistäni lounaalle ja kahvitauolle. Hima & Salin lounas ei vetänyt vertoja Hipin tekemille eväille, mutta alkusalaatti ja kahvi maistuivat.

kuva.JPG

Ihaninta duunipäivissä on kuitenkin käppäillä töiden jälkeen vaaleanpunaisen talon pihaan. ÄiiTi! ÄiTI! Tettii tettii! (=etsimään, uusi lempileikki on piilonen. Haastavinta etsittävälle on malttaa pysyä piilossaan, ettei innostuksissaan kävisi hymyillen etsijän perässä..)

kuva.JPG

Sekä viettää iltaisin laatuaikaa ihanan Hipin kanssa. Joka vaatii katsomaan jalkapalloa tai itsevalitsemiaan laatuelokuvia, jonka jälkeen (kun elokuvaa on katsottu noin 30 min) nukahtaa omaan sohvanurkkaukseensa tyytyväisenä. Yes! Yes! Yes!

Hyvää viikkoa kaikille työskenteleville ja kaikille muillekin tyyppelöille!

Share

7 kommenttia

 1. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  Tervetuloa, on täällä meitä enemmänkin, jotka ei ymmärretä musiikista mitään  istuu toimistossa ja juo kahvia (ja valittaa eräälle anonyymille asikaiselle kun väsyttää ja vituttaa ja laps on kipee ja oijoijoi). Kyllä tänne vielä yks valittava äiti mahtuu! 😀

 2. Emmi Nuorgam kirjoitti: Vastaa

  <3 excel <3

 3. Kahvittelija kirjoitti: Vastaa

  Mä haluan sun työn! (Vaikken oikein tiedäkään, mitä teet ja vaikken ymmärrä musiikista mitään :))

  Itse asiassa, mä haluan vaan nyt jonkun sellaisen työn, jossa pääsee palavereihin ja omaan toimistonurkkaukseen ja saa juoda kahvia kahviautomaatista.

  Mä haluaisin vaan jonkun työn.

  Mä oon kylläkin raskaana, eikä esikoisellekaan ole hoitopaikkaa suunnitteilla ko. raskauden takia, mutta…

  Työelämä, oih.

 4. LauraEm. kirjoitti: Vastaa

  Mun pitäs vissiin syksyllä ettiä joku osa-aikanen työ, ei sieltä vapautuis paikkaa takuuvarmasti valittavalle kahvinjuojalle 😀 (paitsi mä en sit halua nähäkään exceliä, et sen voi varmaan kohtuudella jättää pois?)

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  🙂

   

  Vihaan exeliä!! 

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Vihreetä on aina aidan väärällä puolella..Kun itse haaveilen siitä kotona olemisesta! 🙂

  Juuh, palavereita, nurkkaa ja kahvia. Ja aika paljon töitäkin siinä välissä, jos yhtään lohduttaa 😉

  Ihanaa raskausaikaa! (tai ainakin siedettävää!) <3

 7. Kahvittelija kirjoitti: Vastaa

  No en mää sitten, jos siellä joutuis oikein töitä tekemään! 

  Ja kiitos, hyvin on sujunut raskaus toistaiseksi 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.