Lenkkarit 5/5 dägädägä

En ehkä koskaan ole tuntenut itseäni niin vanhaksi, kuin eilen lenkkariostoksilla. Kesällä on tiedossa reissu, jolla on luvassa pitkiä kävelyjä ehkä paikoin haastavassa maastossa ja olen suunnitellut muutenkin kunnon lenkkareiden hankkimista.

Noh.

Viime vuosien ostolakkoni eivät varsinaisesti ole lisänneet täsmätietoisuuttani urheilugearskenessä, en oikeastaan ole pyörinyt vastaavissa myymälöissä, mitä nyt sattumoisin välillä poikennut Koskarin Cartsussa hakemassa skeittikenkiä ja -renkaita. Mutta silti olen mieltänyt (tai eilen vielä mielsin) itseni ihan trenditietoiseksi ja urbaaniksi henkilöksi.

Juuh.

Kunnes olen polvillani nuorisolaisessa kaupassa, jossa lapseni ikäinen vauvamyyjä ehdottaa minulle päätäni isompia valkoisia Filan lenkkareita, jollaiset minulla on ollut kasilla. Niken valkoisen aurinkolipan ja Filan teepparin kanssa yhdistettynä. Luomet valkoiseksi maalattuna ja kulmat lähes mustaksi piirreltynä. No nää on nyt ihan uusinta uutta.

Ei kylä, kylä nyt on vanhinta vanhaa.. ihan on retrot.

-Nää on kyllä ihan uudet.

-Ei kylä on vanhat..

Tuotah…, nää on nyt näitä uusia, tää on meidän myydyin kenkä tällä hetkellä…

Kerron ystävällisesti hymyilevälle lapsimyyjälle omistaneeni jo kerran samanlaisen parin ja olevani ihan tietoinen loppuysärin paluusta, mutta etten itse olisi siihen ihan vielä valmis. Mää en nyt vaan oo tohon valmis. Kuulen päässäni isäni itselleni hokeman kalkkismantran just tollaset mullakii oli.

Ei saatana nysse tapahtuu, muutun isäkseni! Miksi juuri nyt, tänään, kun olen nuorisolaisessa kaupassa kymmenen vuoden jälkeen ostamassa uusia lenkkareita, MIKSI JUURI NYT!! Huomaan myyjän pidättävän silmiään pyörähtämästä ja onnistuvan siinä ihan kiitettävästi, mutta ei täydellisesti tuoden katseeseen pienen aavistuksen hulluutta. Joka ei ole mitään verrattuna omaan hulluuteeni.

Hiki valuu otsallani, sukkahousuni ovat ratkenneet monesta kohtaa ja ruudullinen hassu housuhameeni yhdistettynä punaiseen tukkaani saa minut näyttämään peilin kautta pelleltä ja tädiltä, joiksi molemmiksi itseni myös tunnen. Lapsi yrittää räkänokkaisesti nauraen kaataa kenkätelineen takanamme (ei myyjä vaan oma lapseni, tottakai jälkikasvu on mammalla messissä!). Toinen lapsi Myyjä kerää ystävällisyyttään taitavasti. No näytä pareja, jotka sua kiinnostais niin haen sulle niitä ja aletaan sovittaa.

Eikö vittu täältä pääse pakenemaan!

Näytän muutamia pareja, jotka eivät tuo suuhuni Gin Lemonin katkua tai aiheuta välitöntä tarvetta pukea valkoista Niken lippaa otsalleni ja repiä irti kulmakarvojani. Avulias myyjä puhuu radiopuhelimeen(!) jotain sköördi-böördiä, josta en ymmärrä sanaakaan ja jostain, varmaan tulevaisuudesta, alkaa ilmestyä kenkäpareja, joita yritän epätoivoisena sovitella samalla kun pieni harvahampainen ninja yrittää hihittäen tuhota koko kaupan ja Suomen syntyvyyden siinä samalla.

Lapsimyyjät ympärilläni luovat toisiinsa katseita, mutta vierelläni seisova radiopuhelinmyyjä seisoo topakasti luonani pitäen minut valppaalla palveluasenteellaan tiukasti pihdeissään. Reipas vauvamyyjä on päättänyt myydä mummolle tohvelit matkalle, jolla kävellään paljon ja olisi hyvä olla kunnon kengät, jotka vähän tukevat kipeitä jalkoja.

Ei täältä vittu pääse pakenemaan.

Ei vaikka lapseni sitä tehokkaasti yrittää ja kaikki sovittamani uudet lenkkarit näyttävät vaatteisiini yhdistettynä kuin ufo olisi laskeutunut rikkinäiselle röökinkatkuiselle 70-luvun ruutusohvalle. Ja miksi yhtäkkiä on niin helvetin kuumakin? En meinaa saada lenkkareita jalkaani ja kyyristelen peilien ympäröimässä loistevalokaupassa, räppi soi ja näytän edelleen punaiselta pelleltä, sanan kaikilla tavoilla. Punapää makaa poikittain vieressäni, heiluttaa jalkoja tehden ninjapotkuja ja huutelee. Lapselleni en voi mitään, koska se ei vaan tottele, mutta vaatteilleni ja retrosohvatyylilleni toki voin onneksi yrittää tehdä jotain, kauppahan on täynnä nuorisolaisia Filan napapaitoja ja muodikkaita urheiluhousuja, jollaiset mullakii just joskus oli. I so can handle this. Ikä on vain numero.

Hymyilevä vauvamyyjä pitää puhelimensa ja minut tarkassa otteessaan, jossa olen jo tiukasti roikkunut kontillani jo melkein tunnin. Ei tässä kato mitään. Hyvältä näyttää. Jos mä tuon vielä parit kengät, niin voit rauhassa vertailla?

Tuomion radiopuhelin piippaa ja uusi ufopari laskeutuu eteeni sovitettavaksi. Silmissäni alkaa sumeta, menee vähän mustiin, jonne on jo joskus tunti sitten kadonnut myös tieto omasta tyylistäni. Niken lipat, ginlemonit, polvitaipeissa roikkuvat Eastpackin reput ja eletty elämä rullaavat filminauhana silmissäni. Päädyin ratkaisuun, johon monet ikäkriiseissä pyörivät, itsekunnioituksensa menettäneet niporeppanat ikäloput ajatuvat. Hankkimaan kunnioitukseni rippeet takaisin -RAHALLA!!

Että olen ehkä vähän virttynyt epätoivoinen kotiäiti ja mummon sohva, joka ei saa lastaan ojennukseen. Mutta mullapas on vittu varaa ostaa lenkkareita ja paitoja ja dägädägä adduja vittuuh. Kuulkaa lapset mää ostan tän kaupan ihan vaikka tyhjäks, jos mää haluun!! Pelletäti on ollut töissä jo ainakin kakskytä vuotta, että on tässä oltu vähän muuallakin ku kesäsin kikkarilla jätskiä myymässä. Pelletäti from the block voi ostaa NE KALLIIMMAT tossut ja tosta rekistä vaikka noi vaatteet, jos sitä vähän huvittaa ja sehän ostaa ne. Dägädägä!

Jep. Hienosti. Sellaista puutetta ei ihmisessä olekaan, jota ei rahatukulla piiloon peittäisi.

Ja tämän mustan kohtauksen takia näytän nykyisin tältä.

Jep. Sori paitsi not sori. Oma MP 5/5. Antakaa mun elää mun omaa elämää!

Ja myös punapäisellä ninjalla on ihan pränikät Niken sköördiböösdisuperkengät, jotka myyjä tilasi paikalle radiopuhelimella koossa 26. (ensimmäiset omat uutena ostetut kengät, melko kalliit, katoavat ensi viikolla, kun Hippi unohtaa ne puistoon, mutta I don´t care. ).

Ja nyt menenkin tästä hautaan itsekunnioitukseni ja nuoruuteni väliin makaamaan. Hei hei ja hyvää viikonloppua ja tuokaa kukkia nuoruuden raunioille. Peace!

Hipin kommentti asiaan oli: https://www.riemurasia.net/video/Siivoton-juttu/130484

Lue myös:

Ysärinuoruus

Throwback duckface

Musta keskiviikko

Kulmakarvat 2000 vs kulmakarvat 2017

Share

38 kommenttia

 1. Irina kirjoitti: Vastaa

  Asikaine, oot timanttia!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 2. possu kirjoitti: Vastaa

  Mä oon vetkuttanut uusien lenkkareiden ostoa ikuisuuden noista samoista syistä, joista kirjoitit ja rima lenkkarikauppaan menosta nousi vielä ylemmäs. Kyllä noilla 7 vuotta vanhoilla vielä täti kinkkaa eteenpäin. Kohtahan täytyy mennä jo rollaattorikauppaan, ei niillä lenkkareilla enää niin väliä ole.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha! Nyt rupeet vaan katteleen kaupungilla, millasia kenkiä on ihmisillä ja tarjolla ja sitten varovasti astelet kauppaan – kyllä siellä autetaan, halusit tai et 😀

 3. Marikki kirjoitti: Vastaa

  Mä niin kovasti tykkään tästä blogista ja taas se sai mut nauramaan ääneen!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, hyvä!!

 4. Hansu 36v. kirjoitti: Vastaa

  I feel you

  1. nadjastrange kirjoitti: Vastaa

   Sä oot paras!!!
   Kuolen nauruun vaikka samaan aikaan oon just se jolla on ne päänkokoiset Filan ufokengät 😀

   Noi sköördi-föördi Adidaksen NMD:t on ihan superhyvät jalassa!! Hyvin myyty vauvamyyjältä!

   1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Haha! Sää osaat varmana ne Filat kunnialla kantaa, mutta mää en (vielä) siihen kykene! Ehkä sitten kun ne vähän yleistyy, niin voin hiihtää lauman mukana, mut viä ei pystyny!

    Ja joo, uudet lenkkarit on ihan mahtavat jalassa ja se vauvamyyjä lopulta sanokin, kun siinä sekoilin, että mitäs jos otat sellaset, jotka on sun jalkaan parhaat ❤️? se oli hyvä myyjä!

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

 5. Rokkimamma kirjoitti: Vastaa

  Tervetuloa aikuiseksi!
  Onhan näitä ollu…mä en vieläkään pysty edes harkitsemaan 80 luvun kolminkertaisia olkatoppauksia…ne nyt ei vissiin ole vielä tulleet uudelleen muptiim tai sit mä en vaan ole huomannut..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Isoja olkatoppauksia ei enää mun nuoruudessa ollut, niin oon kyllä voinu käyttää ihan surutta niitä 😀

   1. Nukka kirjoitti: Vastaa

    I just fucking live you!!!

    1. Nukka kirjoitti: Vastaa

     Tää oli kirjoitettu huppelissa, live = love ?

 6. Noora kirjoitti: Vastaa

  Ou nou! Mulla on lenkkariostokset eessä myös tänä kesänä. Alkoi kauhistuttaa! Mutta jos ostan ne Kitteeltä idän reissulla (koska siellä on hyvä urheiluvälinekauppa ja ainakin vielä viimeksi aika vähän nuorisolaisia myyjiä..) niin ehkä selviin. Hyvä tietää nää niin voin varustautua.

  Mutta miten loistavasti vedetty! Problem solved.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kitee kuulostaa ihan hyvältä, mutta onkohan siellä tarpeeksi valikoimaa? Jos kuitenkin haluat sovitella useampia!! 😀

   1. Noora kirjoitti: Vastaa

    ?? Totta muuten!

  2. Utareita kaupassa kirjoitti: Vastaa

   Onkohan lenkkareiden myyjillä joku salaliitto keskenään, että saadaan asiakas vihaamaan itseään lenkkareiden sovittamisen aikana että asiakkaan on vaan pakko ostaa ne helvetin kengät.

   Jotta todistaisi, että kylä tässä ollaan ihan skenessä ja urheillaan ihan tosissaan. ?

   Ostaessani omia nykyisiä lenkkareitani, mukana oli mies ja naama punaisena kirkuva kolmekuinen vauva. Tuossa vaiheessa kirkuva vauva sai tuoreissa vanhemmissa kamalan paniikkireaktion aikaiseksi, oli ihan jäätävä hiki ja Harry Potterin kirkuvan kasvin näköisen poikamme huuto sai maitohanat aukenemaan rinnoissa.

   Myyjän ehdottaessa hymyillen ”Voit vaikka yrittää juosta noilla kengillä, ja kokeilla miltä tuntuu” meinasin ärähtää, että ttu mun tissit painaa tonnin ja kohta kaupan lattialla on maitolammikko mutta kai mää sit juoksen kuin ääliö.

   Ja juoksin kuin ääliö. Imetysrintsikoiden hakaset vaan napsuivat auki vuoronperään, pojan itkun antaessa vauhtia kun ravasin ympäri kauppaa ääliönä sovittaen uusia lenkkareitani.

   Olisi vaan pitänyt suoraan myöntää, että mä haluan noi koska ne on mintunvihreet. Piste. Ja karata.

   1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Hahahhahhhahhaaa! Ai kauhee!!! ahhhahhahhhahhaaaa!! Anteeks mutta naurattaa tämä sun kuvailema reissu ja tuntuu kyllä myös tutulta! Been there ;D

    Alkaa selvitä tää syntyvyyden lasku. Raukat lapsimyyjät joutuu osallisiksi tälläisiin sekoiluihin, niin tulee vähän muita haaveita kuin perhe! HA!

 7. Ahhahhaha. Mä oon ollu ihan shokissa näistä uusistavanhoista kenkämalleista, just kun olin hirveellä tuskalla 20 vuodessa oppinu tykkään slimmimmistä malleista ku ei muitakaan oo saanu ni sitte olis taas kunnon sämpylöitä laarit täynnä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, sun ei ois kannattanu ikinä vaihtaa, niin oisit nyt vaan smoothisti tullut uudestaan muotiin! 😀

 8. Milla kirjoitti: Vastaa

  No siis JUST tällasta!! Kävin tämän saman ruljanssin läpi hiljattain, normaalit kengät olivat jossain piilossa ja paikat täynnä niitä menneisyydestäni roudattuja möhkäleitä. Itsehän olin myös niin fiksu, että ajattelin hoitaa kenkien ostamisen omatoimisesti (vauvojen kanssa en asioi) seinältä valitsemalla ja kokeilemalla. Tässä kohtaa ”reipas nuorimies” tuli lähes tyrkyttämään apua, joten kerroin hänelle löytäneeni aivan todella mukavat kengät, tosin ehkä hieman isot. ”Niin… teillä on nyt tuo miesten malli jalassa”, päätti hän ja ryhtyi kommunikoimaan radiopuhelimeensa. Nöyryytys ei edes päättynyt tähän, vaan kotona puoliso lähes menehtyi nauruunsa keuliessani miten kerrassaan mukavat lenkkarit olin löytänyt, ja vielä jonkun huippu-urheilijan disainaamat (Pharrell Williams). Kiitti vertaistuesta & hauskaa viikonloppua! Oot huippu! 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ahahhhahahhaaa! Kyllä mahtaa olla coolit Pharrelit siellä, kelpaa kipitellä, hyvä!!! Ja taitaa tosiaan olla se ite-sovittelu-ei-tartte-auttaa vähän last season..pakko vaan asioida jonkun kanssa! 😀

 9. Jenni kirjoitti: Vastaa

  Tää oli huikee. Samaistun.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Join the club!! <3

 10. Kalkkisss kirjoitti: Vastaa

  Ei vittu! Mä olen katsellut metrossa monesti just niitä filan päänkokoisia möhkälekenkiä että voi helevetti mitä ihmisillä on jaloissaan! Se logokin on siinä kengässä ehkä viidessä eri kohdassa! Mutta sä löysit varsin tyylikkäät tennarit! Mä ostin 20 vuotta converseja käytettyäni puol vuotta sitten sketchersit. Jumalauta miten hyvät ne on jalassa kun on puolet elämästään raahautunut eteenpäin noilla converseilla. Enää ei ole paluuta enkä käytä enää mitään muita kenkiä kuin uusia teini-tennareitani. Olen 39v. Pisteet sulle tosta napapaidasta. En kykenis. Näyttää sulla hyvältä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, mulla on ollut sellaset ihan samanlaiset möhkäleet ja jopa vähän isommatkin ehkä.. Ja voi olla, että jahka tässä vuoden tätä asiaa sulattelen, voin taipua, mutta nyt ei vielä ollut sen aika.

   Ja hei kyllä, nuo uudet kengät – miten ihanalta ne tuntuu jalassa, määhän ihan leijun eteenpäin, kun oon yleensä läpyttänyt kuluneilla vansseilla tai sitten jollain nahkakengillä. Nyt on hullut ilmatyynyt kantapäiden alla ja pohja, joka tukee ja nuo hengittää… Uuh, kelpaa käpötellä! 🙂

 11. Tinsku kirjoitti: Vastaa

  Taidan käydä päivittämässä lenkkarini Prismassa mainitsemistasi syistä johtuen…..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä tämänkin kokemuksen sekä nyt näillä lenkkareilla muutaman päivän leijuneena (ne on ihanat!), että tsekkaat myös muutaman muun kaupan! Ihan sellaisena mieltä avartavana kokemuksena!

 12. Koti-isä kirjoitti: Vastaa

  Voi, Gin Lemon! Olin jo ihan ehtinyt unohtaa tuon jumalten nektarin!

  Vai olikohan se nyt sittenkään niin hyvää?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Siis sehän oli ihan hirveetä paskaa!

 13. Sylvia kirjoitti: Vastaa

  Hirvee krapula ja vapina, mut sun kirjotuksesta voimaantuneena ja inspiroituneena kaivoin swägeimmän lippiksen naftaliinista ja suunnistan punatuin huulin kohti kesän ekaa ulkoilmakeikkaa. Nuorisolaisten musaa tietty. Ei ne ehkä huomaa et oon jo kohta nelkyt kun laitoin tarpeeksi pakkelia naamaan.

  Sylvia

 14. Sylvia kirjoitti: Vastaa

  Situation report:

  Aivan tuubassa, tilaisuuden keski-ikä n. 25. Eli just hyvä. Vinkku viuhuu ja kalja läikkyy. Kaikki on Asikaisen syytä.

  Sylvia

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei nää raportit oli ihan parhaita, missä on seuraavan päivä rapsa????

 15. vain 55 v kirjoitti: Vastaa

  Olin ostoksilla kahden teinin kanssa ostoshelvetissä, minne tarvitaan kuljettaja. Nuorempi kokeili väljiä farkkuja. Toinen lapseni (muka täysi-ikäinen) totesi ääneen että ’mumjeansit’. Vasta vaipoista päässyt finninaama jätkä (myyjä) ’tsäkä-täkä’ tms tän mun toisen lapsen kanssa. Niillä oli hauskaa.
  Vttu, jätin valistamatta että mulla ei ikinä ollut noin väljiä farkkuja. Ja ne oli porkkanahousut sillon kun kaavoja piirrettiin 80-luvun puolivälissä. Ja piirrettiin myös niitä housuhameen kaavoja. Kauppoihin ne tuli sitten muutamaa vuotta myöhemmin.
  Ja hommatkoon se muka täysi-ikäinen sen ajokortin, niin ei sitten tartte enää kuskia.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   AHAHHAHHHAHAHAAA! PARASTA!

 16. Molli kirjoitti: Vastaa

  Ahhhahahah, oot paras!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.