Elämyksellinen illallinen – Ravintola C

P2020522.JPG

Viime viikolla illastin Tampereen Food Clubin porukan kanssa tamperelaisessa Ravintola C:ssä, joka on aina kärkikahinoissa valittaessa Suomen parasta ravintolaa.

Olin ensimmäistä kertaa niin Ravintola C:ssä kuin Food Clubin porukan kanssa syömässä, joten jännittävä ilta alkoi osaltani esittäytymisellä ravintoloitsijalle luullen häntä bloggaajaksi, joka totesi kirjoittaneensa reseptivihkon. Todettuani ystävällisesti joo, öö varmaan oonkin lukenu sellaista blogia joskus.. sain tietää pöydässämme istuvan gentlemannin olevan illan isäntä Ilkka Isotalo, minun olevan seurueen ainoa asiaa tietämätön juntti ja mainitun reseptivihkon olevan ravintolan _reseptivihko_.

Niinpä. Tietysti. Ei suunnittelmani supliikki alku fine dining -illalliselle uusien ihmisten parissa, mutta muutaman tutun naaman ilmaannuttua ovesta luovuin suunnitelmastani tökätä itseäni hopeahaarukalla silmään ja poistua ’lääkäriin’. Ei kaikessa voi olla inessä skenessä, vaikka olisikin vahingossa päässyt kapteenin pöytään tykittelemään.

Aikamoista tykitystä, juureskarkkia ja mesiangervokombuchaa olikin luvassa. Uskomatonta fine dining hifistely -settiä, jonka jälkeen ei jäänyt epäselväksi, kuka on Ilkka Isotalo. Kahdentoista ruokalajin menu oli kaikessa piperrys-hyperrys-savustus-sköördi-böördi-mesiangervoudessaan aikamoinen päänräjäyttäjä….

P2020452.JPG

 Snacksit: perunalastuja, punajuuri-mustapippurilastuja, hapankaalilastuja, viinietikkalastuja

Finger: peltilihapiirakaa ja kuivattua tattia (rahkavoitaikina, c possunkylki, hapankaalia ja omenaa)

P2020455.JPG

Amuse: Tattariblini, lasimestarin kuhaa, kuivattua sipulia, siianmätiä, smetanaa ja purjoa

P2020458.JPG

Leivät: Vaivaamaton patonki, soodalla kohotettu hedelmäleipä, 1860 juureen valmistettu itäsuomalainen ruisleipä.

P2020462.JPG

Lisänä oma 3% voi ja villisian ihraa poikkeuksellisena lisänä

P2020464.JPG

Alku1:
Paistettua nahallista madetta, liemi paahdetustasipulista, paahdettua sipulia, karamellisoitua sipulipyreetä, tilliöljyä, friteerattua purjoa, pikkelöityä mustikkaa ja savustettua ranskankermaa

P2020474.JPG

Alku 2:
Grillattua ruoveden villisikaa, Rekolan keltajuurta jogurtilla maustettuna pyreena, raakana marinoituna, ihrassa haudutettuna, hapatettua lepän lehteä, kastike villisian luista ja kuivattua maahumalaa

P2020476.JPG

(No niin, nyt tulee paras kaikesta!) Välijuoma: 3 kuukautta koskuetynnyrissä kypsytettyä mesiangervokombuchaa ja Ilkan puutarhan omenamehua

MIETTIKÄÄ SITÄ!

P2020480.JPG

Pää 1:

Paistettua kanin reittä täytettynä mustatorvisieni murekkeella, heinissä paahdettua ja savustettua Rekolan palsternakkaa, säilöttyä kantarellia, pinaattipyretä ja mustatorvisienijauhe, kanivaahtokastike ja kuivattua kanttarellia

P2020490.JPG

Pää 2:

Paistettua pyhäjärven haukea, Rekolan punajuurta, samettikukkaohraa, samettikukkaviinietikka vaahtoa ja talkkuna-perunarieskaa

P2020504.JPG

Juusto: Kolatun Waldemar cheddar, hillo Christinan pihan kriikunoista ja juureen valmistettua näkkileipää

P2020511.JPG

Predessert: Koivuvanukas, koivunlehtimarenkia, puolukkagranite ja koivusokeria

P2020513.JPG

Valkosuklaalla maalattu villivadelma-sorbet, vadelmalastut, ruusunmarjalastut, juhannusruusu-kreemi, ruusulumi ja paistettu juustokakku.

P2020516.JPG

Petit four/makeiset:

Lakristi-butter-scotch, täysjyvävehnäjuureen valmistettua lakritsia, karamellisoitua keltajuuren lehtivartta, karpalovalkosuklaatryffeli

 

Uusien mielenkiintoisten makuelämysten lisäksi oli avartavaa kuunnella pöydässämme illastaneen Isotalon tarinat annosten takaa. Kaikki Ravintola C:n herkulliset annokset valmistetaan joko omistajien itsekasvattamista raaka-aineista tai tuotteista, joiden kasvattajat ravintolan omistaja tuntevat. Lähes kaikki raaka-aineet C:hen hankitaan suunnilleen viidenkymmenen kilometrin säteeltä Pirkanmaalta.

Ilta Ravintola C:ssä johdatteli vasta-alkajan huumaavasti fine diningin saloihin lumoavilla makuyhdistelmillä, jollaisia en tiennyt olevan olemassakaan. Tuli maistettua koivua, juhannusruusua ja maahumalaa. Hmmm… olipa aikamoinen elämys ja vinkutkin maistui (lukuunottamatta yhtä itselleni hieman liian makeaa, joka sekin menetteli. Join senkin!)

Kovin pro ei tarvinut olla maistaakseen kaikkien annosten olevan taivaallisia, mutta hapokkuuden ja savuisuuden analysoinnin jätän suosilla asiantuntevammille tahoille, kuten Sivumaku-blogille, Savusuolaa-blogille ja viineihin paremmin uppoutuneelle Pullon henki -blogille.

P2020499.JPG

Seura ei jäänyt annosten kauneuden varjoon! Ihanan Magicpoks-blogin Majn kanssa olemme tunteneet jo pitkään, mutta hauskoihin Mansen Muijiin pääsin vasta tutustumaan.. (mikä kostautui hieman seuraavana aamuna.) Pöytäpäätymme oli fine diningissa vähän keltanokkaisempaa sakkia, mutta illan isäntä piti meidät mukavasti messissä karistaen turhia epävarmuuksia angervojen ja samettikukkaohrien maistelussa. Tänne voi tulla ihan sellaisena kuin haluaa! Ja aijon myös mennä. Suosittelen Ravintola C:tä lämpimästi!

Kiitos Ravintola C:lle ja Tampereen Food Clubin porukalle elämyksellisestä illallisesta!

Makuseikkailun jälkeen paluu oman lieden ääreen oli karu. Perus.

P2030528.JPG

Ravintola B, Pää 2: Le Pottu le Negalö

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.