Ihana grillijälkkäri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nam nam nam nam nam! Mahtava asia uudessa pihassamme ovat vanhat vattupuskamme, jotka onneksi selvisivät viime kesäisistä kaivurisiirtelyistä ja notkuvat nyt punaisena pihamme perällä. Parasta kuitenkin on pitkä orapihlaja-ja-mikälie-pensasaita, jota en antanut naapurin muijan vetää kokonaan matalaksi.  Aitaa leikattiin ja karsittiin, jonka seurauksena orapihlajan seassa(!?) mystisesti kasvava villivadelma (!?) on kiivennyt (!?) orapihlajaa pitkin nelimetriseksi ja nyt koko tontin reunalla kulkeva suuri pensasaita on täynnä VATTUJA!

Vattujen lisäksi pensasaidasta löytyy myös punaisia viinimarjoja. Haha! Aivan paras nelimetrinen puska-aita, vaikka toki orapihlajan piikkien kanssa pitää vähän skarpata! Joka päivä olemme noukkineet Hippiäkin korkeammasta vattuseinämästä pienen ämpärillisen herkullisia vadelmia, jotka maistuvat aamu- ja iltapuuroissa tai jälkkärinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikolla paahdoimme grillailujen jälkeen vaahtokarkkeja, joiden päälle poimimme ihmepusikostamme vattuja. Mahtavaa. Kuumia, paahtuneita, kuohkeita vaahtokarkkeja ja kirpeitä raikkaita vadelmia. Aivan parasta!

Vaahtokarkkien paahtaminen tikun nokassa on myös hauska ohjelmanumero lapsille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paitsi alle yksivuotialle punapäille, jotka eivät halua tietää, mitä POPPA tarkoittaa tai popasta välittämättä ottavat pakkomielteisesti painimatsia pallogrillin kanssa. Samat henkilöt tekevät tunnelmallisista nuotiopiireistä ja rauhoittavista takkatulista riistäviä älä-mene-sinne-älä-koske-siihen-varo-sitä-se-on-poppa-ÄLÄ-KOSKE-EKKÖ-SÄÄ-KUULE-rovioita, joissa palaa lähinnä hermot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHermojen raunioilla voi mukavasti paahtaa vaahtokarkkeja ja ripotella piikkipuskasta poimittuja vattuja päälle. Suosittelen testaamaan, mahtava kesäjälkkäri!

Ihanaa helleviikkoa kaikille! Vaaleanpunaisen talon pihassa oli grilli kuumana tänäänkin ja pitkän pöydän ääreen saimme niin omia kuin naapurinkin ystäviä. Ihana päätös rannalla lusitulle päivälle.

Share

8 kommenttia

 1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Tyks, tyks, tyks. Ei oo muuten parempaa karkkia kuin villivatut.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NO EI OO!! PARHAIta!!

 2. Katek. kirjoitti: Vastaa

  Heh…. pallogrilli on kiehtonut lapsia läpi vuosien. Tarinan mukaan muinaisella 70-luvulla olen onnistunut kaatamaan pallogrillin. Aikuiset eivät heti jaksaneet korjata pois grilliä. ”Eihän se lapsi sitä grilliä kaada.” EIPÄ. Muksu mustana grillihiilistä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Huoh, onneksi ei käynyt pahemmin!!! APUA!

 3. Senkun kirjoitti: Vastaa

  Oonkin oottanut Asikaisen marjastuspäivitystä! Vatut on parhaita!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Oon ihan onnessani siitä korkeasta puskasta ja ihanista vatuista, ne on NIIIN hyviä!!

 4. Emu kirjoitti: Vastaa

  Grillatut vaahtokarkit on niiiin hyviä… Ja vasta noukitut vatut toki myös. Miksihän muuten vauvoille ja taaperoille hoetaan tuota POPPAA?! 😀 Meilläkin kotona kuului usein ”Varo, puuro on poppaa!” ”Ei koske takkaan, poppaa!” Ei kai kuuma -sanakaan nyt olisi kovin vaikea sana pikkuisille. 😀 Minä asun ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, eli ei taida olla mikään paikallismurre juttukaan… Kiitos muuten huippublogista! En ole aikaisemmin vielä kommentoinut, vaikka tekstisi ovatkin aiheuttaneet lukuisia huuto- ja itkunauruja!!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, oon ihmetelly samaa..mutta oisko se helpompi sana kuin kuuma…ja hauska sana 🙂 Poppa oli ainkin isoveljensä ensimmäisessä sanavarastossa, kun takoista oli varoiteltu.

   Kiitos sulle kommentistasi, ihanaa kun luet!! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.