No niin vappuveijarit! Arki is back. Vettä sataa ja aamukahvi meinaa jäähtyä työmäärän viimassa, mutta onneksi on pian taas lounastunti. Pukkaa meinaan jälleen mukavaa lounasravintolavinkkiä.
Pari viikkoa sitten kävin lasten kanssa railakkaan puistoreissun päätteeksi ihanassa Armas-kuppilassa lounaalla. Harvemmin pyörin Hämeenkadun itäpään puolella lounasaikaan, mutta kerrankin tarjoutui tilaisuus poiketa suositellussa lounasravintolassa ja vieläpä hyvässä seurassa.
Tuomiokirkonkadulla sijaitsevan viihtyisän Armas-Kuppilan lounas vaihtuu päivittäin. Runsaalla kotiruokalounaalla on aina valittavana keitto- tai tukevampi päivän lounas (tai molemmat). Lisäksi hintaan kuuluu kattava salaattipöytä, jossa on tarjolla vaikka mitä pikkelöityjä spessuherkkuja sekä tuoretta leipää, kuten taivaallista saaristolaislimppua, josta punapää ei meinannut saada tarpeekseen. Ai niin – myös kahvi kuuluu hintaan, se on tärkeää! Lounasta saa ostettua myös mukaan.
Tällä kertaa tarjolla oli lasagnea ja todella hyvää punajuuri-sinihomejuusto-keittoa, oli vähän valinnan vaikeuksia. Armaksen kasviskeitoista olin kuullut hehkutusta ja nyt ymmärrän, miksi! Samettinen punajuurikeitto lämmitti sieluun saakka rapsakan puistoreissun jälkeen ja myös salaattipöydästä kävimme poikien kanssa pariin kertaan santsaamassa. Vähän vaatimattoman oloinen kotiruoka osoittautui huippuherkulliseksi ja lounas maistui hyvin jopa valikoivammallekin kaverille.
Armas-kuppilan huolella valmistetut ruoat tehdään Suomalaisella Klubilla. Samassa yhteydessä pyörii myös Armas Catering -palvelu, jolta voi tilata laadukkaat tarjoilut juhliin ja lisäksi Armas-kuppilassa voi iltaisin ja viikonloppuisin myös järjestää yksityistilaisuuksia.
Itseasiassa olin juuri reilu kuukausi sitten Armaksessa kaverini tunnelmallisilla synttärikekkereillä, joilla nautimme kuppilassa ihanan illallisen ja paljon hyvää viiniä. Kaikki juhlatarjoilut olivat maistuvia, palvelu ystävällistä ja bileet muutenkin hauskat. Lyhdyin ja kynttilöin valaistu rento kuppila toimi hyvin isonkin ystäväporukan juhlatilana.
14.5-27.5. järjestettävien Riesling-viikkojen aikana Armas on lounaan lisäksi myös iltaisin avoinna Viinikuppilana, jonka teemana on Riesling & Spätburgunder & Parsa. Silloin paikan päällä on mestaroimassa Ravintola C:n sommelier Christina Suominen. Viinikuppilan tarkat aukioloajat päivitetään Armas-kuppilan Facebookiin.
Itse kävin viime vuonna Riesling & Spätburgunder -viikoilla useammassakin paikassa ja lämmöllä suosittelen kyseistä teemaviikkoa kaikille herkkusuille! Riesling & Spätburgunder -viikoilla voi illallisen jakaa vaikka useampaan ravintolaan ja tehdä ainakin kolmen kippolan kierroksen, jolla maistelee useamman ravintolan parsataidonnäytteet ja tarkkaan valikoidut rieslingit! Kaikki Riesling-viikkojen ravintolat voi tsekata tästä.
Suosittelen poikkeamaan ihastuttavassa Armas-kuppilassa!
Lue myös:
Kiitti vinkistä! Onko salaattipöyä kuinka kattava?
Kyllä salattiipöydässä oli kattavasti valikoimaa, josta sai hyvän salaatin kasattua, oli esimerkiksi ainakin marinoituja oliiveja, pikkelöityjä porkkanoita, kesäkurpitsaa, punajuurta, suolakurkkuja, hunajamelonia ns normisalaattiainesten (kurkku, tomaatti, salaatti) lisäksi.
Ja ilmeisesti myös salaattipöydän ainekset vähän vaihtelevat, vähän sen mukaan, mitä on minäkin päivänä pikkelöity ja marinoitu jne jne:)