Nysse alko! Tammerfest!

Mikäs sen parempi tapa toipua Ilosaaren aiheuttamasta vainoharhaisuudesta kuin eilen startannut TAMMERFEST! Jee! Heti päästyämme takaisin Nekalaan, kaivoin edellisten rokkijuhlieni jäljiltä vähän ryppyisen kultaisen festaripaitani ja painelin Ratinaan. Jopa juoksin loppumatkan, että ehdin nähdä Putron.

Kotoisaan Tammerfestiin liittyy monia tärkeitä muistoja. Lähdettyäni yksitoista(!!) vuotta sitten ekaa kertaa Hipin matkaan, suuntasimme Tammerfesteille Pmmp:n keikalle (tai tarkemmin sanottuna aidan taakse kurkkimaan ja kuuntelemaan, mutta seura takasi festivaalitunnelman!) Sen jälkeen olemme Hipin kanssa käyneet monena vuonna Tammerfesteillä katsomassa ainakin Pmmp:n keikan ja tietysti pari muutakin.

Usein lähden Tammerfesteille täysin keskenäni luottaen vaan lyötäväni useampia ystäviä ja tuttuja alueelta tai keikoilta – niin lähdin tälläkin kertaa.

Ja heti löysin mainiot Kaleva Brewing -kaverukset kaljatiskiltä ja aloitin iltani maistelemalla kaikki hanarivin oluet läpi. Väitin, etten mää tykkää tästä tälläsestä! jotta sain aina maistaa seuraavaa ja seuraavaa. Lopulta kiukuttelun jälkeen tilasin Tammerfestille pantua omaa olutta! Hähä! Hyvä äijät ja kiitos kuitista. Ei voi laittaa verotukseen. (Josta tuli mieleen, että olen unohtanut kertoa, kuinka paha Loiri-plugari kotonamme nykyään valitsee. -> Aika paha. )

Ja Tammerfest-bissesäädönkin jälkeen kerkesin siihen Putroon! Jes!

Alueella oli myös meikkaus- ja pikakampauspalvelu, josta harmillisesti en tiennyt ennakkoon. Olin jo ehtinyt laittaa omat kullat luomiin ja ollut avaamatta ilosaarinutturaani, mutta sain eLean ystävällisiltä tyypeiltä paljon kannustusta ja kultahilettä tukkaani.

Lisäksi alueella on myös Ivana Helsingin pop up -kauppa, joka meinasi romahduttaa vuoden ostolakkoni aivan ihastuttavilla kukkamekoillaan ja pitseillään, voi helvetti! Parempi kiertää kyseinen teltta jatkossa kauempaa.

Nähtyäni monia työkavereita, ystäviä, vanhoja tuttujani, ihanat Mansen Muijat sekä katseltuani Ratinassa Putron, Tuure Kilpeläisen ja mahtavan Anna Puun keikat, aloitin perinteisen Oonko-mää-listalla-vai-enkö-mää-oo-listalla!? –härdellin ja häippäsin jonottamaan loppuunmyydylle Yo-talolle, jossa oli Tammerfestin Punkrock-setti.

Olin listalla melkein kaksi kertaa, pääsin sisälle! Hähä. Aina mää pääsen oli loppuunmyyty tai ei! Karikin saatiin sisään.

Nyrkkitappelu oli tapansa mukaan kova, kuinkas muutenkaan ja niin oli myös Huora! Miälettömät keikat!

Mahtava startti rakkaalle Tammerfest-viikolle! Jos joku on tänään menossa festeille, niin aivan erityisesti suosittelen Avaruuden Cowboyden ilmaiskeikkaa Amadeuksessa, saattaa olla tuttuja pitkätukkia lavalla. C´mon baby yeah ja tukkoonhan se Ama taas menee.

Lisäksi Tammerfestien ohjelmasta kiinnostelisivat myös Jukka Nousiainen, Martti Servo, Sanni, Mira Luoti, Jenni Vartiainen, Vesala, Popeda, Lasten Hautausmaa, Kari Peitsamo, Eppu Normaali, Richard Ashcroft..

Hauskaa Tammerfest-viikkoa kaikille!! Jee! Tulkaa festeille! Törmäillään!

Postauksen kuvista tuhat kiitosta Tammerfestin omalle hovikuvaajalle, ihanalle Eino Nurmistolle, johon törmäsin mennessäni ostamaan kaljaa! (kuvat Kalevan tiskiltä, Einosta itsestään sekä alimmasta huorasta tosin ovat taattua Asikaisen omaa puhelinlaatua, niistä kiitos itselleni! )

Lue myös:

Pari valittua sanaa Eppu Normaalista

Oletko koskaan

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.