Nysse arki alko! (sis. ALEKOODI arjen helpotukseen)

Ensimmäinen arkiviikko iski päälle kuin rekka.

Hipin työmaa on ollut jossain hertsinpertterin Forssassa, jonne pitkätukka häipyy joka aamu niin aikaisin, että rakkaudenosoituksena jätetyt aamukahvit maistuvat herätessämme jo painuneelta. Minä olen muistellut, kuinka kukakin aamupuuronsa nauttii ja sählännyt eskareiden ja päikkyjen uusilla lokeroilla päivittämässä puuttuvia tai pieneksi jääneitä vaihtovaatteita ja tossuja.

Eskarilainen on alun jännityksen jälkeen ollut vain innoissaan, pienempi päikkyläinen on puolestaan vaatinut vähän totuttelua pitkän kesäloman jälkeen. Vaikka urhoollisesti pieninkin pyöräilykypäräsankari joka aamu kerää itsensä sekä reppunsa, niin onneksi ainakin vielä syksyn Pikkuveli on vain osan viikosta päikyssä ja osan kanssani kotona.

Töiden jälkeen on nopsaan paistettu kalapuikkoja tai vedetty hernaria ja useampana iltana ollaan vielä kiirehditty peliin tai reeneihin. Lapset ovat uusista kuvioista selvästi tavallista väsyneempiä, mutta eivät tietenkään mitenkään sohvalla-makoilu-tyyppisesti väsyneitä vaan arkiviikon uupumus purkautuu lähinnä erikoisena kikkailuna ja toistensa villitsemisenä. (Anteeksi Ratinan Lidl 16.8. klo 16-17!!)  Aamuisin unettaa, iltaisin ei tietenkään ja ennen nukahtamista on saatava ainakin neljä(!!) lasia vettä. MIKÄ HOMMA HEI JÄTKÄT, NYSSI!

Hipin kanssa emme ole kaksin kohdanneet oikeastaan yhtenäkään päivänä, joka ilta jompi kumpi on nukahtanut yläkertaan nukuttaessaan lapsia tai viimeistään House of Cardsin alkutunnarin aikana. Ehkä voimme jatkaa neljännen tuotantokauden katsomista joskus joululomalla. Silloin voin ehkä seuraavan kerran nähdä myös naapurin muijia, jotka whatsup-ryhmän viestien perusteella jakavat kanssani samat tilat ja ruuhkaiset tunnit. Ei ole enää paljon terassilla notkuttu.

Ja jotta emme saisi yhtään leppeää kuvaa tulevan syksyn tohinoista, kuului ensimmäiseen arkiviikkoon tietysti myös pari tukkoisen lapsen kanssa valvottua yötä, joiden puolituntisilla unipätkillä näin unta tekemättä jääneistä työasioista sekä tietysti lyhyitä unia seurannut aamuöinen keskustelu, kumpi pystyy töiltään jäämään kotiin pienen kuumepotilaan kanssa.

Sekä kuumepotilas, joka heti ensimmäisen muumijakson jälkeen muuttuu rauhakseen lepäilevästä kuumelapsesta villieläimeksi. Hyppii riemusta kiljuen seinälle, yrittää karata nakkena ovesta pihalle tai seisoo räkä poskella keittiön pöydällä flossaamassa ja hakkaamassa ikkunaa huutaen PUUHAPARKISSA PUUHAILLAAN! PUUHA! PUUHAPARKISSA PUUHAILLAAN, PUUHA! Kunnes kuumelääkkeen vaikutus alkaa hiipua ja silkkiapina kiipeää takaisin syliin tuhisemaan. Kädet alkavat tuntua kuumilta ja hengitys kuulostaa raskaalta.

Potilaspäivän suunnitellut työt pakkaantuivat iltaan ja oikeastaan vähän myös yön puolelle syöden aivosoluja seuraavalta aamulta, jolloin taas herätään seitsemältä keittämään puuroa ja etsimään puhtaita sukkia ja pyöräilykypärää…Tehdään tohinalla lähtöä kohti eskaria ja sotketaan kiireellä toimistolle ja takaisin päikylle ja sitten makaroonilaatikkoa ja nappikset kassiin ja vettä kylpyammeisiin ja puuroa kattilaan ja huomisen kamoja ja..ai jai.

Toki sählingin sekaan on mahtunut myös viehepakin järkkäilyä, parikin kalastusretkeä, iloista ihmettelyä paistinperunoiden ääressä, kivoja lounaita Tompan kanssa, spontaanit kellaritalkoot, ensimmäisiä tärkeitä eskaritehtäviä, uusia kavereita, bändireenejä, kauppareissulla nautitut jätskit ja sylissä toivutut kuumeet. Aamupuurojen naurun remakka ja päikkymatkalla villiintynyt keppihevonen.

Että kai se tästä taas. Ehkä parin viikon päästä kiireinen arki pyörii taas ihan rutiinilla, kaikilla on suunnilleen sopivat vaatteet päällä ja ehkä alan nauttia pimeistä tuulisista illoista. Otan lasin punkkua fiilistelläkseni syksyä.

Kaikkien sukkien ei onneksi tarvi olla samaa paria, eikä kaikkea tarvi ehtiä tehdä itse. Aijon takertua kaikkiin elämää helpottaviin oljenkorsiin! Lastenhoitajalle pitää muistaa laittaa viestiä, Woltista ja purkista saa ruokaa ja tiistaina tulee taas kuukausittainen kotisiivous! JES! JES JES!

ALEKOODI! Sain Freskalta myös lukijoilleni jaettavaksi alekoodit kotisiivoukseen. Koodilla asikaine2 saa -20€ säännöllisen siivouksen ensimmäisestä siivouskerrasta. Koodi on voimassa 1.11.18 asti.

*HUOM! Koodi on muuttunut 2 viikkoa julkaisun jälkeen!

Voimia ja iloa kaikille arkeen palaajille! Ehkä se tästä taas, tiistaita odotellessa!

*Freskan kotisiivous saatu blogin kautta!!

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.