Maanantaihaasteet Top 5

P6270040.JPG

Hyvää maanantaita!

 

1. Vakuutushomma

Viikko alkoi ’hoitamani’ vakuutushomman uudestaan hoitamisella. Tällä kertaa osasin jo(!!) laskea vauvani iän olevan kaksi kuukautta yhden kuukauden sijaan, joka helpotti puhelinneuvojan työtä verrattuna viime kertaiseen keskusteluumme. Kuitenkin kaikki netissä hoidettavat (helvetin lääbäläbäläbä ikävystyttävät) asiat, joihin liittyvät sanat lomake, kätevä, pankkitunnukset ja ihan helposti eivät kohdallani koskaan suju kätevän helposti vaan homma riistäytyy Miitta-tätimäiseksi sekoiluksi, jonka päätteeksi makasin tutti suussa sohvalla saadessani vakuutusyhtiöltä vielä yhden puhelun, jossa neuvottiin vielä erikseen irtisanomaan vauvavakuutus. Netissä. Lomake. Ihan helposti. Ei onnistu puhelimitse.

2. Kela-homma

Vakuutushommista maanantai jatkui sujuvasti Kela-asiointiin. Vanhempainpäivärahoja varten tarvittavan lääkärintodistuksen (Täten vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta, että raskaus on todettu -no shit Sherlock!) palauttamiseen, joka hoituu kätevästi netissä liitetiedoston lataamisella ja lähettämisellä. KATSO KOHTA YKSI.  Lomakekäteväpankkitunnukset, ihan helposti IN MY ASS.

3. Verohomma

Kahden ensimmäisen kohdan jälkeen aloin tosissani kerjätä verta nenästäni. Kaivoin työkansiostani lytistyneestä repustani kirjanpitäjäni lähettämän kuoren, johon liimatussa post it -lapussa luki Hoida nämä kesällä! Ahdistuttuani kuoresta löytyneestä lomakkeesta laskelmineen ja kirjanpitäjäni merkintöineen totesin, ettei hommasta selviäisi kahteenlaskutaidoillani. Pistin maanantaifiiliksen kiertoon: nettilomakesekoilun sijasta _soitin_ verottajalle, halusin hoitaa asian inhimillisemmällä tatsilla, olla ihminen ihmiselle! Veroihmisen puhuttua ihmisenä tyhmälle ihmiselle (joka ei esim. tiedä, mitä vuotta eletään ja välillä tippuu kärryiltä, koska unohtuu tuijottamaan vauvaa rinnallaan) noin tunnin ajan, saimme inhimillisesti ratkottua hoitamattomat veroasiani kuntoon.

4. Postaushomma Göbbelssi

Saatuani kaikki sydäntäni painaneet byrokraattiset shitit hoidettua, halusin kirjoittaa postauksen eilisestä ravintolareissusta Tampereen uusimmassa ravintolassa. Kaikissa valokuvissa uimasta syömään saapunut Hippi näyttää shotteja (alkukeitto) juovalta punanaamaiselta jalkapallohuligaanilta, enkä löytänyt juuri avatun Lapland Hotellin ravintola Gabbalin nettisivuja. Gabbal..Ravintola Gappal..ei sellasta oo..onko tää nimi väärin..Duppal..Goppal… Saatana mikä sen paikan nimi oli…Selvitettyäni sherlockkina Döppel Böbbel Gabbal Skörtsi Börtsi ravintolan nimen olevan DABBAL (joka kuulemma tarkoittaa saamenkielellä koskien välistä suvantoa)halusin paiskata läppärin seinään. (Palaan myöhemmin ravintola Hubbalbubbaliin ja Tampereen parhaaseen purilaiseen)

5. Vanhuushomma

Tyhmyyden ja tietotekniikan lannistamana yritin lähteä uuteen nousuun laulamalla. Erityisesti Poika aina ilahtuu lauluistani ja nytkin pieni baritoni eläytyi heti laulamaan mukaan Kalliolle kukkulalle… Tule tule tyttö nuori, jakamaan se mun kanssanii…jollen minä sinua saa, niin lähden täältä kauas pois..Ihanasta laulustamme liikutuin masentuneena muistelemaan ihania kuoroaikojani ja menetettyä nuoruuttani, johon Hippi saapui pilaamaan hei oikeesti joku raja siullaki. Meijä isä ehkä muistelee nuoruutta kuuntelemalla tollasia kansansävelmiä..et sie voi tollasilla biiseillä mittää nuoruutta muistella..kuinka vanha sie oikeestaan olitkaa..

 

 

Ihanaa viikon alkua kaikille!

 

Share

8 kommenttia

 1. Norps kirjoitti: Vastaa

  Lav juu ja sun jutut. Onneks tänään on keskiviikko (kjäh kjäh)

 2. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Nyt sitten katot, että kaikki kätevät nettilomakeasiat on hoidettu tai delegoitu niin että voit laittaa sen post-it lapun takaisin kaiken päälle. Kattelet sit seuraavan kerran kesällä…

  Joskus sitä niin tuskailee asiakaspalvelijoita ja niiden hölmöyttä, mutta kyllä ne kaikenlaista saa kestää, nimittäin jos sää olet ja mää olen, niin varmaan joku muukin on soitellut sekavia puheluita esim. Kelaan 🙂

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ai herranjumala sentään kun jaksaa naurattaa toi Matti Näsä 🙂 Ehkä 10 tunnin työpäivillä hallinnon parissa on asiaan osansa, mutta kyllä, kannatan verotuksen karvalakkimallia! Kiitos taas Asikaine päivän (yön) piristyksestä!

 4. Oranssinen kirjoitti: Vastaa

  Okei, kello on pian keskiyö ja myönnän, mie olen väsynyt.

  Mutta kohdan 5 vanhuushommat Kalliolle kukkuloineen.

  Mie nauran täällä niin että teinit tuli toiselta puolen taloa kysymään, että ”äiti, mikä sulla on hätänä?”

  Kun hikotellen lauloin heille ”tthuuleee thu-thulee thytt-thöö nuooooriiiiii”, meinasivat soittaa pii-paa-auton.

   Nyt pitää kuulema pistää läppäri kii ja alkaa nukkumaan.

  PS: pudotin aiemmin päivällä kodinhoitohuoneen ylimmältä hyllyltä Sodastream-pullon otsaani. Teinit tarkkailevat sekopäisyyden oireita, jos vaikka aivotärähdys olisi tullut. Komea on kuhmu ainakin.

  …jakamaaaaan se mun kansssshaniiiiiii….

  JOOOOLLLEEEEEEN MINÄ SINUA SAAAAAAA….

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Lav juu tuu!!!

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaah! Nyt siinä on valitettavasti lappu, että tammikuussa sitten uusiksi koko saakelin setti! aaargh, en ikinä pääse näistä, enkä ikinä muista näitä!!

  Ja joo, kyllä nää mun kanssa asioineet asiakaspalvelijat on vetäneet sellasta kivirekeä perässä, että niille pitäisi mun lähettää sellanen lomake ”mitä mieltä olit asiakkaan toiminnasta?” ja mulle palautteet 😀

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei KIITOS MATTI NÄSÄ, joka ON aivan paras!!

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei me naurettiin vedet silmissä tälle sun kommentille, joka on ihan parhautta!! 🙂 🙂

  PS. tänään taas illallla laulettiin Kaaaallioollee kukkulaaalle!! 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.