Lomapäiväkirja – Viikko 1

Jotten kesäloman jälkeen väittäisi olleeni tekemättä oikeastaan mitään, kirjasin ensimmäisen lomaviikon jokaisesta päivästä muutaman lauseen verran merkintöjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantai

Veneilimme porukalla mökille grillaamaan ja paistamaan muurikassa lättyjä. Poika maalasi hienosti huussia tätinsä apulaisena ja Pikkuveli kahlaili riemusta kiljuen kylmässä vedessä. Illalla kävimme vielä koko porukka uimassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai

Retkeilimme Savonlinnan Sulo-saareen nukketeatterifestivaaleille, jonka jälkeen jatkoimme matkaamme Punkaharjulle Kruunupuistoon lounaalle. Ruoan jälkeen kävimme patsaspuistossa Parikkalassa ja Hotelli Punkaharjussa kahvilla ja uimassa kauniilla hiekkarannalla. Illalla katselimme Islannin pelin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantai

Palasimme parin viikon lomareissuiltamme takaisin Tampereelle. Päästyämme Nekalaan Hippi häippäsi heti lasten kanssa puistoon minun jäädessä siivoamaan, purkamaan kasseja, pyykkäämään ja pesemään jääkaappia unohduksiltamme. Illalla lähdin naapurin muijan ja Koikkarin muijan kanssa Wanhaan Tappiin vaihtamaan lomakuulumisia. Lopulta iltaa jatkettiin vielä naapurin puutarhakeinussa. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ja olla reissujen jälkeen taas Nekalassa!

Tiistai

Särkänniemi-suunnitelmiemme kariuduttua sateisen ja tuulisen sään takia, lähdimme extempore retkelle Nokialle kylpylähotelli Edeniin. Pojat olivat innoissaan ja Pikkuvelikin jaksoi riemuita, vaikka skippasi päiväunensa ennen uimareissua. Illalla Hipin mentyä futispeliin, tilasin Woltista sushia.

Keskiviikko

Päivä alkoi piknikillä pihakatoksessa! Hengailimme ja leikimme naapurin lasten kanssa. Hippi laittoi taulun seinään ja korjasi vinon verhotangon. Pojan kanssa kävimme kaupungilla, postissa sekä ostamassa puuvärejä ja lehtiön. Luin Hotakaisen Kantajan loppuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torstai

Teimme reissun Mäntän Kuvataideviikoille. Kävimme katsomassa näyttelyn Pekilossa, jonka jälkeen pienemmät retkeläiset saivat taiteesta tarpeekseen. Menimme pariksi tunniksi Vilppulan liikennepuistoon ajelemaan polkuautoilla ja keinumaan. Kävimme pitsalla leirintäalueen rantaravintolassa ja ajelimme illalla myöhään takaisin. Huomasimme unohtaneemme mukaan ottamamme pitsat puistonpenkille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantai

Kävimme Pojan kanssa ostamassa tarjoilut illan taidejuhliin. Hipin kanssa siivoilimme ruokailuhuoneen ja valmistelimme illan ohjelmaa. Pidimme pienet pirskeet Turusta Popedan kyydillä saapuneen teoksen kunniaksi. Ohjelmassa oli kuvataiteilija Sanni Sepän puhe, Pojan pianoesitys, ihanaa haitarimusiikkia, teoksen esittely ja tarjoiluja. Hauskat taidejuhlat jatkuivat yöhön pihakatoksessa ja ongelmaksi meinasi koitua kotiviinille jumahtanut haitarinsoittaja, joka oli tietämätön omista seuravaana aamuna alkavista polttareistaan. Onneksi polttarisankari lopulta lähti suhteellisen ajoissa nukkumaan, kun kukaan ei epäilyttävästi enää tyrkyttänyt lasiin santsia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantai

Aamulla lähdimme kahdeksan jälkeen isolla muijaporukalla yllättämään päivän polttarisankaria. Päivän ohjelmassa oli muun muassa tanssia, drinksuja, savusauna, morsiustaikoja sekä herkullista ruokaa ja paljon viiniä. Ihania naisia ja ihana päivä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai

Heräsin aamulla kuudelta Teiskossa ja menin rannalle hengittelemään. Aamupäivällä nautimme polttariseurueen kanssa aamupalaa laiturilla aurinkoisessa järvimaisemassa. Väsyneenä ja onnellisena saavuin kotiin, jossa Hipin ja rakkaiden poikien lisäksi odottivat myös anoppi ja nato. JEE! Poikien kanssa leikimme ulkona uudessa trampassa ja leikkasimme nurtsia. Nyt pihassa lämpenee naapureiden grilli ja pöytä on katettu! Ihana ilta luvassa!

Loman ensimmäinen viikko on ollut tapahtumarikas ja hauska! Ihanaa kesäilyä kaikille!

 

Share

6 kommenttia

 1. Tsubu kirjoitti: Vastaa

  ❤️

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 2. Laurasss kirjoitti: Vastaa

  Vau, kuulostipas se ihanalta kesälomaviikolta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sitä se kyllä olikin, ihanaa!!

 3. kao kao kirjoitti: Vastaa

  Voiko näistä siun jutuista tykätä? Ei näy sydämiä missään.. <3 <3 <3 saat kolme. en kerro mistä parista muusta jutusta nuo on 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Sun pitää nyt vaan painella noita facebook-tykkäyksiä, tai tuleehan nämä sydämet perille näinkin ja ilolla ne vastaanotan <3 <3 KIITOS!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.