Olkkarin vanha uusi hylly – Lundia

P7270023.JPG

Perinnetapetoitsija Hippi sai olkkarissa Tapettitehtaan kukkatapetit seinille ja eilen illalla aloimme kasailla olkkariin haaveilemaani (ja paljon keskustelua herättänyttä) Lundia-hyllyä..

P7270022.JPG

..tai itseasiassa soitimme sukulaiset ja ystävät kasaamaan. Voitteks työ tulla auttaa, ku emmie muista yhtää, miten se kasattiin..

Olkkariin rakentuu vanhoista eriparisista paloista koostuva kolmeosainen Lundia-hyllykokonaisuus kirjoille, levyille, levareille ja telkulle. Pystytikkaat ja kaksi kaapin ovea ostimme uutena, mutta muuten selvisimme vain vanhoilla kierrätetyillä osilla tukihenkseleitä myöten. 

Pienin hyllymestari oli projektista eniten innoissaan, vaikka kasausvaiheessa minirakennusmestari päästeli suustaan ohimennen sellaisia Voi vittu! Voi vittunen! Voi vitun vittu! -mutinoita, että Hipin sisko meinasi nauraessaan pissata sukkahousuihinsa. Hippi häippäsi keittiöön tyrskimään minun lamaantuessa suu auki. Tää naula meni nyt ihan huonosti. Voi vittu.

Tänään ajattelin pestä Pojan uuden kaveriporukan, eli pihassamme urakoivan mainion rempparyhmän, suut saippualla. Tosin Pojan jo mentyä nukkumaan kuuntelin hyllyjä asentavan Hipin suusta aikamoisia ärräpäämantraa ja itsekin huusin muutaman touretten omaisen ai shaatanan sukkapuikkomaisten liitoskipujen lävistäessä kroppaani vanhoja hyllyjä pestessäni ja rapsutellessani tarran jälkiä kynsilakanpoistoaineella.

Niin.

Peiliin katsomisella ja oman perheen leipäläpien saippuoinnilla saattaa olla jopa kauaskantoisemmat vaikutukset kuin kaivuri-Ranelle mäkättämisessä, vaikka olinhan toki heti aamusta kaivurin vieressä huutamassa vanhan portin tolppien paikasta.

P7270028.JPG

Ennen kuin synnytän, palataan olkkarin uuteen vanhaan hyllyyn.

Jännitin kellarista kannettujen vanhojen hyllyjen eri asteista tummuutta aika turhaan. Alkuun yritin mätsäillä pahimpia tummentumia ja tarrojen (!!!) jättämiä jälkiä piiloon, mutta lopulta luovutin ja iskin hyllyt tikkaisiin niin rennosti kuin viimeisimmillään raskaana oleva ai shaatana vittu vaan voi kasailla. 

Ja hyvältä näyttää!

P7280033.JPG

Vanhat valkoiset tukiristikot, kukkatapetti ja uudet valkoiset ovet raikastivat ihan kivasti patinoituneita hyllyjä, eikä yhdenkään osan tummuus enää kahdelta yöllä haitannut pätkääkään. 

Lundialta saa muuten nykyisin tilattua myös Tikkurilan värikartan valikoiman mukaan maalautettuja kaapin ovia ja selailin myös värillisiä vaihtoehtoja päätyen kuitenkin villisti valkoiseen olkkarin lopullisen sisustuksen ollessa vielä vähän arvoitus. (Ikkunaan on kuulemma tulossa Hipin Pispalan kämpän oranssit kukkaverhot..)

P7280047.JPG

Ihanalta näyttää jo nyt. Ihanaa!

Kun vielä jaksaisimme ja joutaisimme kannella kirjat ja levyt paikoilleen sekä käydä keskinäisen tää levy muuten lähtee kiertoon- hei sie et oikeesti voi laittaa miun kirjojen joukkoon jotain Coelhoa ja muuta sysipaskaa -sodan, joka loppuu luultavasti synnytysosastolla -hetkeksi.

..mutta mihinkäs tässä kiire valmiissa maailmassa. Tänään aamupalalla olkkarin hylly oli maja, hyvä niin. Vanha uusi hylly näyttää aika hienolta, itseasiassa.

Loppuelämäni aikaa asetella olkkarimme alttarille Festivo-kynttilänjalkoja, kehystetyt ylioppilaskuvat, Aalto-maljakot sekä muut mää-en-sitten-koskaan-hanki-näitä-kotiini-hyi-shaatana -tarvikkeet. Täältä tullaan keski-ikä. Ei kai minulla ole mitään menetettävääkään, saa vittu enää omassa kodissa kiroillakaan rauhassa. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=daJ2RmrRaIE

Nostalgista tiistaita! 

Suurkiitos hyllyn kasaajatiimille! <3

 

 

Share

33 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Hei en ymmärrä miten te onnistutte tossa! Ihan sairaan hieno! En ikinä aatellu lundian ( etenkään vanhan..) miellyttävän mun silmää, enkä tollasen retrotapetin nyt ainakaan, mutta täytyy kyllä sanoa, että ihan vitun (anteeksi) hieno! Sama kun teidän keittiö, osaat taitavasti yhdistellä vanhoja juttuja.

 2. Tuulentupa kirjoitti: Vastaa

  Hyvä, hyvä! Parasta on, että saa vanhan toimimaan, eikä tarvitse mitään uusia lastulevyhyllyjä lähteä hommailemaan. Valkoiset ovet raikastavat sopivasti. Hyvä valinta.
  Meillä myös 3-v. poika tänään rappusilla kekiä pukiessa: ”Voihan perkales!” Isikin oli niin kuulemma sanonut…

 3. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Ai että, hyvältä näyttää. Ja tv uppoaa hyllyyn niin kivasti. Toi on kyllä niin totta, että missä sitä enää voi kiroilla ku kotonaan ei voi?! (Tai ei pitäisi…) t: kahden äiti

 4. Torey kirjoitti: Vastaa

  Kerran autossa tytär 3,5v tokaisi ”voi vittu”, kun olin joutunut jarruttamaan vähän äkisti. Äidin tyttö. 😀

 5. Annika2 kirjoitti: Vastaa

  Hiano o! Pulttasitteko seinään kii? Nimim. Ylivainoharhainen suhteessa mahd. kaatuviin asioihin. Nii ja toi tapetti on k a u n i s!

 6. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Lundia 4-Eva! Omasta olkkarista löytyy kirja-ja levyvuoren kuormittama perintö-Lundia, joka tosin viis vuotta sitten maalattiin, mitä vähän kadun. Lundia on niin helppo, ja taidan olla yks harvoista joilla on elämänmittainen suhde siihen, ilman mitään välirikkoja. 😀 Ehkä mut on aivopesty, mut ajatuskin jostain lastulevyviritelmästä ahistaa, kun ei sitä pysty tarpeen vaatiessa purkamaan ja kokoamaan sataa kertaa.

 7. HettYläinen kirjoitti: Vastaa

  sun blogi on sitten vaan maailman hauskin ja ihanin. Oon lukenu kaikki postaukset alusta loppuu kun kaveri hehkutti mulle tätä blogia. Oon koukussa! Ps, meidän kodissa asuu yks yhtä lahopäinen mies kun sieläkin. Joku päivä se hukkaa vielä ittensäkki. Tarkoitan tätä kaikella rakkaudella. Pus.

 8. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Yhdyn edelliseen kommenttiin ja lisään vielä, että kuin siistii on, että täällä on trendin blogeissa bloggari, joka on vaateostolakossa ja myös sisustaa hienosti suosien kierrätystä. Hyvä! Tällästä mallia lisää tänne kulutushysteeriseen blogimaailmaan kiitos!!!

 9. koikkarista nääs kirjoitti: Vastaa

  Näyttää tässä vaiheessa kivalta, toi hylly meinaan. Jahka saat sen täyteen kamaa, laitahan ennen- ja jälkeen kuvat. Mutta hei, meidän perheessa minä kiroilen! En osaa kierellä ja kaarrella näiden asioiden kanssa, vaan suusta tulee spontaanisti se ” voi v–u”. Kakarat kuulevat, minkäs teet. Ainakaan vielä ei kummankaan suusta ole samaa lausetta kuulunut. Toi sun teksti oli ihan realistinen, niinhän se menee kun kasataan jotain ja on monta nikkaristoa samaa hommaa sähläämässä. Ja komppaan edellistä kirjoittajaa, mutta kiitän vielä kun ymmärrät designin päälle (Wirkkalat, Marimekot, Iittalat jne.).Ihanaa!

 10. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Samaa tietoa tulin täältä kommenteista hakemaan, eli pulttasitteko ton hyllystön seinään?

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei kiitos tosi paljon! 😀 Kiva kuulla!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Joo, kyllä ilahduttaa kun noista vanhoista saa ihan kivan näköisiä 🙂

  Perkales ;D

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, ihan ok se telkkukin tonne meni..vähän se tv dominoi sisustussuunnitelmia, mutta on kuitenkin on pakollinen..  🙂 (ni helvetti!)

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ;D ;D

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, seinässä on kiinni.

  Ja kiitos 🙂

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Mulla oli tuossa kyllä vuosien välirikko, mutta nyt myönnän, että on toimiva systeemi 😀

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi kiitos! Jee! Tulinpas hyvälle mielelle tästä! Ja kiva kuulla, että oot lueskellut 🙂

  Lahopäät on hyviä, mutta välillä menee kyllä herrrmo… 😉

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! en ehkä ole varsinainen trendibloggaaja, vaikka täällä Trendin sivuilta löydynkin 😉 Kiitos paljon kommentistasi! Tykkään kyllä kierrätetyistä ja vanhoista jutuista…uusista tosin myös…

  PS. ja myönnän kyllä, että vähän polttelee syyskuussa ostolakon päättyminen ja Ivana Helsingin Martti Syrjä -neule (http://www.lily.fi/blogit/asikaine/ostolakossa-ostolakossa-ostolakossa)! Mutta muuten oon pärjännyt ostolakon kanssa tosi hyvin, vaikka tähän tuli tämä äkillinen mahan kasvukin vielä sekoittamaan pakkaa..en ole edes käyttänyt yhtäkään ”kolmesta oljenkorresta”! Alusvaatteet ja sukkahousut ovat olleet ainoita hankintojani..

  ..täytyy ehkä kirjoittaa näistä ostolakkoajatelmista vielä postaus, kun aloin avautumaan…

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Ihan hyvältä näyttää edelleen, vaikka sinne oon jo ahkerasti kirjoja ja levyjä laittanut. Koitan, etten pakkaa kaikkea täyteen, saas nähdä, millainen tulee 😉

  Mun pitää kyllä nyt vetää itselleni kiroilulakko, multa lentelee ärräpäitä vähän liian usein, eikä nämä kaikki vallitsevat remontit ja raskaus ole helpottanut asiaa..kröhöm…

 20. RdS kirjoitti: Vastaa

  Kummipojan isä on pahin kiroilija mitä mää tiiän. En oo ikinä kuullu sen lapsien (6, 9 ja 11v) kiroilevan. Sitten kun ne murrosiässä alkaa pärryyttelemään niin bergeleellisesti, siitä voi syyttää niitten kavereita. Ja murrosikää, tietenkin.

  Lundia on tosi jees ja tapetti kans ja ne kimpassa. Noita päätylevyjä oon himonnu vuosikausia, mutta muija.

 21. Lepa kirjoitti: Vastaa

  OOH, tuli kyllä hieno <3 Minäkin kyllä tykkään kun et ole näitä "joka päivä meikkaan ja ostan vähintään kolme uutta vaatetta ja sisustuksen laitan uusiksi vähintään kerran kuussa" -ihmisiä ja tunnut vähän ajattelevankin ostoksias. Turhauttaa lukea esim. joitain äitiblogeja kun on niin eri arvomaailma: mieluummin käyttäisin meikkaukseen ja shoppailuun heillä kuluneen ajan johonkin muuhun (esim. suklaan syömiseen ja kirjojen lukemiseen tai ah niin ihanaan nukkumiseen) ja en voi olla ajattelematta kerskakulutuksen hintaa ympäristölle ja niin edelleen. Ainoa asia mitä vihaan yli kaiken ja mitä sää ilmeisesti ilman et oikein tulis enää toimeen on se hemmetin kapselikeitin! 😀 Sitä roskan määrää...

 22. Kirppisluuta kirjoitti: Vastaa

  No hei, on ehkä eri asia, jos oot puoli vuotta mietiskellyt jonkun kotimaisen neuleen ostoa ja sitten sen ostat, kuin esimerkiksi esittelisit ja ostelisin paljon uusia. aina yleensä esittelemissäsi asukuvisaa on suuri osa tai iso osa vaatteista second handia. Tuntuu että harkiten ostat ja se on se pääasia, mistä tykkään!!! Sitä sopisi toitottaa kaikille. Samoin kun näissä sisustushommissa tuntuu olevan vanhasta kämpästä tuodut huonekalut eikä kaikkea aina vaan vedetä uusiksi, vaikka varmaan bloginkin kautta saisit. Hyvä sä ja ehkä voit suoda itsellesi sen neuleen. En kyllä syty Eppu normaaliin.. Ja hyvä blogi tämä on, ehkä paras, koska osaat kirjoittaa! Kaikkea hyvää loppuraskauteen.

 23. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Vanhempien huushollissa on vähän joka huone sisustettu Lundialla. Mullakin oli pienenä siellä maja, äiti laittoi oikein viltin siihen ”oveksi”. Siellä sitten nukuin päiväunia, äidin istuessa vieressä Lundian työpöydän ääressä kirjoittamassa lisensiaattityötään sähkökirjoituskoneella. Napu napu oli mun lapsuuden äänimaailma 🙂

 24. Hosuli kirjoitti: Vastaa

  On kyllä nyt niin osuva biisivalinta että! 90-luku, Lundia, lapsuudenkoti, Villejä lupiineja, joo.

 25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, oon mää sitä niin pitkään miettiny, että täytyy ehkä käydä sovittamassa ;D

  Kiitos kommentista ja toivotuksista, niitä tarvitaan 🙂 🙂

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, no täällä nuo ärräpäät tärttu kyllä heti, että pitää ehkä lopettaa hyvän sään aikana..

  Ja kiitos! Nuo päätylevyt on kyllä hienot! 🙂 pitkään arvoin, kun menin ostamaan avomallisia tikkaita, mutta sitten päädyinkin noihin päätyihin…

 27. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos! Niin tulikin 🙂 ja ihan hyvältä näyttää, vaikka oon jo laittanut hyllyyn suurimman osan tavaroistakin..

  Ja joo..se kapselikeitin on kyllä koukuttava…Tosin sitä tulee enemmän käytettynä sellaisissa luksus- tai hätätilanteissa, yleensä vedämme pannukahvia, kun täällä on niin paljon sakkiakin koko ajan. Multa nyt on jääny kahvit vähemmälle, kun närästää niin pirkuleesti 🙁

 28. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha, ihana muisto 🙂

 29. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, toi koko levy on sellanen lapsuuden soundträkki 🙂 Ihan mahtava!

 30. Per-liini kirjoitti: Vastaa

  Asikaine, olin tässä matkoilla ja oli jäänyt muutama sun postaus odottamaan koti-iltaa. Nauroin niin vimmatusti minirakennusmestarin manailuille ja koko lundiatilannekuvaukselle. Tällaista arjen huumoria, kun viljelisi useampi, niin maailma olisi nykyistä hauskempi paikka. Tänks ja tsemppiä!

 31. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Ai kui hianoo! Ja vähän oon kade, kun sulla synnytyksen lähestyessä Hippi alkaa tehdä noita viimeistelyjä. Meillä kävi ekalla kerralla ainakin niin että lasketun ajan lähestyessä vasta remppa pääsi vauhtiin. Siinä sitten rauhallisesti ja kärsivällisesti odottelet maailman mullistumista kun kaikki on shaatana päin pershettä 😀

  (Mä aion kyllä siirtää Lundiat pois meidän makkarista ainakin, sitten kun kellariremppa valmistuu. Vai onkohan niillä semmonen hieno vaatetankohissi jo omissa valikoimissa..?)

 32. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos, ihana kuulla, että lueskelet ja että juttuni on naurattaneet 😀 Jee!! Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!!

 33. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei kiitos ja aaargh! Kuulostaa niin tutulta juurikin tämä: Siinä sitten rauhallisesti ja kärsivällisesti odottelet maailman mullistumista kun kaikki on shaatana päin pershettä 😀

   

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.