Diagnoosi

Eilen illalla telkussa keskusteltiin ylihuolehtivista vanhemmista, jollainen en itse ole. Olenhan smooth ja rento muija, joka asustelee semikommuunissa. Antaa lapsen leikata hedelmäveitsellä ja leikkiä portaissa.

…niin.

..eilen _rennosta_ pilvisemikommuunilinnastani kuitenkin romahti vähintään taas kaksi tornia. Ensimmäiset iskut napsahtivat tajutessani käyttäneeni ylioppilaslahjarahojani pesukoneen hankintaan. Millainen ihminen tekee jotain niin äärettömän typerää? Varmaan olen laittanut loput lahjamassit eläkesäästökassaan, Ecco-kenkiin tai muuhun vastaavaan mulla-ei-ole-elämää-tai-jos-onkin-niin-sen-tarkoitus-ei-ole-pitää-hauskaa-vaan-nipottaa -sijoitukseen.

Pesukonefarssin pistin kuitenkin nuoruuden hölmöilyjen piikkiin Ehkä se oli joku tapa itsenäistyä, muutin silloin omilleni, ehkä vaan halusin saada kirppariretkuni puhtaaksi! Oikeasti olin tosi vaarallinen tyyppi, vaikka välillä pesinkin pyykkiä!

Mutta homma paheni iltaa kohti käytyäni lääkärissä vauvan kanssa diagnosoimassa itseni vainoharhaiseksi äidiksi. Tutkimuksissa selvisi toisen huolestuttavista oireista olevan vauvan naurunkiljahduksia, tapa iloita. Havainnon jälkeen kaivoin hautaani selittämällä lääkärille, etten _oikeasti_ ole ylihuolehtivainen tai vainoharhainen äiti. Kuinka minulla on toinenkin lapsi, jota en ole _koskaan_ vienyt turhaan lääkäriin..

Lääkäri hymyili ystävällisellä katseella, jossa mielestäni kimmelsi piikkuriikkinen etpä vissiin niin -pilke, joka sai tarttumaan lapioon uudestaan ja kaivamaan hautani humps Kiinaan asti..

…paaitsi kerran me tosiaan vietiin se esikoinen lääkäriin, kumme luultiin, että sillä ois virtsatientulehdus, oltiin aika varmoja siitä, mutta ei sillä ollutkaan.

Samalla muistelin päässäni puolentoista vuoden takaista tilannetta Hipin ja Pojan kanssa lääkärin vastaanotolla, jossa kuultuaan selityksemme mahdollisesta tulehduksesta nuori lääkäri vastasi olevan täysin normaalia, että lapset välillä pissivät housuihinsa..etenkin alle kaksivuotiaat, vaikka olisivat jo kuivia…että ei ole virtsatientulehdus. Ihan huoletta voitte mennä kotiin.

OLI SIINÄ SILLOIN VÄHÄN MUITAKIN HÄLYTTÄVIÄ OIREITA!

PB200350.JPG

Niin. Hullu mikä hullu. Iloitsin kuitenkin diagnoosistani, koska se varmisti vauvalla olevan kaiken hyvin. Jopa niin hyvin, että pikkuveli ponteva kiljuu (jatkuvasti) riemusta, välillä öisinkin.

Eipä ole pienin ainakaan nipoäitiinsä tullut..

P4170035.JPGKehen lie tullut, johonkin huolettomampaan meistä.

 

Iloista tiistaita! Menen nyt äkkiä keräämään legoja ja muita vaarallisia pienesineitä lattioilta.

Share

9 kommenttia

 1. laurakviss kirjoitti: Vastaa

  Hahaha, päivän naurut 😀

 2. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Se tunne menee onneksi ohi :-):-)

  Ja, tosihan on, että kun äiti voi hyvin, lspset voivat hyvin! <3

 3. Kanelibasilika kirjoitti: Vastaa

  Jostain syystä mulle tuli nyt mielikuva Hipistä riemunkiljahtelemassa pitkin yötä ja päivää 😀

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 IHana kuulla. Nauratti itseänikin, kun olin niin huojentunut, ettei ollutkaan mitään huolta 🙂

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Sitä odotellessa 😀 Onneksi näköjään voivat hyvin, vaikka mää höyryilen täällä… ;D

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah hah hahahaa 😀 😀 Ehkä se onkin ollut se, eikä vauva…ihmekös kuulosti vähän käheeltä…:D

 7. Minäköhuolestunut kirjoitti: Vastaa

  Hallelujaa, vertaistuki! Kiitos, että kirjoitit tämän! Enpä ole aiemmin kommentoinut, mutta nyt osu ja upposi tällä suunnalla todellakin! Itse asiassa melkein törmättiin maanantaina lääkäriaseman odotustilassa, kyselin pääsetkö vaunujen kanssa (tajusin vasta jälkikäteen että sehän oli Asikaine ja tämä postaus vahvisti havaintoni). Menin vauvan kanssa myös lääkäriin kuulemaan, että kaikki on ok ja ihan normaalia (mikä siis hieno juttu, mutta kyllähän siinä aina vähän penkissä pyörii ja selittelee…).

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ah ha haha haha!!

  Hauska kuulla, että meitä on ollut siellä kaksi samaan aikaan vainoharhailemassa..Varmaan siellä samalla lääkärillä käyty peräjälkeen huolestumassa  😀

  No onneksi teilläkin kaikki oli ilmeisesti hyvin! <3

 9. Paula* kirjoitti: Vastaa

  Täällä ilmoittautuu toinen hurjan villin nuoruuden elänyt; ylppärirahat meni aikoinaan astioihin. Pitihän se nyt Arabiaa saada omaan kotiin! 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.