Niin joulu joutui jo taas Nekalaan..

..ihan liian aikaisin.

Vaikka kaikki oli hyvin valmisteltu, tuli täysin puskista viimeinen mahdollisuus postittaa joulukortit matkaan (pikana ykkösluokassa) ja niin seisoin vaunujen kanssa jonottamassa postissa vuoronumerolla 72, joka ei tosin tullut niin nopeasti. Sen siitä saa, kun menee paukuttelemaan henkseleitä jouluvalmisteluissa. Pitihän se arvata.

Pakenin jouluahdistusta poikien kanssa keräämään käpyjä metsään, jossa söin pipossa mielipiteeni mindfullnessista. Keskeneräiset askareet unohtuivat sateisessa metikössä, josta palasimme voimaantuneina mukanamme iso kassillinen käpyjä. Ulkoilusta saadulla energialla askartelimme Pojan kanssa strömsöönä kävyistä kauniita joulukoristeita lahjoiksi.

Valitettavasti strömsöö-energiaa ei ihan riittänyt piparkakkutalon kasausvaiheeseen, jossa ikävästi romahdin samaa tahtia talon vaaleanpunaisten seinien kanssa. Hippi evakuoi lapset turvaan yläkertaan mutisten mennessään ..onko tää ny siun mielestä kivvaa piparkakkujen rakentelua lasten kansa? 

wjbh3.jpg

Mörinäni saattelemana Hippi sanoi tekevänsä lasten kanssa (yhdessä) joululomalla toisen piparkakkutalon ja eilen jo nostikin uunista saakelin suoraviivaiset muumitalon osat pikkuisine ikkunaruutuineen ja porstuoineen. YLLÄTYS! Manaajatyttöä oksettaa raivokkaasti nähdessään täydellisiä kaavojen mukaan paistettuja talonosia pään pyörähtäessä kolmesataakuusikymmentä astetta ainakin sata kertaa.

Olisi pitänyt uskoa, kun naapurin muija sanoi jo paistovaiheessa piparkakkutalon olevan huono idea.

Joulusiivouksen lykkääminen ajoi aattoviikolla epätoivoisena soittelemaan siivouspalveluun ja kysymään apua joulusiivoukseen, joka yllättäen oli jo vähän myöhäistä. Onneksi kuitenkin tajusin kertoa siivousfirmalle supersuositusta blogistani mahdollisen yhteistyön toivossa. En siltikään saanut siivouspalvelua. Hippi imuroi aatonaattoyönä minun kieriessä häpeässäni sohvatyynyjen alla. Sen siitä saa, kun kusi nousee päähän kahden lukijan tultua Wanhan Tapin pikkujouluissa kehumaan kirjoitusteni olevan thosi hyvää shettiä

IMG_0558.JPG

 

Niin. Kaikesta henkseleiden paukuttelusta sekä sekoilusta huolimatta joulu joutui myös Nekalaan ja viimein lahjat sekä kävyt olivat paketeissa. Pataleivät leivottu, lahjakassit kiikuteltu naapureihin. Osa kämpästä imuroitu, pyykit heitetty koriin. Kassit pakattu valmiiksi joululomailua varten. Tiskikoneen hana kiinni. Nää kortit pitää vielä muistaa tiputtaa laatikoihin mennessämme, sit on kaikki. 

Aattoaamuna heräsin hyvillä mielin Hipin yöllä kokkaileman perunalaatikon ja riisipuuron tuoksuun.

 

Toivottavasti kaikkien joulu sujui mukavasti! <3 Meillä ainakin! 

 

Kuva: Zumawire/Mvphotos

 

 

Share

9 kommenttia

 1. Oija kirjoitti: Vastaa

  Propsit Hipille! Muumitalon kokoaminen on piparkakkutalo 2.0. Tuli mullekin yllätyksenä, että se on ihan hemmetin vaikea saada kasattua, varsinkin jos seinät on paistuneet kuperiksi (ja jos viimeksi on rakentanut piparitalon 10 vuotta sitten).

  Minun innolla odottamani ostosiivouspalvelukin jätti pettymyksen jälkeensä: sohvien alusia ei oltu imuroitu, saunan lattia oli roskainen vaikka lisäpalveluna ostin saunan pesun. Jälki oli muutenkin sellainen ”ihan ite siivosin”, jopa huonompikin 🙁 Mutta ehkä eri firmassa on eri meininki, aion kokeilla jotain toista, kunhan tästä toivun.

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, odotan innolla, miten talon kasausvaihe tulee sujumaan….kjäh kjäh kjäh…ehkä tänään…kjäh kjäh…

  ikävä kuulla, ettei ostopalvelusi toiminut, HÖH! 🙁 En ole ikinä käyttänyt siivouspalvelua (anoppia ja muita apuun rientäneitä ei lasketa), mutta nyt olisi tullut tarpeeseen ihan mikä tahansa mopin heiluttaja, jolla ei ole kahta lasta ja käpyä kainalossa.

  PS. ei se Hippikään ehtinyt sohvan alta imuroimaan.

 3. Vakilukija kirjoitti: Vastaa

  KIITOS ASIKAINE ETTÄ OOT TAKAS! JOKAINEN PÄIVÄ OLI IHAN TUSKAA, KUN EI LEMPIBLOGINI PÄIVITTYNYT 😀 Etpäs usko, kuinka tänä aamuna riemastuin, kun oli uusi päivitys.
  KIITOS!
  Ymmärrän kyllä joululoman ja olet sen ansainnut, mutta SILTI!!!! Olipas ankea viikko ilman näitä hauskoja juttuja!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Mukavaa, että on kaivattu 🙂 Kiitos kommentistasi!!

 5. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Onneksi joulu on taas vuodeksi ohi! Meille tulee huomenna(!) tupa täyteen vieraita enkä ressaa yhtään vaan oon tässä lähdössä naapuripaikkakunnalle sukuloimaan ja ajattelin vasta huomenna hoitaa kauppailun. Mutta kuinkas jouluna…. oli tää ressitaso ihan tapis näin aatonaattona vaikkei meille ollut edes tulossa ketään ja sai istua vaan valmiiseen ruokapöytään….

 6. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Ikävä on ollut täälläkin! Mutta myös hemmetin hyvä mieli, että suosikkibloggarini ei päivitä koko joulua täällä atk:ssa vaan viettää sitä joulua livenä. Oot paras. 🙂

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, kyllä oli sellanen yöpuku päällä konvehtirasiassa meininki, ettei siitä noustu edes avaamaan läppäriä 😀

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se on kumma, että sen ihme häsläysstressin saakin, vaikka ei meillekään ketään tullut aatoksi tms! Silti hyörin ihan pakettien ja imuroimisten ja piparkakkutalojen kanssa..huuh. 

 9. hannavee- kirjoitti: Vastaa

  Voih, katsoin tuon Siskonpedin niin muistin Muumi-piparkakkutalon..

  https://www.youtube.com/watch?v=O9lPfPI4GVo

  Joskus on tuota ja toisinaan taas sujuu paremmin. Toivotan teille ja kaikille että on se parempi useammin kuin tuo.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.