Nainen autohuollossa Tampereella

Tiistaina ajellessani Akun Tehtaalle palaveriin rakkaasta farmaristamme kuului outoa rahinaa, vähän kuin auton pohja raahaisi maata – MUTTA EI SE KAI MITÄÄN OLLUT! Kääntyessäni Ylöjärvelle, auto tuntui ruosteisilla kiskoilla jarruttelevalta lännen pikajunalta. Meinattuani jäädä huutavan auton kanssa risteykseen, myönsin jotain ehkä vähän olevan vialla. Viimeiset pari sataa metriä toivoin pääseväni perille ja Akun Tehtaan pihassa konttasin auton vieressä -jos ihan sattumalta löytäisin itsestäni vuosia piilossa olleita autonkorjaajan yllätyslahjoja.

Juu ei.

Kerrottuani kuukausi sitten hyvän auton ja autokaupan metsästyksestä, sain lukijoilta palautetta, jossa myös autohuollot saivat osansa. Itsellänikin on aika tuoreessa muistissa edelliskerran huoltoreissu, jolloin autohuollon työtekijä puhui suoraan ohitseni yläviistoon Hipille, joka seisoi takanani parin metrin päässä vauva sylissään. Itsehän istuin pankkikortti kädessä suoraan vastapäätä huoltoäijää, jolle olin kyllä tehnyt ihan selväksi kyseessä olevan _minun_ autoni, mutta sinnikäs kaveri kävi intensiivisestä katseestani huolimatta kaikki pyyhkijänsulista vilkun polttimoon läpi ylänurkkahipin kanssa.

Huoltoäijän harittava viistokeskustelu muistoissani aloin suht vittuuntuneena palaverin takanurkassa googlettamaan läheisiä autohuoltoja. Löydettyäni Epilästä huoltamon, kokeilin onneani lähettämällä huoltoon meiliä (koska en kesken palaverin voinut soitella). Reilun tunnin päästä sain vastauksen: Tule poikkeamaan tänään, niin katsotaan mikä autoa vaivaa.

Selvisin kirskuvalla autolla huoltoon, jossa kerroin auton äänistä, risteyksestä, palaveristani sekä auton vasta pari kuukautta sitten meille myyneestä Lempäälän James Francosta, jota sydämeni ei haluaisi uskoa keppostelijaksi. Jos se on ny oikeesti myyny meille jonku kepposauton, niin sittemmää..sittemmää mää SOITTELEN SILLE! Mää halusin tälläse manuaalivaihteisen perusperttiauton, ettei tuu mitää säätöä. Ja täälä mää oon heti! Eisaatana!!

Tiskin takana istuvat äijät suhtautuivat stooriini sen ansaitsemalla vakavuudella ja ilmoittivat huoltoäijän lähtevän Volvolla välittömästi ajelulle. Kattotaan, mikä siinä on. 

Hetken päästä huoltomies palaa autolla ja asiakaspalvelun äijä kertoo vian todennäköisesti olevan jarrusatulassa, joka kuulemma on vain tullut tiensä päähän, homman olevan korjattavissa. Nopeasti tyyppi eritteli osien ja korjauksen hinnan ja keston. Kertoi asiallisesti, mistä vika johtuu sekä miten sen voisi korjata. Sanoi tarvittavia osia löytyvän heiltä heti ja, että parissa tunnissa auto saataisiin kuntoon. Istu odottamaan. 

Hetken päästä äijä saapui sivuovesta esittelemään autostamme irroitettua jarrusatulaa. Kokeile, tää on vieläkin ihan kuuma! Samalla hän kertoi, miten jarrusatula toimii, mitä osan toimimattomuus oli aiheuttanut ja ettei kaikki osia, joita alkuun listasi, tarvisi vaihtaa. Auto saadaan kyllä kuntoon.

Yli puolituntia ennen luvattua aikaa tyyppi ilmoitti Volvon olevan valmis, hinta oli arviota pienempi. Asiakaspalvelija selitti tarkasti, mitä tehtiin ja, että nyt pitäisi kaiken olla kunnossa ja mukavia ajeluita ja mukavaa päivän jatkoa teille vaan.

Epilän Autohuolto on melko kohtuullinen mesta, lähdin aika hyvällä mielellä. Suosittelen!

 

Lue myös:

Nainen autokaupassa Tampereella

Share

11 kommenttia

 1. Laur4 kirjoitti: Vastaa

  Ei helevetti. Monelta pistit tän eetteriin? Lähdin tänään klo 14.30 ajelemaan Epilästä kohti Helsinkiä. Varoitusvalo paloi jo. ”Ommeillä tossa huoltamoita”, totesi kummisetäni ennen matkaan lähtöä. Nääh, ajattelin mä. No, kotiin päästiin. Oli kivaa istua hinausauton kyydissä. ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   VOI EI!! Illalla laitoin eetteriin : /
   Onneksi pääsit perille, mutta voi apua…toivottavasti ei ollut hirveän pitkä hinausmatka? 🙁

   1. Laur4 kirjoitti: Vastaa

    Ei ollut pitkä hinausmatka, taapero ja mä digattiin! Auto jäi Hämeenlinnaan odottamaan korjausta. Toivottavasti ne kattoo mua naamaan kun meen asioimaan sinne ?. Mut jos tää teksti ois lävähtänyt eteeni lähdön hetkellä, oisin saattanut suunnata Epilän autohuoltoon. Varuiks.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     haha ja oh noes, no toivottavasti auto saadaan kuntoon ja pääsette sen sieltä hakemaan! Jatkossa sitten kaarrat siihen Epilään, jos joku valo vilkkuu ;D

 2. Mrs T kirjoitti: Vastaa

  Kiva lukea positiivisia asiakaskokemuksia, kun monesti ihmiset muistaa julkisesti avautua vain silloin kun joku on mennyt huonosti (enkä tällä nyt viittaa suhun). En oo muuten ikinä lukenut näin mielenkiinnolla autokorjaamotarinaa 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, se on kyllä totta, että eniten tulee kerrottua (ihan kasvotustenkin) niitä huonompia kokemuksia. Tätä kyllä fiilistelin kaikille 🙂

 3. Siiri kirjoitti: Vastaa

  Mä oon kuule käyttäny Nekalan autohuoltoa Kuokkamaantiellä! Ihanat ymmärtäväiset sedät, aina niin empaattisina kun kolistelen vähintään kuolonkorinaa pitävän pököttini kanssa pihaan. ”Emmäätiä mikä siinä taas on! Joku varotusvalo siä on palanu talvesta asti mut emmää sillai siihen oo kiinnittäny huomioo!” ja korjaamon porukka nyökyttelee päätään ja lähtee ottamaan selvää mikä kotteroani taas vaivaa. Käyttävät auton vielä huoltotoimenpiteiden jälkeen puolestani katsastuksessakin (tosin lisämaksua vastaan, mutta oon vakuuttunu siitä, että niillä tyypeillä on joku ässä hihassaan millä pösöni pääsee aina puhtain paperein läpi), joten silläkään asialla ei tarvi itteään vaivata. Lämpimät suositukset toiselta naisautoilijalta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ok, hei hyvä kuulla!!
   Varmaan olisin etsinyt Nekalasta jotain, mutta kun olin siellä Akun Tehtaalla (Ylöjärvellä) ja epäilin, etten pääsisi rouskuvalla autolla enää toiselle puolella kaupunkia, etsin vaan läheltä jonkun korjaamon, jonne voisi vähän pienempiä teitä ajaa. Ja tosiaan tuntui, että sinnekin pääsin juuri ja juuri jarruja jumittavalla autolla raahautumaan…

 4. Nimetön kirjoitti: Vastaa

  Tuohan kuulostaa hyvältä huoltopaikalta. Ja vielä hinta oli arviota pienempi, se on aina mukava. Itselläni on onneksi vain hyviä kokemuksia autokorjaamoista.

 5. Maija kirjoitti: Vastaa

  Hauskasti kirjoitettu teksti murteen hyvin huomioonottaen! Itse alunperin Tampereelta kotoisin olevana tuli hyvin nostalginen olo tätä lukiessa. Omassa autossa ikävä kyllä ollut nyt myös samanoloista vikaa – auto pitää yhtälailla rahisevaa ääntä ja olenkin nyt kartoittanut eri autokorjaamoja Rovaniemeltä mihin tuon voisi viedä. Toivotaan, että kyseessä ei olisi iso työ tai mitään kovin vakavaa – näistä kun mitään en itse ymmärrä!

 6. Tiina kirjoitti: Vastaa

  Et ole yksin tällaisen kokemuksen kanssa. Minulla on myös irronnut jarrusatula ja en ole ymmärtänyt ennen huoltomiehen saapumista paikalle, että miksi auto huutaa. Auton vaihtoa olen monesti miettinyt omien kommellusten osalta kun tuntuu, että esimerkiksi kaverin Minissä on aina kaikki hyvin ja paikallinen huolto Tuusulassa pelaa hänellä hyvin.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.