Kurpitsahommia – osa 2

Oli joo vähän vaikeuksia kurpitsan, lapsuuden ja siemenien  kanssa ja lähti muutenkin ihan lapasesta everlasting kurpitsapostauksen kanssa.

stwl2.jpg

Luovutettuani biojäteastian kanssa keskitin kaikki voimani typeryyteni kanssa kamppailuun, jonka lopputuloksena selvitin mysteerin:

PB010410.JPG

vastoin neroa ennakkokäsitystäni kurpitsan sisällä olevat siemenet ovat kurpitsan siemeniä.

Onneksi keitto- ja lyhtyhommien jälkeen jäljelle jäi vielä yksi kurpitsa, josta eilen taiteilimme lyhdyn viemisiksi naapureiden nyt jo perinteisiin Halloween-naamiaisiin. Tällä kertaa Hipin kovertaessa lyhtyä, otin talteen siemenet paahdettavaksi.

PB010414.JPG

Putsaamisen jälkeen huuhtelin siemenet siivilässä, jonka jälkeen kaadoin siemenet talouspaperin kautta leivinpaperille ja annoin kuivua. Siemenien kuivuttua ripottelin pellille oliiviöljyä, jossa pyörittelin siemeniä. Sen jälkeen muina mindfullnesseina erottelin kaikki siemenet erilleen pellillä, ripottelin suolaa ja pahdoin uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

PB010416.JPG

Rouskis, hyvää tuli! Sopivaa naposteltavaa Halloween-juhlien jälkeiseen aamuun.

 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

 

Share

10 kommenttia

 1. Alfiina kirjoitti: Vastaa

  Kiitos molemmista kurpitsaresepteistä! Kokeilen keittoa heti kun löydän jostain kurpitsaa (harmillista, että silloin kun en osannut vielä tehdä kurpitsasta mitään, sitä tarjottiin sadonkorjuuaikaan oikealta ja vasemmalta; nyt ois jonossa useampikin hyvältä kuulostava ohje muttei niitä kurpitsoja tai edes siemeniäkään.) Kaikkea hyvää Nekalaan!

 2. Enne kirjoitti: Vastaa

  Mä en tajuu – miks mun siemenet maistuu, öljykylvystä ja suolasta huolimatta, lähinnä puulastuilta? Kenelle saa reklamoida viallisesta kurpitsasta!?!

 3. KaHeVi kirjoitti: Vastaa

  =D Se tuli!

 4. IlonaSV kirjoitti: Vastaa

  Käyttäytyikö noi jotenkin hillitymmin uunissa? 😀 Paahdoin itse niitä taannoin paistinpannulla ja koko sessio päättyi siihen, että ne siemenet paukkuivat ja sinkoilivat hullusti ympäri keittiötä. Ne, jotka eivät hypänneet hellan taakse, maistuivat kyllä ihan hyviltä.

 5. Hei sinä Enne, jonka siemenet maistuvat lähinnä puulastuilta. Ja muillekin. Vinkki: Keitä siemeniä viitisen minuuttia suolavedessä. Laita sitten oliiviöljyä koko komeuden sekaan ja levitä sössö leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200asteessa uunissa, kääntele n 5 viiden minuutin välein, ovat valmiita kun ovat mukavanruskeita ja hieman pullistuneita. Namnam!

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Toivottavasti kurpitsaa löytyy ja pääset kokeilemaan! Oli hyvää keittoa ja hyviä myös nämä siemenet! 🙂

  Kaikkea hyvää sinne myös!

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ..no sitä määkään en tiiä… ;D ;D 

  PS. Tänne voi kyllä reklamoida kaikesta!

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tottakai!! 🙂

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaha! Ihan koko aikaa en päivystänyt uunin luukulla, mutta aina kun katsoin, olivat siellä ihan hiljaa kiltisti paikallaan! 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä. Pitääpä itsekin ens kerralla kokeilla tätä vinkkiä! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.