Dramaattisen invasuihkun makeover

Talossamme asui jossain vaiheessa vanhempi rouva. Tästä syystä alakerran eteiseen on rakennettu aikoinaan inva-wc ja -suihku, jonne on esteetön pääsy. Liukuovellinen vessa-suihku-ratkaisu eteisessä on tehty tarkoitusta palvelemaan ja epäilen, ettei markopaanasia ole ollut remontissa mukana. Myös käytössä ollut väripaletti on ollut…no, dramaattinen: punaiset seinät, musta lattia, kultaiset kanttaukset ja keltainen katto. Liukuovi on aikamoinen häkkyrä, jota kukaan ei jostain syystä laita koskaan perässään kiinni (ja jonka yksivuotiaskin availee mennen tullen kesken kaiken).

Käytämme tällä hetkellä yläkerrassa ja kellarissa olevia kylppäreitä, joten kolmas suihku eteisessä on aika turha ja oudossa paikassa. Dramaattinen wc kuitenkin on käytössä ja se on suhteellisen uusi ja siisti, siinä on lattialämmitys, joten emme keskity lähitulevaisuudessa vessan remppaan sen suuremmin. Ylimääräinen suihku jätetään ’varalle’ tulevia remppoja silmällä pitäen, joten tehdäänpä punaisesta liukuovikaappi-invavessa+suihkutilasta viihtyisä ja toimiva wc. Tehdään konvehti!

Alkuun Raksahippi poisti draamavessasta invatuet (,jotka olivat hänen itsensä mielestään tosi asialliset, mie tykkään! Miksi pois? Kyllä invavessa pitää olla! ) ja appiukko korjasi liukuovea sen verran, että sen saa kiinni. Liukuovessa oli myös tapettia, jonka naapurin muija repäisi eräänä iltana ohimennen pois valkkarilasi kädessään. Koko liukuovihöskä lähtee lähiviikkojen aikana ja laitamme vessaan tavallisen oven. Suunnitelmissa on vanha talon puuovi, jonka aijomme löytää kellaristamme, rakennustorilta tai naapurista. Aijomme maalata ainakin keltaisen katon sekä vaihtaa avuaarin, joka on tällä hetkellä epäkäytännöllisen pieni. Kaikki aikanaan.

Nyt olen vasta saanut vessassa olevan suihkutilan järkkäiltyä ja muutettua niin sanotusti vessan säilytystilaksi. Alkuun tilanne näytti epätoivoiselta. Iso tyhjä  tila ilman säilytysratkaisuja muuttui muutaman kuukauden aikana tavararöykkiöksi, jossa pyykit pyyhkeet, vaipat ja hammasharjat sekoilivat pitkin lattioita ja tunkeutuivat kirotusta nurkkahyllystä..

kuva.JPG

ENNEN. Kun homma lähtee lapasesti, niin se lähtee lapasesta. Nurkkahyllyt, säilytyskoristot ja kaikki koukkukyhäelmät ovat suoraan saatanasta! Elämä on roina.

kuva.JPG

JÄLKEEN. Löysin monien kierrosten jälkeen Nekalan kirppikseltä vanhan täyspuukaapin, joka jollain tapaa sopi kummalliseen tilaan ja taloon muutenkin kuin vain mitoiltaan. Äitini tinkasi kaapin hinnan alemmaksi ja ajoimme tulokkaan kanssa takakontti auki kotiin. Ja humps. Kaappi söi sisäänsä mm. ison pyykkikorin, vaipat, veskipaprut, koko porukan kosmetiikkatarvikkeet, korut, pinnit, pyyhkeet – kaiken roinan, jonka katselu sai minut päivittäin raivon partaalle.kuva.JPG

Askon vanhan kaapin saa avaimilla näppärästi lukkoon, niin Pojan ei tarvitse tyhjentää koko pyykkikoria ja kammata tukkaansa kaikkien hammasharjoilla joka kerta vessassa käydessään. Kaapin sivuun jäi myös pieni tila naulakolle, johon saan tarvittaessa pojan talvihaalarin lattialämmityksen lämpöön kuivumaan.

kuva.JPG

Kaappi ja muutama naulakko peittävät tällä hetkellä tarpeettoman suihkun taakseen. Mutta siellä se on tallessa, jos joskus remppojen takia kolmas suihku tulee tarpeeseen. Kaappikin on ihan kiva, sen voi siirtää tarvittaessa toiseenkin huoneeseen. Yritin löytää kultaisen feng shuin itsestäni laittamalla kultakanttiseen vessaan esille puisia ja kultaisia juttuja sekä hyväntuoksuisia saippuoita ja viherkasvin. 

kuva.JPG

Siedettävää. Odotan kuitenkin vielä uutta ovea, jolla voin sulkea kaiken draaman välillä pois silmistäni. Sitä ennen revin talossamme olevasta liukuovesta kaiken irti:

Share

4 kommenttia

 1. Norps kirjoitti: Vastaa

  Erityispisteet tosta videosta,nauratti silloin, naurattaa nyt.

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  aaaaaa        aaaaa       aaaaaa      aaaaa!

 3. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Tosi asialliset, mie tykkään! Miksi pois? Kyllä invavessa pitää olla.

  -huutonaurua- kiitos, taas.

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀

  Ja eiköhän meille seuraavassa kuussa tullut heti vieras, joka olisi tukia tarvinut. Hippi katsoi mitä mie sanoin -ilme naamallaan..

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.