Oli joo vähän vaikeuksia kurpitsan, lapsuuden ja siemenien kanssa ja lähti muutenkin ihan lapasesta everlasting kurpitsapostauksen kanssa.
Luovutettuani biojäteastian kanssa keskitin kaikki voimani typeryyteni kanssa kamppailuun, jonka lopputuloksena selvitin mysteerin:
vastoin neroa ennakkokäsitystäni kurpitsan sisällä olevat siemenet ovat kurpitsan siemeniä.
Onneksi keitto- ja lyhtyhommien jälkeen jäljelle jäi vielä yksi kurpitsa, josta eilen taiteilimme lyhdyn viemisiksi naapureiden nyt jo perinteisiin Halloween-naamiaisiin. Tällä kertaa Hipin kovertaessa lyhtyä, otin talteen siemenet paahdettavaksi.
Putsaamisen jälkeen huuhtelin siemenet siivilässä, jonka jälkeen kaadoin siemenet talouspaperin kautta leivinpaperille ja annoin kuivua. Siemenien kuivuttua ripottelin pellille oliiviöljyä, jossa pyörittelin siemeniä. Sen jälkeen muina mindfullnesseina erottelin kaikki siemenet erilleen pellillä, ripottelin suolaa ja pahdoin uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
Rouskis, hyvää tuli! Sopivaa naposteltavaa Halloween-juhlien jälkeiseen aamuun.
Leppoisaa sunnuntaita kaikille!
Kiitos molemmista kurpitsaresepteistä! Kokeilen keittoa heti kun löydän jostain kurpitsaa (harmillista, että silloin kun en osannut vielä tehdä kurpitsasta mitään, sitä tarjottiin sadonkorjuuaikaan oikealta ja vasemmalta; nyt ois jonossa useampikin hyvältä kuulostava ohje muttei niitä kurpitsoja tai edes siemeniäkään.) Kaikkea hyvää Nekalaan!
Mä en tajuu – miks mun siemenet maistuu, öljykylvystä ja suolasta huolimatta, lähinnä puulastuilta? Kenelle saa reklamoida viallisesta kurpitsasta!?!
=D Se tuli!
Käyttäytyikö noi jotenkin hillitymmin uunissa? 😀 Paahdoin itse niitä taannoin paistinpannulla ja koko sessio päättyi siihen, että ne siemenet paukkuivat ja sinkoilivat hullusti ympäri keittiötä. Ne, jotka eivät hypänneet hellan taakse, maistuivat kyllä ihan hyviltä.
Hei sinä Enne, jonka siemenet maistuvat lähinnä puulastuilta. Ja muillekin. Vinkki: Keitä siemeniä viitisen minuuttia suolavedessä. Laita sitten oliiviöljyä koko komeuden sekaan ja levitä sössö leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200asteessa uunissa, kääntele n 5 viiden minuutin välein, ovat valmiita kun ovat mukavanruskeita ja hieman pullistuneita. Namnam!
Toivottavasti kurpitsaa löytyy ja pääset kokeilemaan! Oli hyvää keittoa ja hyviä myös nämä siemenet! 🙂
Kaikkea hyvää sinne myös!
..no sitä määkään en tiiä… ;D ;D
PS. Tänne voi kyllä reklamoida kaikesta!
Tottakai!! 🙂
Hahaha! Ihan koko aikaa en päivystänyt uunin luukulla, mutta aina kun katsoin, olivat siellä ihan hiljaa kiltisti paikallaan! 🙂
Kiitos tästä. Pitääpä itsekin ens kerralla kokeilla tätä vinkkiä! 🙂