Niin miten se oli?

Aamukahvilla luin neuvolasta saamastani odotuskirjasta, mikä meininki vallitsevilla viikoillani…

P7250016.JPG

 

Käytä mahdollisuuksiasi! 

Olet vapaa käyttämään päivät haluamallasi tavalla. Ja sitä vapautta tarvitset.

P7250007.JPG

Jotkut hieman pelkäävät, että päivistä tulee pitkiä ja odotusaika alkaa tuntua entistäkin pidemmältä. Tottakai niinkin voi käydä. Useimmat kokevat kuitenkin nämä viikot erittäin arvokkaina ja tarpeellisina.

P7250012.JPG

Rauha laskeutuu, ja keho saa tarvitsemaansa vaihtelua ja lepoa. Mielen voi täyttää kokonaan muilla asioilla kuin työllä. Monet odottavat äidit kertovat, että eivät oikein pysty ajattelemaan muuta kuin sitä, mikä on aivan välttämätöntä valmistautumiseen. 

P7250017.JPG

Seuraavat viikot ovat sinun – joten tee mitä haluat! Jos olet uupunut lepää,

P7250018.JPG

P7100022.JPG

P7250010.JPG

jos kaipaat liikuntaa ja raitista ilmaa, tee pitkiä kävelyretkiä…

 

…ja ne, jotka eivät ole halunneet tai uskaltaneet ajatella synnytykseen asti, muuttavat usein asenteensa tässä vaiheessa. Juttelepa vatsassasi olevan lapsesi kanssa, kun se on hereillä. Kerro vaikka ajatuksistasi synnytyksen suhteen!

Ei lisättävää, paitsi korvapuustin otan kahvini kylkeen.

 

Ihanaa viikonloppua!

 

 

Share

17 kommenttia

 1. K4ISL4 kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa! Meillä näyttää melkein samalta. Tänään juoksin rautakaupoissa hakemassa tavaraa… Ja kohta rv 35. 😀

 2. K4ISL4 kirjoitti: Vastaa

  …eiku 36!

 3. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Käytäntö vs teoria :))

 4. RdS kirjoitti: Vastaa

  Ei kai tuo ole se sama jotain seitsemän vuotta sitten jaettu ruotsalaisperäinen läpyskä, jossa pidettiin miehiä ihan idiootteina? Äideille osoitetut jutut olivat jotain sivun mittaisia ja isille osoitetut jotain neljä tai viisi riviä? Samaten isille suunnattujen juttujen sisällöt olivat vaikeustasoltaan ihan samanlaisia, mitä olisi kirjoitettu tulevan lapsen esikouluikäisille sisaruksille. Bloody ’ell, kyllähän sitä voi puhua ja kirjoittaa ihan mitä tahansa tasa-arvosta, mutta jos neuvolasta asti miestä kohdellaan jotenkin kykenemättömämpänä apupoikana eikä häneltä vaadita ihan yhtä merkittävää panosta lapsen hoitoon ja huoltamiseen ja muihin sen kaltaisiin asioihin, niin ei kai se ole ihme, että sitten ihmetellään, että mitenkäs vastuu ja suorittamisen määrä lapsijutskahommissa on yhä edelleen niin paljon suurempi äideillä kuin isillä kaikesta tasa-arvopas*anjauhamisesta huolimatta?

 5. RdS kirjoitti: Vastaa

  Mikä vi##u täsä ATKssa on? Taas tuplana?

 6. Hyvä Mieli kirjoitti: Vastaa

  Nyt minun täytyy sanoa ääneen, täältä taustalta blogiasi seurattuani.
  Sinulla on ihana blogi, ellei jopa parhain;) Olet niin mainio kertoja. Puet niin ihanasti sanoiksi monen asian. Havannoit niin hienosti arkisetkin asiat ja annat tulla sanoina asioita, joita meistä varmaan moni miettii, muttei osaa sanoiksi pukea. Pystyt sanomaan kun suututtaa, kun olet huolissasi, toivoton, kun iloitset tai mikä tärkeintä, kun rakastat. Blogissasi ihastusta on herättänyt myös ystävien ja yhteisöllisyyden hienous. Ne on minusta asioita, jotka nykyisin alkaa olla harvinaisia. Mutta täällä ne on arvossaan.
  Kiitos hyvistä jutuista ja mukavaa loppuodotusta. Hyvin se menee;)!
  Ps. Erittäin hyvän näköinen tapetti. Olen nauranut vedet silmissä sinun aikaisemmille tapettijutuillesi ja valinnan vaikeudelle;) Niin tuttua! Mutta sinä osasit sen kuvailla;)

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha, hauska kuulla! 😀 Tsemppiä sinne myös loppuodotukseen! <3

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ;D ;D

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Juuri samaa mietin!!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! En tiiä, onko sama..taitaa olla ainakin sama, jonka saimme kolme vuotta sitten..isälle on oma osuus, kun kirjan kääntää toisin päin ja lukee toisesta suunnasta. En suoraan sanottuna ole niihin isän ohjeisiin kovasti ehtinyt perehtyä..itseasiassa naurattaa yleensä nuo äideillekin kirjoitetut osuudet. Se, mikä kiinnostaa on ne mitä milläkin viikolla vauvalle tapahtuu, mikä kehittyy jne jne…

  …täytyykin ehkä mennä nyt heti tsekkaamaan sitä isän osioo sieltä, että mitä ohjeita siellä on!!! 🙂

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ei se oo niin justiinsa!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voi, kiitos ihanasta kommentistasi! Tulin tästä kyllä niin hyvälle mielelle! 🙂 JEE!! Ihana kuulla, että seurailet blogiani ja naureskelet mukana!

  Ja kyllä, ystävät ja yhteisöllisyys ovat tässä elämän tilanteessa korvaamattomia. Oli eilenkin niin hieno, aika puskista saapunut, talkooväki meitä auttamassa pihassa koko päivän… <3 

 13. Laurakaisa kirjoitti: Vastaa

  Kaikki missään ikinä julkaistu raskaushöpinä on tarkoitettu esikoistaan odottaville. Valitettavasti myös kaikki vauvan syntymän jälkeinen höpinä pääsääntöisesti on, varsinkin jos se alkaa sanoilla lepo tai siihen vauvaan keskittyminen. Kyl se siitä, silti. Ainakin jos ottaa riittävän pitkät perspektiivit kaikkien projektien valmistumisaikatauluihin…;)

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! 😀 Näinhän se varmasti onkin ja onhan kaikki esikoistakin ootellessa ihan tapauskohtaista, kuka haluaa huilata ja kuka pysyä liikkeessä viimeiseen asti jne..Mutta huvittavaa noita on selailla 🙂

  Ja kyllä, perspektiiviä on venytetty! Ja pinnaa myös. Kyllä se tästä! 🙂

 15. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Joo ei ole tarkoitettu, että kellään olisi ekan raskauden jälkeisissä raskauksissa aikaa lukea enää mitään opasvihkoja tai että muistaisi jotain laskettua päivää päivälleen. Kyllä ne lepäilyt on jo lepäilty, kun on muksu/muksuja talossa, myös synnytyksen jälkeiset lepäilyt…

  Kuopuksen kanssa kun oltiin synnärillä ja samassa huoneessa oli toinenkin just toisen lapsensa saanut, niin ihmeteltiin siellä yhdessä, että mitä helkkaria varten meidän pitää täällä sängyssä makoilla edes yhtä yötä, kun kotonakin olisi vaikka mitä tekemistä.

 16. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Hhuh, uskomatonta lässytystä kirjoitetaan aikuisille ihmisille! Onko tuo siis jokin virallinen neuvolasta saatu ohje?

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se on sellanen neuvolasta saatu kirja, ei ehkä ihan virallinen, mutta sellainen opus 😀

  Käytän sitä kyllä aina tiukkana faktana, kun haluan huilata 😉 Täällä kirjassakin sanotaan, että mun pitää nyt levätä… 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.