Ihan seitanan hyvää kebabbia

Nyssi! Tampereelta tärähtää! Reilu viikko sitten kävimme ystäviemme luona lastenkutsuilla, joilla Nekalan tuttavuuteeni kertoi perustaneensa kasvisruokayrityksen, Vegemin. Ja iloiseksi yllätykseksi ystäväkaksikon yhdessä perustaman yrityksen ensimmäinen seitantuote, ”seitan-kebab”, oli lähtenyt kuumille kiville niin ravintoloissa kuin myös marketeissa, joihin Vegemin hittiseitania oli toimitettu. Tampereen Kuninkaankadun K-Marketissa seitan-kebab oli ensimmäisenä myyntipäivänään kaupan myydyin ruokatuote ja reilu viikko sitten yrittäjäkaksikko oli jo palkannut ensimmäisen työntekijän. Juhuu!

Santtu hehkutti vaatimattomasti  haluavansa työllään lähinnä muuttaa maailmaa paremmaksi ja lupasi tuoda meille heti seuraavana päivänä maistiaisiksi laatikollisen hittituotetta, josta olin niin innoissani, että aloin heti aika maanisena hustlaamaan herkku-seitania muun muassa Lähiömutsille Herttoniemeen ja muille hyville vege-vaikuttajille! Yrityspromoottori Asikaiselta lähti välittömästi hanskasta, olinkin vähän harmissani, että Vegem oli jo ehtinyt palkata kollegani tekemään uuden tamperelaisen hittituotteen tiedotusta. Dääm!

No niin, asiaan, eli siihen ihan seitanin hyvään kasvisherkkuun, jota Santtu ovellemme ystävällisesti kiikutti! Vegemin ”seitan-kebab” on vehnän proteiinista ja kikhernejauhosta käsityönä valmistettu kiinteä lastu, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön niin kylmissä kuin lämpimissä ruoka-annoksissa. Rakkaudella kokatun ja maustetun soijattoman seitanin aromit kuljettavat johonkin Lähi-Idän ja Keski-Aasian suunnille. Ihan hullun hyvää!

Olemme nyt kokkailleet seitania useampana päivänä. Sunnuntaina ulkoiltuamme koko aamupäivän Hippi paistoi ison pannullisen lastuja, jonka lisäksi pitkätukka valmisti vielä kebabiin sopivaksi arvelemansa tomaatti-valkosipuli-kastikkeen.

Katoimme pöytään paistettujen seitan-lastujen ja kastikkeen lisäksi pitaleipiä, salaattia, jalapenoja, kurkkua ja tomaattia. Kaikki saivat itse täytellä mieluisia settejä pitaleipien väliin. Ihan uskomattoman hyvää!!

Pojan mieleen seitan-kebab oli ehkä vähän eksoottista, mutta Pikkuveljelle lempeästi maustetut lastut maistuivat hyvin niin kuin myös kaikille muille. Ihana ja helppo idea vaikka illanistujaistarjoiluksi. Iso pannullinen lastuja tarjolle erilaisten täytteiden kera ja jokainen voi täyttää mieluisensa setin. Mahtava sunnuntaisapuska tai vaikka arki-illan helppo ja nopsa herkku. Suosittelen maistamaan!

Kasvissyöjien lisäksi Vegemin maukas seitan sopii kaikille hyvän ruoan ystäville sekä myös esimerkiksi urheilijoille, joille ruuan ravintopitoisuus osuu kohdilleen. Jahka arvostettavalla rysähdyksellä startannut Vegem saa pyörät kunnolla rullaamaan, on kuulemma lisää herkkuja luvassa. Kehitteillä on useampia uusia tuotteita, kuten metsäkäristys, joulukinkku, nakkeja ja mahdollisia leikkeleitä, jos kysyntää tuntuu riittävän.

MISTÄ VEGEMIN SEITANIA SAA?

Vegem etsii ja löytää koko ajan uusia kauppiaita sekä ravintoloita. Isoimmissa kaupungeista jo saakin ostettua Tampereen uutuustuotetta.

Turun suunnalle toimitettiin viime viikolla ensimmäiset erät, nyt seitan-lastua saa Turussa ostettua K-Supermarket Manhattanilta ja K-Supermarket Hirvensalosta.

Tampereella Vegemin seitan-lastua myyvät muun muassa K-Supermarket Nekala (tottakai!!), K-Supermarket Kuninkaankulma, K-Citymarket Linnainmaa, K-Market Pirkanpoika, K-Supermarket Kangasala sekä ravintolat Pizpala, Neljä Vuodenaikaa Pyynikki, Gastropub Soho, Klubi, La Gare Asematunneli ja Punjab Kebab.

Helsingissä Vegemin seitania saa ostettua K-Supermarket Kampista ja K-Supermarket Mustapekasta.

Lisää kauppoja ja ravintoloita vahvistuu koko ajan ja uusista ostotahoista infoillaan ainakin Vegemin facebookissa ja ehkäpä jos oikein nätisti kysyy asiasta omalta lähikauppiaalta, saattaa Vegemin tuotteita saada oman lähikaupan hyllyyn.

Hyvä Vegem! Hyvä Tampere!

Alin kuva: Vegem / kuvassa Sami Karttunen ja Santtu Ronkainen.

Lue myös:

Hullun hyvät härkispihvit

Share

8 kommenttia

 1. Krista kirjoitti: Vastaa

  Mää söin vegemin seitanania kebabmuodossa myös Kulttuuriravintola Railossa, Nekalassa (tottakai!!) ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jahas, sielläkin! Pitääkin käydä siellä testaamassa 🙂

 2. Kalevan klaani kirjoitti: Vastaa

  Myls Evinistö Kalevasta saa Vegemiä! Parasta evö.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jahas jahas, hyvä tietää. Vegem-jäbät ei itsekään muistaneet näköjään kaikkia! 🙂

 3. Katja kirjoitti: Vastaa

  Hei huikeeta, hyvä Tampere! Tämä vege testaa tuotetta myös asap! 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Suosittelen, todella hyvää!! 🙂

 4. S kirjoitti: Vastaa

  Hei vau! Yks kysymys Turust, onks koostumus minkälainen? Lihamainen? Sitkeä?

  Terveisin S

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Koostumus on todella miellyttävä! Ei yhtään sitkeä, vaan on tosi mureaa lastua. Aikalailla myös oikean kebab-lastun tyyppinen.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.