Ihan muissa maailmoissa

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat ja Suomen Blogimedia

Pikaisella silmäyksellä moni saattaa luulla näkevänsä tässä tavallisen kotiäidin ahkerasti viikkaamassa neljättä kassillista pyykkiä, mutta ihan oikeasti nousen tässä juuri uteliain askelein vanhoja kiviportaita pitkin kohti San Martinon luostarirakennusta.

Napolin höyryävä ja hiostava, vaatteiden läpitunkeva kuumuus helpottaa luostarin viileiden seinien suojassa hetkeksi. Huomaan aran silmälasipäisen opiskelijatytön katsomassa kattoon maalattujen värikkäiden freskojen kultasiipisiä enkeleitä. Hartaasti huputettujen naisten katseiden pyhyys korventaa luostarin käytävällä seisovan tytön mieltä saaden hänen ja Antonion raunioituneessa säilyketehtaassa vietetyt yhteiset hetket tuntumaan vielä ruosteisemmilta ja suhruisemmilta. Haluaisin ottaa itseään soimaavaa haurasta tyttöä kädestä kiinni, mutta jähmetyn hengitystäni pidättäen luostarin hiljaisuutta kaikuvaan nurkkaan. Kiviset seinät huokuvat äkisti kylmyyttä ja käsivarsieni ihon värisee kananlihalle odottaessani jännittyneenä, mitä Lena seuraavaksi aikoo.

Jep, ihan oikeasti en ollenkaan ole Nekalassa värikkäässä lastenhuoneessa lajittelemassa pyykkiä, vaan olen 60-luvun Napolin kiemuraisilla kujilla.

Ja aika rankasti koukussa äänikirjoihin.

Tänä keväänä olen lukemisen lisäksi sukeltanut kirjojen maailmoihin myös kuulokkeiden ja puhelimeen ladattavan BookBeat-sovelluksen avulla. Erityisesti äänikirjoista on nopsaan tullut päivittäistä huvia, joilla saa jopa ärsyttävistä arkiaskareista itseasiassa aika viihdyttäviä. Usein kuuntelen äänikirjoja siivoillessani, pyykkejä viikkaillessani, lakanoita vaihtaessani, tiskikonetta tyhjentäessäni sekä pyöräillessäni töihin ja esimerkiksi auto- ja junamatkoilla.

BookBeat on todella koukuttava ja nopea tapa nauttia uusista kirjoista silloinkin, kun kädet eivät ole vapaana tai ympäristö ei muuten oikein anna mahdollisuutta kirjan esiin kaivamiselle. Todella kätevä tapa myös saada lähes kaikki uudet kirjat käsiinsä vain parilla klikkauksella.

Suunnilleen viikko sitten nähtyäni Facebookissa kaverini kehuneen Saara Turusen Sivuhenkilöä ja toisen hehkuttaneen Maria Veitolan uutuuskirjaa, kaivoin siltä istumalta molemmat teokset ihan muina taikureina taskustani (!) ja kuuntelin Turusen koskettavan Sivuhenkilön heti suunnilleen parissa päivässä. Veitola on jonossa. Kuten on myös Laura Mannisen Kaikki anteeksi.

BookBeatin loputtomista kirjahyllyistä on helppo löytää myös itselleen uusia kiinnostavia teoksia, joista ei ole koskaan kuullutkaan. Sovellus on muutenkin simppeli oppia ja käyttää, sillä voi kuunnella ja lukea digitaalisia kirjoja rajattomasti. Kirjoja voi myös ladata, jolloin niitä voi kuunnella ja lukea myös ilman nettiä. Omalle tilille tallentuu kätevästi valikoidut kirjat, joita voi jatkaa suoraan kohdasta, johon ne on joutunut työpaikan pihaan kaartaessa keskeyttämään.

Lisäksi palvelusta löytyy kattava valikoima myös laadukkaita lastenkirjoja, joita voi vaikka kuunnella koko perheen kera, kuten esimerkiksi Peppi Pitkätossua, Uppo-Nalle tai Muumeja.

Käytän BookBeatia kirjojen lukemiseen vähän harvemmin, mutta äänikirjoja kuuntelen paljon. Usein hyvää kirjaa kuunnellessani haluaisin mielelläni vielä viikkailla vaikka viidennenkin koneellisen pyykkejä kaappeihin ja pyykkikorien tyhjennyttyä vielä vaihtaa vierashuoneen lakanat ja järjestää liinavaatekaapin ja pestä kylppärin..ja ja… Eiku mulla on siis täällä ylhäällä nää hommat ihan kesken viä, menee viä hetki!

…ja äkkiä pujahdan takaisin Borgo Marinaron sokkeloisiin kortteleihin. Aurinko on jo laskemassa ja katson hämärtyvältä mukulakivikadulta sisälle kynttilöin valaistuun kauniiseen ravintolaan, jossa Lina ja Stefano juuri istuvat vastakiillotetuin pöytähopeoin ja valkoisin liinoin katetun pöydän ääreen. Stefano auttaa Linaa tuolin kanssa ja sydäntäni kylmää katsoessani 17-vuotiasta siroa italialaiskaunotarta, joka on kuin näkymättömin ketjuin sidottu kohtaloonsa, josta ei ole pakotietä. Miten se voi selvitä tuosta, eikö nyt oikeesti oo mitään muuta keinoa? 

KOODI MAKSUTTOMALLE KOKEILUJAKSOLLE BOOK BEATIIN!

Jes! Ilokseni kaikki lukijani saavat halutessaan nyt ladata BookBeatin yhden kuukauden maksuttoman kokeilujakson. Maksuttoman kokeilukuukauden saa ladattua TÄSTÄ LINKISTÄ koodilla asikaine.

Pieni ohjeistus: ensin luodaan käyttäjätili, seuraavaksi ladataan laitteelle BookBeat-sovellus, joka löytyy sekä App Storesta että Google Playsta, ja sitten vain kuuntelemaan tai lukemaan. Tilauksen voi lopettaa koska haluaa.

Ja pieni varoitus: aiheuttaa riippuvuutta ja uskomatonta kuulokekoomailua!

Alin kuva:Naheed Moghal

 

Share

18 kommenttia

 1. Noi Elena Ferrantet on niin hyviä!! Automatka loppu aina kesken… ???

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin on!! Ne on koukuttavia! Ekan kirjan luin ihan perinteisistä kansista, nyt tokaa osaa kuuntelen äänikirjana ja joo, tällä hetkellä tuntuu työmatka pyörällä ihan liian lyhyeltä, pitää kohta ehkä alkaa käveleen toimistolle 😀

 2. Puumis kirjoitti: Vastaa

  Mä olen kanssa ihan koukussa äänikirjoihin just sen takia, että ne jättävät kädet vapaaksi. Kotona ei ole koskaan ollut niin siistiä kuin nyt, koska kyllähän niillä vapailla käsillä pitää tehdä jotain, eikä vaan TOIMETTOMANA LAISKOTELLA nih! Toimivat muuten vallan mainiosti myös ennen nukkumaanmenoa iltasatuna (ihan siis aikuisellekin).

  E-kirjat puolestaan on kätevä ottaa lomalle mukaan, varsinkin jos lomailee jonkun tyypin kanssa, joka olettaa että sen kanssa pitää loman aikana puhuakin biitsillä loikoilun lomassa (äänikirjat tähän tarkoitukseen vähän turhan eristäviä).

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, on kyllä todella kätevää, kun saa puuhasteltua vaikka mitä! Ja muutes oon itekin pari kertaa nukahtanut luurit korvilla, toimii hyvin tainnuttavana iltasatuna 😀

   Pitää ottaa nuo e-kirjat nyt myös haltuun!

 3. Laura H. kirjoitti: Vastaa

  Vautsivau miten kivalta näyttää tuo lastenhuone! Jos siitä joskus sais nähä enemmänkin kuvia=) ? Ja koodin otan käyttöön, just ajellaan mökille. Kiitti siis ja hyvää viikonloppua!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, se on kyllä ihana ja värikäs huone! 🙂

   Ja hei, mökille BookBeat on ihan huippu! Mukavia kuuntelu- ja lukuhetkiä sinne!

 4. Niina kirjoitti: Vastaa

  Moi, kiitti tästä vinkistä, heti latasin! Mut ei kysytty koodia ollenkaan. Oletan että luin oikein, ja eka kuukausi on nyt ilmainen muutenkin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tuosta linkistä pääsee suoraan tilaamaan ilmaisen kuukauden (jolloin koodia ei ilmeisesti kysytä siinä enää ja se on automaattisesti se ilmainen kuukausi) Mutta jos menee ns. tavallisen etusivun kautta tilaamaan, niin pitää syöttää tuo koodi erikseen.
   En tiennyt, että sitä koodia ei tuossa enää kysytä- varmistan tämän huomenna vielä Suomen Blogimedian tyypeiltä ja palaan tänne kuittaamaan!

 5. Mrs T kirjoitti: Vastaa

  Oot kyllä ihme taikuri! Oon lukenut varmasti ainakin 10 blogista Bookbeatista ja ensimmäisen kerran innostuin vasta nyt, kun luin tän postauksen 😀 Täytyy vaan luuri vaihtaa ensin, ettei tuu bussiraivareita kun akku loppuu kriittisessä kohdassa..

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin, kohta oot ihan koukussa 😀 😀

 6. Norppi kirjoitti: Vastaa

  Täälläkin koodi käytetty ja eka kuukausi alkamassa 🙂 Kiitos Asikaine!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jes, hienoa! Mukavia kuuntelu(tai luku)hetkiä!

 7. Niina kirjoitti: Vastaa

  Niin missä kohtaa sitä koodia teillä kysyttiin? Mä en löytänyt kohtaa

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tuosta linkistä pääsee suoraan tilaamaan ilmaisen kuukauden (jolloin koodia ei ilmeisesti kysytä siinä enää ja se on automaattisesti se ilmainen kuukausi) Mutta jos menee ns. tavallisen etusivun kautta tilaamaan, niin pitää syöttää tuo koodi erikseen.
   En tiennyt, että sitä koodia ei tuossa enää kysytä- varmistan tämän huomenna vielä Suomen Blogimedian tyypeiltä ja palaan tänne kuittaamaan!

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Varmistin tämän vielä,
   eli joo, se menee suoraan siitä linkistä siihen mun alekoodiin, eli sitä ei tarvitse laittaa mihinkään uudestaan tai kirjoittaa tms. Linkistä kun painaa ohjaa se suoraan siihen ”ilmainen kuukausi” -kohtaan (muuten siinä lukisi 2 viikon kokeilu). Eli ihan oikein on mennyt!

   1. Niina kirjoitti: Vastaa

    Okei. Kiitos vielä sun. Mun fillarilenkit on vaan pidentynyt ja työmatkat bussissa lyhentynyt:)

 8. Edda kirjoitti: Vastaa

  Oli hei pakko tulla sanoon, että oon nyt kuunnellu pari päivää sitä Veitolan kirjaa ja oon jo ihan koukussa äänikirjoihin!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hyvä! Määkin alotan sen kohta 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.