Juhannus kuvina

Kuten epäilin, tämän vuoden juhannuskuvat näyttävät samalta kuin kaikkien aikaisempien vuosien valokuvat.

Henkeäsalpaava Saimaa, samat iloiset juhannusveikkoset istumassa rantakalliolla ja kantamassa saunaan vesiä. Herkulliset muurikkalätyt, nuotiomakkarat, sillipurkki ja uudet perunat. Savustettu kalasaalis, jonka porukan pienin söi näppärillä sormillaan lähes kaiken. Pannukahvit ja suklaakeksit. Pitkät päikkärit, vanhentuneet lehdet ja lomakirja.

Kaikki kilpaa ohjaamassa venettä, oransseissa pelastusliiveissä kouhottavia rantautujia. Helvetisti apulaisia, reppuja, kasseja. Kylmälaukku ja vesikanisterit. Pienen onkijan ensimmäiset kalat ja melontaretki mummon kanssa. Spinneri terassilla, spinneri tuvan pöydällä, spinneri hukassa. Spinneri-vuorot! Sadat rantaveteen viskotut kivet, mummolle ja ukille kerätyt onnenkivet ja metsään viritetty ansa. Kylmä vesi, joka saa juhannussaunojat hihkumaan. Vihreät vihdat.

Tiskivuori mökin kuistilla ja Hipin nokipannuinen hymynaama. Värikkäitä crocseja ja saappaita metsäpolulla tömisten varoittamassa kyille vierailijoista. Norppaepäilyjä, jotka lähelle soutaessa paljastuvat rantakallion kivikoiksi.

Iltanuotio, punkkulasi, yösauna. Sipsit loppuvat hetkessä kesken. Pitää ensi vuonna muistaa ostaa kolme pussia.

Hyvää alkanutta viikkoa ja toivottavasti kaikkien juhannus sujui mukavasti!

 

Lue myös:

(Viime vuoden) Juhannus kuvina

Eri vuosi, samat kuvat

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.