Arkiherkkuja

Kuten aikaisemmin jo lesotin, raksahippi tekee meillä yleensä ruoat ja minä hoidan siivoilun ja häsläämisen keittiössä. Hipiltä käy kaikki kotiruoista vähän huikentelevaisempiin illallisiin ja jopa minun kokkailujeni pelastamisessa hän on harjaantunut mestariksi. Yksi huono puoli hipillä tosin kokkailuissansa on: hän on hallitsematon mielijohdekokki. Jos sattui työmatkalla tekemään mieli kaalilaatikkoa, hän saapuu kotiin kaali kainalossa siirappipurkkia heilutellen, vaikka kaappi olisi täynnä makaroonilaatikkoa edelliseltä illalta. Minä taas olen tarkka kaikkien jämien keräämisessä ja olenkin ihan hyvä taikomaan ruokien lopuista pastasalaatteja, pitsoja, piirakoita ja kummallisia yhdistelmäsapuskoja. 

Yleensä meillä syödään hyvin ja paljon! 

Viime päivinä meillä on ollut perusherkkuja tarjolla. Nyt tulee taas visuaalinen nöyryytys kaikkia ruokia kohtaan, mutta olen yleensä aivan liian nälkäinen valokuvatakseni ja syömisen jälkeen ei ole kuvattavaa jäänyt. Siksei tämän päivän kalakeitosta ole kuvattavaksi edes perkeitä. Niin herkullista se oli. 

safka4.jpg

Perunasalaatti. Minä tein salaatin kaikista jämistä, mitä jääkaapista sattui löytymään. Iloinen yllätys oli kuivakaapista löytyneet pinjansiemenet, jotka tekivät jämäsalaatista harkitumman oloisen. Raksahipille ei pelkkä salaatti yleensä riitä, mutta itselleni se käy lounaaksi hyvin.

safka.jpg

Ihanista ihanin kasvissosekeitto. Hipin keiton salaisuus on rakkaus, paahdetut kasvikset ja intensiivinen soseutus. Hän paahtaa kasviksia ennen soseuttamista ja keitossa on aina lempeä paahdettu aromi. Joskus hippi kaatoi keiton osissa blenderiin, koska ei uskonut siitä muuten tulevan tarpeeksi kuohkea.

safka3.jpg

Lohilasagne. Hippi teki lauantaina ison annoksen lasagnea vieraita odotellessamme. Parmesani teki juustokastikkeesta eritysen hyvää.

safka7.jpg

Hampurilainen ja kokis. Kaappimme jämistä kasasin hampurilaispuffetin, josta molemmat teimme omia yhdistelmiämme kaapinrakennusurakan jälkeen.

safka2.jpg

Täytetyt herkkusienet ja silakat. Nämä ovat taas minun bravuureitani. Viikonlopun juustolautasen jämät laitettiin täytteeksi ylijäämiin herkkusieniin. Kylkeen keitin perunat ja avasimme torilta ostetun sitruunasilakkapurkin.

safka6.jpg

Kaalilaatikko. ( Tämä saattaa olla myös lohilasagne ja lohilasagnea saattaa edellisessä kuvassa esittää kaalilaatikko..) Voi, miten hyvää oli. Poikakin innostui syömään kaksi lautasellista. Ja kavereille tarjottiin kanssa!

Viikonloppuna anoppi on meillä, joten luvassa on ainakin Muhosen luomuruisleipää ja hyvää seuraa.

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.