Långvik-homma, toinen yritys

Nyssi oikeesti! Yritän kertoa Långvikin virkistyreissustani uudestaan, edellisessä kirjoituksessani lähti mopo vähän käsistä.

Kuten jo julistinkin, starttasin kesäkuun ihanalla muijien Långvikin virkistysreissulla, jonne Lähiömutsi kutsui kolme kollegaansa: meikän, turkulaisen (mutta silti aivan siedettävissä olevan) Mamma Rimpuilee -blogin Lauran ja ihan huipun uuden tuttavuuden, Periaatteen naisen, Millan.

Oli superhauska reissu, jolla ei hymy hyytynyt lukuunottamatta pientä ohikiitävää hetkeä, kun tyrmistyimme luullessamme joutuvamme tosiaan maksamaan yhden porealtaassa kittaamistamme kuoharipulloista. Onneksi kyseessä oli väärinkäsitys.

Yritän vieläkin toipua järkyttävästä tilanteesta.

Jesh, virkistysmatka alkoi rautatieaseman Hesen edestä (turkulaisen idea), jonka jälkeen suuntasimme apteekin kautta tummapukuisen kuljettajamme kyydillä Kirkkonummelle, merenrannalla sijaitsevaan kylpylähotelli Långvikiin.

Meillä oli kelpo virkistysporukka, jos tykkää itsensä päälle kuukupeista ja ehkäisystä huutavasta nelipäisestä nousuhumalaisesta turistista, joka etenee suppilaudalla värikkäissä trikoissa ja lippiksessä.

Kirkkonummelaiset olivat juuri laatimassa valitusta, ettei vierailumme sopisi Kirkkonummelle muun muassa lapsiperheiden läheisyyden ja asuntojen arvon välittömän alenemisen takia. Mutta onneksi Långvikissä oli varattu meille sviitti omalla näköalasaunalla sekä yksityinen vippisauna poreallasosastoineen, niin pysyimme suurimmalta osin poissa kirkkonummelaisten ja muiden hotellivieraiden silmistä.

Hannen kanssa olemme tavanneet pari kertaa aikasemmin, mutta esimerkiksi reilu vuosi sitten soitin hänelle aivan puskista kysyäkseni neuvoja blogiini liittyen. Silloin emme tunteneet ollenkaan, mutta Hanne otti heti aikansa neuvoakseen ja auttaakseen tuntematonta Tampereen kollegaa. Muistan pitkän puheluni päätteeksi Hannen vielä kysyneen: Tuleeks sulle hei vielä mieleen jotain kysyttävää? Ja soittele, jos tulee..autan ja kerron tosi mielelläni. Sellainen juuri Lähiömutsi on. Loistomuija.

Lauran olen myös tavannut vain muutamia kertoja aikaisemmin. Ekalla kerralla Turussa jutut jäivät ihan kesken, vaikka olin skipannut jo parikin Tampereen bussia, toisella tapaamisellamme taisimme heti buukata yhteisen hotellihuoneen ja esittelin Lauralle pinkit satiinishortsini. Viime viikolla Laura tupsahti meille yöksi muutaman tunnin varoitusajalla ja löytyi aamulla keittiöstämme syömässä aamupalaleipää Hipin kanssa, kun minä unikekona vasta hilluin alakertaan. Kuin olisimme tunteneet aina -klisee pätee mutkattoman Turun kuningattaren kanssa.

Millan tapasin reissullamme ensimmäistä kertaa, tosin hetken juteltuamme tajusimme meitä yhdistävän huonon huumorin lisäksi Tampereen Kyttälänkadun manserokkiskenen. Tunsimme kaikki. Ihana Milla! Skumppalaskuakin järkyttyneempi olen siitä, että Milla perheineen muuttaa viikon päästä Espanjaan jäädäkseen. Mutta vastahan me tutustuttiin ja nyssää lähet? 

Täytyy ehkä buukata matka.

Virkistyslomallamme ohjelmassa oli herkullista ruokaa, suppailua, kasvohoitoja, suolahuone, saunomista sekä rentoutumista Kekkosen poreallasosastolla. Nautin kaikesta ohjelmasta ja seurasta.

Sekä myös Långvikin omintakeisesta tunnelmasta ja ihanasta merenrantamiljööstä.

Navakka tuuli ei ollut mitään verrattuna viime suppausreissuuni, jolloin satoi vaakasuoraan, ukkosti ja anoppi joutui merihätään. Hyvin meni siis.

Vuorokauden virkistysreissumme oli huippu startti kesälle ja olen iloinen myös uusista ystävistäni.

Lähiömutsi kirjoitti virkistyslomastamme vähän tarkemman nauruterapiaraportin.

Omistan rakkaan naapurin muijani lempparikappaleen Lähiömutsille kiitokseksi ihanasta reissusta, kiitos kutsusta! Ensi kerralla Tampere.

Ihanaa alkukesää kaikille! Muistakaa grillata ja tehkää ihania kotimaan reissuja. Itse starttasin viikonloppuna myös festarikesän Nekalan Railofestistä. Instagramin puolella tunnelmia sieltä. Mitä lähempänä koti, sitä haastavampaa on selvitä ennen viittä nukkumaan. Jeh.

Lue myös:

Ihan vaan sellane perus postaus Långvikistä ja blogiystävyydestä

Share

4 kommenttia

 1. Se skumppaepisodi oli hurja, sydän jätti pari lyöntiä välistä siinä järkytyksessä.

  Kiitos sinä ihana 24 tunnin tehokkaasta nauruterapiaseurasta. Onneksi laitoit silloin aikoinaan soittaen ja survaisit itsesi elämääni!

  Ja onneksi teille muille ei tainnut tulla paska pitkästä ilosta reissun jälkeen.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ahahhahhahhaaa! Joo, onneksi ei tullut paskat ilosta!

   ja toivottavasti pian nähdään Tampereella <3 <3

 2. Heti piti tulla tänne juttelee Lähärin ripulista!

  Ei vaiskaan. Kiitos. Hirveen monta kuvaa mun poskista mutta ol se niin ihana reissu (eikä tullut tartuntaa!). Olet Maiju ihan mun girl crush, ollapa silleen yhtä rento, boheemi, lempeä, hauska ja silti ihan super tehokas ja taktinen muija yhtä aikaa.

  Yours truly, PeNa

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ite olet ihana taktinen supercrushloveakateemikkomaailmannaine! <3
   Varo vaan, tuun kylään!!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.