Nysse tuli

P9040150

Eilen avasimme terassikauden koko perheen voimin käymällä Tapin terassilla herkuttelemassa. Myös rullaluistelukausi tuli avattua pitkän tauon jälkeen, jonka päätteeksi vedin vielä uhkarohkean tehoreenin naapurin trampassa.

P5040127

Urheilusuoritusten tuomaa kuntoa tasoitettiin viinillä naapurin muijien (ja vähän äijienkin) saunaillassa, jossa jälleen suunniteltiin pihamme tulevaa terasshia. Paljon puhetta, vähän tekoja. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja viime kesäisen infernaalisen paskamyrskyn puutarharemontin jälkeen  porukkamme onnistuu terassin rakentamisessa vaikka sataisi pikkukiviä. Tosin eilen oli taas pientä kinaa, ketkä kuuluvat ryhmään järki ja ketkä kaksi edustavat ryhmää tunteet.

Terassin lisäksi suunnittelimme naapurin muijan kanssa kukkapenkkitalkoita ja kivienkeräysreissua (!!). Pihamme laatoituksessa jeesannut kivimies ehdotti tuovansa säkillisen isoja kivenmurikoita kukkapenkkimme ympärille, mutta järki ja tunne päättivät säästää viisikymppiä grillauskassaan. Ei me ny kylä mistään kivistä aleta maksaa! Haetaan niitä ite..no jostain..no montulta. Kukkapenkkimme on puoliksi ympäröity pyörällä ja lastenvaunuilla kuskatuilla kivillä. Kerran ehdotin kivien hakemista (salaisesta kivimestastamme) autolla, mutta järki-ryhmän edustus totesi jättimäisten kivien kuljettamisen pyöränkorissa olevan paljon hauskempaa.

P5050142

Yhdessä jännitämme, kuinka moni viime vuoden pihamylläkässä siirretyistä vanhoista pioneista, tiikerililjoista ja vattupuskista vielä nousee uuteen loistoonsa viimekesäisen mylläämisen ja siirtelyn jälkeen. Sydän syrjälläni toivon, ettei ovemme edestä (!!) siirtämämme vanha alppiruusu ole loukkaantunut ja kukkisi juhannuksena jälleen kreisejä kirkuvan pinkkejä ruusujaan.

P5050149

Pihan jättimäinen halkokasa on kutistunut pieneksi ja romahtanut epämääräiseksi röykkiöksi. Väliovista ei tarvitse enää skitsoilla ja tuulikaapin ovi kannettiin kellariin. Kaikkien talojen ulko-ovet ovat selällään lasten juoksennellessa crocksit jaloissaan aitojen läpi pihasta seuraavaan.

P5050140

Tänään kävimme futiskentän laidalla kannustamassa Hippiä, joka Ronaldona teki kaksi maalia. Lapset täyttivät vesi-ilmapalloja, läträsivät suihkupullolla ja minä kuljin pienen punapään perässä aurinkorasvaa suihkuttaen. Illalla korkkasimme grillikauden ja Pikkuveli pääsi puutarhapöydän ääreen syömään ensimmäistä kertaa.

En malta odottaa, että pihaamme ympäröivät omenapuut ja kirsikkapuu alkavat kukkia. Kesä on täällä!

Ja huomenna vasta alkaa viikonloppu!

Share

2 kommenttia

 1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Hei aivan mahtavalta kuulostaa teidänkin kesä. Täälläkin on sitä jo nähty, riippumattokin läväytettiin jo pihalle, että lapset pääsee loikomaan.

  Vaan tässä ilmainen kivi-idea. Pyytäkääpä tuliaisiksi kylään tulevilta ihmisiltä niitä kukkapenkkikiviä. Voivat sitten aina tulevina vuosina ihailla omia kiviään ja te saatte kuulla tarinoita, mistä kenenkin kivi on tuotu.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Oon kade, kun meillä (jäljelle jääneet) puut on liian kaukana toisistaan, niin ei meinaa riippumatolle olla paikkaa 😀

   Ja kiitos kivi-ideasta, pitääkin ruveta pyytämään painavia tuliaisia ystäviltä;)

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.