Koukuttava kotisiivous Freska (sis. alennuskoodin!)

Kaupallinen yhteistyö: Freska Oy

P2010417.JPG

Kerroinkin ennen joulua kusen nousseen päähäni Wanhan Tapin pikkujouluissa, jonka seurauksena wannabe-julkimona yritin saada blogiyhteistyötä joulusiivoukseni helpotukseksi. Turhaan ja myöhässä. Joulusiivon sain tehdä itse teki Hippi, mutta onneksi joulun jälkeen siivousfirma Freska innostui kotimme siivottomuudesta ja sovimme muutamat siivouskerrat arkemme avuksi.

Vaikka päivittäin hinkutan jotain kaappia tai lattiaa ja jatkuvasti vauvattomassa kädessäni kannan pyykkejä, tiskejä, vaippoja, leluja, kenkiä, kurahousuja, polttopuita, imuria..en koskaan saavuta edes yhden kerroksen täydellistä fengshuita. Viimeistään lapsien sairastelut, remontti, deadline tai muutenvainen univelka saa homman leviämään välillä hallitsemattomaksi.

Sängyn alta kurkistelevilla villakoirilla alkaa olla lempinimiä, vierashuone muuntuu mörököllisiksi pyykkikasoiksi, joiden alla olevista mahdollisista huonekaluista ei kenelläkään ole minkäänlaista muistikuvaa. Kappas siellä oli lepakkotuoli, muistelinkin, että oli niitä kaks! Silmät tottuvat lattioiden kahvilaikkuihin, jotka maastoutuvat pikkuautojen, eilispäivän lehtien ja eriparisten sukkien joukkoon.

Arjen vaikeissa valinnoissa Pulkkamäki vai siivoaminen? Luistelu vai siivoaminen? Leipominen vai siivoaminen? Poliisileikki vai siivoaminen? Päikkärit vai siivoaminen? Leffailta vai siivoaminen? Kahvit naapurissa vai siivoaminen? Sauna vai siivoaminen? kallistun ensimmäiseen vaihtoehtoon yleensä aina. Parempi mieli, sekaisempi koti. Yleensä kunnon siivouksiin lohkaistaan aikaa yhteisistä viikonlopuista, joista en muutenkaan raaskisi antaa sekuntiakaan pois. Pyykkiä, tiskiä ja järkkäilyä hoidan kotona lasten kanssa (hahahahahahahah!).

Kotisiivouspalvelu tuntuu vastaukselta arkihuoliin ja ihanalta luksukselta, joka mahtisyntisenä arjen pelastajana jättää varjoonsa taksiajelut, sushilounaat, kampaamokäynnit, hierojat ja kahvikoneet. Nopea katsaus aiheeseen ystäväpiirissäni jakoi porukkaa: osa piti touhua aika pröystäilynä, Ny lähti meinaa Asikaiselta hanskasta!, porvariakin huudeltiin. Osa fiilisteli messissä, todellakin siivous on ihan parasta, mitä voi itselleen ostaa!

Päätin olla pilaamatta hihkuvaa iloani ja helpottuneisuuttani ristiriitaisilla mikset-ite-siivoo-syytöksillä ja nauttia siivouspalvelusta! Yön pimeinä tunteina ja sekaisina aamuina olen haaveillut ja jopa joskus päättänyt etsiä siivouspalvelun. Siitä huolimatta löysin itseni klassikkona siivoamasta ennen siivoojan tuloa. Perus. Vauva kainalossa keräilin pyykkejä ja leluja, vaikka puhelimessa siivousfirmasta oli juurikin kehoitettu olemaan sekoilematta ennen siivoojaan saapumista. Palvelun tarkoitus oli kuulemma päinvastainen -vähentää stressiä, siivoojasta ei pidä stressata, siivooja oli tulossa _siivoamaan_. Siivoamiseen kuuluu myös tavaroiden järjestelyä ja vaatteiden viikkailua, tiskailua ja niin edelleen.

Lopulta siivooja saapui keskeyttämään räpiköivät yritykseni tunkea lelut ja roinat pyykkikaappiimme piiloon En edes ikinä siivoa, kun meille on tulossa vieraita ja nyt siivoojan takia uskomaton stressi! Hullu mikä hullu.

Siivooja kehoitti ottamaan iisimmin kertoessani olevani poissa tolaltani, koska meillä ei ole kukaan muu ikinä siivonnut, paitsi anoppi ja naapuri ja pari muuta, oikeastaan aika monikin ystävä ja sukulainen ja olen menossa illalla telkkariin (!!?). Hullu mikä hullu. Jotta olisimme saaneet puheisiini tolkkua, vaihdoimme kielen englanniksi, joka tunnetusti on vanha bravuurini omituisissa tilanteissa!

Up in the ass of Timo kaasutti rallienglannilla käyntiin. Jees its oukei! Inglish is fain!

This is our kitchen..Just come and see..It´s very messy..very very messy. I have two kids, so it´s messy. Actually they don´t mess around, the other one don´t even eat yet..but yes, it´s very very chaotic here. I´m sorry. I don´t know what happened. Terrible. It´s always like this. Dishes everywhere and shit. No, not shit. But shit. Shit. Stuff shit. Everything shit. You know.

Rallienglanti nosti miten-mää-tähänkin-oon-joutunu -ätmöksen nopeasti potenssiin neljä.

In this room You don´t have to concentrade so much, my husband is doing some renovations here..NO! Actually my _boyfriend_ has something here in the progress. My boyfriend, not a husband. It´s the same person… We are not married, because..ööh (!!!!??) So don´t put so much effort in here. He won´t put any effort either..no, I´m kidding! Just kidding! He has renovated the whole house actually…as you can see..flowers on the walls and shi..stuff!

I don´t know, if it´s too cold for you to clean the bathroom upstairs. It´s very cold in there, like freezing. We don´t have any heater there and it´s -25 outside. Yes. I´ve been warming it with a dryer. Not with a hair dryer. Haha, that would be funny! Haha. I mean with the dryer for clothes so it warms it.. it´s very practical..

..yes, we warm this house with woods..That´s why we have so much this little trash on the floors, because we carry the woods around..Yes, no actually now I´m not kidding..Why the woods?..eeh well. Because I want to! I like to warm it with the woods! It´s FUN!

Seliteltyäni rallienkulla sekasortoamme kahden kerroksen verran, pakenin muina Up-In-The-Ass-Of-Timoina naapuriin, jossa naapurin muija piti vauvaa sylissään tarjoten hihitellen kahvia. Mää ymmärrän, että sää oot ihan tolaltas! Onhan toi ny järkyttävää… Sekin vielä, naapurissa pilkattiin. Ajattelin ensimmäisen kerran jäävän viimeiseksi siivoojan käynniksi, sillä stressin lisäksi sain osakseni myös pilkkaa!

Mutta –

P2010398.JPG

P2010396.JPG

Saapuessani illalla, oikeastaan yöllä kotiin helvetin tärkeiltä tv-starbailuiltani (sekin vielä – elämäni muuttuu absurdiksi), tyrmistyin siististä kodistamme.

Huolimatta Hipin ja poikien päivän leikeistä, iltapaloista ja työkamppeista, kotimme oli järjestyksessä ja ennen kaikkea ihanan puhdas. Kahvinkeittimet, hanat, peilit ja lattiat -kaikki säihkyivät kiiltävinä. Kaappien pinnat, tiskiallas, pöydät ja hyllyt. Kaikki oli pyyhitty, tavarat järjestelty nätisti ja fiksusti, lattiat pesty. (Turhaan ehkä luettelen, millainen vastasiivottu koti on, mutta itseltäni on näköjään jossain eteisen kuravaatteiden, puurolautasten ja vessan vaipparoskisten välissä päässyt unohtumaan).

Olin niin onnellinen. Kirjaimellisesti meinasin lentää perseelleni vilistellessä villasukissani puhtailla lautalattioilla. Ihanaa!

P2010409.JPG

P2010439.JPG

Siivouksen jälkeen koti oli helppo ja mukava pitää siistinä, kun homma oli kerran tehty kunnolla. Lisäksi takaraivossa raksutti tieto siivoojan palaamisesta, joten panostin siivousaikani Avotakan selailuun järkkäilyyn, pyykkeihin, nopeisiin imurointeihin ja tiskeihin tietäen, että lattioiden luuttuamisen, kylppärin pesemisen ja pölyjen pyyhkimisen hoitaa joku muu, ajallaan ja ennen kuin tilanne räjähtää käsiin. Voivottelu hoitamattomattomasta tästä ja siitä oli loppunut. Siivousstressi oli poissa ja minä luistelemassa lasten kanssa.

Seuraavan kerran odotin siivoojaa innoissani. Toinen siivouskerta hoitui nopeammin, enkä stressannut pyykkikasoista tai käynyt selittelemässä siivoojalle stuffeja tai shittejä. Huippu mukava ja tehokas siivooja tiesi jo mestat, typerät vitsailuni sekä sekavan selityksen why I´m not married. Kävimme siivoiluhommat nopsaan läpi, jonka jälkeen keskityin vauvan hoitamiseen, kirjanpitoon ja ruoanlaittoon.

P2010426.JPG

P2010414.JPG

Kotisiivous on maailman koukuttavin palvelu, jonka käyttämistä jatkossa harkitsen vakavasti. Aargh! Helposti olen valmis vaihtamaan muutamat mekot, kengät ja skumpat viime viikoilla vallinneeseen tunnelmaan ja fengshuihin.

Freskan kotisiivouspalveluiden tilaaminen hoituu nettisivuilla, joilla voi itse kätevästi valita siivouksen erityistoiveineen. Valintojen mukaan sivusto laskee hinnan ja tuntiarvion, jota voi tietysti rajata. Hinta palvelulle on 34€ / h ja lisäksi varaus laskee automaattisesti näkyville myös kotitalousvähennyksen jälkeen jäävän summan.  Kestotilauksessa voi valita, kuinka usein siivouspalvelun haluaa ja tilausta voi muutella jälkikäteen. Palvelun jälkeen järjestelmä myös lähettää palautelomakelinkin, jolla voi arvioida saamansa palvelun ja antaa palautetta parantaakseen seuraavaa siivouskertaa.

Hyvä idea myös lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea ja kiire.

Suosittelen lämpimästi!

 

ALENNUSKOODI FRESKALLE

Jotta saisin vedettyä kaikki mukanani koukuttavaan luksukseen, Freska tarjoaa blogini lukijoille alennuksia siivouspalveluihin! Jee! Jee!

– kertasiivouksen tilauksiin -15 % alennus koodilla KOKEILU15

– säännöllisen siivouksen tilauksiin -50% alennus ensimmäisestä siivouksesta koodilla 50F

Alennuskoodit ovat voimassa maaliskuun loppuun asti.

 

And I wish you all a very clean and happy week and don´t stress!

 

Share

20 kommenttia

 1. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Montako tuntii teillä meni siihen ekaan kertaan? Ja, kuuluiko siihen ns koko talo, vai vaan alakerta? 

 2. Siivouspalvelujen ostaminen on kyllä yksi parhaimmista päätöksistä, jonka tein viime vuonna. Enää ei tarvitse ahdistua kodin läävämäisyyden asteesta ja siitä, että ei jaksa puunata paikkoja kunnolla. Ikinä en itse saisi aikaan yhtä puhdasta jälkeä. En kyllä käytäkään neljää ja puolta tuntia kerralla siivoamiseen. Viimeistään puolentoista tunnin jälkeen tulisi jo hamuiltua viinilasia. Täällä Saksassa siivoojan saa kotiinsa sikahalvalla, yleinen hintataso on 10-12 euroa/tunti. Ja siitä vielä 20% kotitalousvähennys.

  Siitä, että kotona käy siivooja, ei kyllä viitsi huudella ihan kaikkialla. Nykyään ei tunnu olevan hyväksyttävää ostaa palveluja kotiinsa jos kyse ei ole mistään sähkömiehen tapaisesta erityisasiantuntemuksesta. 70-luvulla meillä oli kotiapulainen, joka katsoi minun perääni sen jälkeen kun äitini palasi äitiyslomalta töihin (siihen aikaan äitiysloma oli verrattain lyhyt), kunnes menin päiväkotiin kolmevuotiaana. Emmekä me olleet mikään eliittiperhe, kotiapulaisia oli monella. Sittemmin kotiapulaiset ovat kadonneet. Varmaan palkkataso on noussut niin, että harvalla enää olisi siihen varaa, mutta kyllä asenteetkin on muuttuneet. Kotiapulaisia ja siivoojia on vain riistäjäporvareilla, eikö vaan..?

 3. Kitina kirjoitti: Vastaa

  Nauroin ääneen.. Ehkä ihan hieman hysteerisesti. Loistava teksti/tarina!

 4. Vakkari kirjoitti: Vastaa

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAH! Ou mai gaad! En oo taas aikoihi nauranu näin paljo, jumalauta Asikaine! Miten en oo ikinä nähny tuota Timo-videopätkää. Pakko katsoa uudestaa. Lähti hyvillä nauruilla päivä käyntiin

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ensimmäiseen siivoukseen kuului melkein koko talo (ihan kaikkia huoneita ei tarvinut luututa ja muutenkin vähän modasin palvelua) ja aikaa taisi kulua noin 6 tuntia (en ollut paikalla, kun siivooja lähti)

  Viime kerralla meni 5 tuntia, siinä oli myös muutama erityistoive (mm. lakanat).

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mahtavaa, että olet tehnyt tuollaisen päätöksen! Onnittelut! Muutaman kerran kokeilleena tuntuu, että kaikki arkihuolet katoaa hetkessä 😀 Ihan mahtavaa!

  Ja niinpä, kun koko talon haluaisi siistiksi, siihen oikeasti menee ainakin neljä tuntia, onnistui ehkä joskus Hipin ollessa Pojan kanssa mummolassa ja siivosin koko päivän..enkä todellakaan saa edes tuollaista kiillotettua jälkeä aikaan esim vessassa ja keittiössä..

  Musta taas tuntuu, että nykyään alkaa olla hyväksyttävämpää ostaa palveluita kotiinsa. Tuntuu, että on sallivampi ilmapiiri lastenhoitajiin / omaan aikaan, siivoojiin, puutarhureihin jne..kun kaikkea ei meinaa saada töiltä, lapsilta jne hoidettua ja kaikilla on kiire kiire kiire ja uuvahdus. Naapurimaissa tuntuu olevan vielä yleisempää käyttää ns. ulkoistettuja palveluita kodeissa.

  Tai sitten itse käyn sallivammaksi, kun ajaudun tälläisiin tilanteisiin 😀

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvä! Nauratti mua se tilanne itseänikin, jahka siitä pois pääsin 😀

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  HYVÄ! 😀

  Ja Timo-pätkä on aivan huippu, yksi lempparivideoistani. Eniten nauran, kun se auto kaahaa sieltä mutkan takaa…ja kun Timo vaan ottaa valokuvaa, kun kuski kertoo mikkiin, mitä on tapahtunut. IHAN PARAS!

 9. Kaptah kirjoitti: Vastaa

  Heh, kiitti tästä.

  Vähänkö kiinnostaisi. Minun asuntooni suositellaan kolmen tunnin siivousta. Vähän hassua, sillä en koskaan ole saanut tuohon kolmea tuntia tuhraantumaan. Hyvä jos tunti menee tuollaiseen 55 neliöön. Oonko supernopea vai huolimaton? 

 10. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Oot kyllä ainut bloggaaja kuka voi saada kaupallisista yhteistyöbloggauksista näin aidon ja hulvattoman tarinan :DD Yleensä kun en niitä jaksa juuri edes lukea, ovat niin jotenkin päälleliimattuja.

 11. JooJooJooo kirjoitti: Vastaa

  Hienoa, että homma toimi! Itse kokeilin ko.yrityksen palveluita viime syksynä ensimmäisen JA viimeisen kerran.. Työn jälki oli tolkuttoman huonoa, esimerkiksi ulko-ovi oli jätetty auki, pölyt pyyhkimättä lamppujen päältä, ruokapöydän alla oleva matto imuroimtatta, jne..

 12. kukka kirjoitti: Vastaa

  Hei, mistä olet hankkinut nuo kivat säkkituolit mitkä olkkarissanne ovat?
  Niin ja kiitos ihanasta blogista, luin eräs yö koko blogisi läpi <3

 13. Eiksjoo kirjoitti: Vastaa

  Sulla on muuten kivan näköinen, persoonallinen koti 🙂

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Otat siivoojan ja kellon kanssa katsot, että mikä homma ja vertaat omaan jälkeen ;D

  Ei vaan! Tuo on varmaan alustava aika-arvio…Meilläkin, kun homma tuli toisella kerralla nopeammin valmiiksi, siivooja tuli ilmoittamaan, että nyt on aikaisemmin valmis ja ylijäänyt aika siirtyi ns. seuraavaan kertaan..

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No onpa tosi kiva kuulla! Teen mielelläni yhteistöitä, joten kiva kuulla, että lukijat tykkää myös niistä kirjoituksista <3

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No voihan ärsyttävää 🙁 Ikävä kuulla! Toivottavasti annoit palautetta.

  Meillä homma toimi tosi hyvin ja jälki oli hyvää. Myös palautetta kysyttiin noin tunti siivoojan lähtemisen jälkeen ja kun en ollut ehtinyt laittaa sitä, kyseltiin vielä perään, että laitatkos palautetta työnlaadusta, kommenttia jne jne..

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihanasta kommentistasi! Mukavaa, että oot lueskellut..Se on ollut pitkä yö…

  Säkkituolit ovat helsinkiläisen Muovo Designin. Toisen ostin muistaakseni yli 5 vuotta sitten (se on tuo vähän lässähtäneempi) ja toisen tilasin ehkä pari vuotta sitten. Niissä on pestävät päälliset ja oon ollu niihin supertyytyväinen:)

  Näkyi olevan vielä verkkokaupassa, niitä on mustina ja keltaisina:

  http://en.muovoshop.com/category/8/all-products

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos <3 Ihana kuulla. Itsekin tykkään 😀

 19. JooJooJooo kirjoitti: Vastaa

  Soitin heti kotiin tultuani asiakaspalveluun ja kerroin palautteeni- minusta se on jokaisen velvollisuus.. Minulle pahoiteltiin kovasti tilannetta ja luvattiin uusi siivous firman piikkiin. Vielä kuitenkaan luottamukseni ei ole palautunut, jotta käyttäisin lahjakortin ( eikä koti ehkä ole vielä niin sotkuinen 😉 On toki annettava plussaa hyvästä asiakaspalvelusta, toistaiseksi yritän jaksaa hoitaa siivoukset ’ihan ite’

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ok, no mukava kuulla, että palaute on otettu vastaan ja yritetty hyvittää! 🙂

  Sain omista käyttökokemuksistani Freskasta rehdin kuvan ja asiakaspalvelu on ollut ripeää ja ystävällistä.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.