Äiti, sä saat potkut!

Pääsiäisemme on sujunut leppoisasti Hipin suvun hauskassa seurassa lukien ja herkutellen. 

kuva.JPG

Herkuttelun ja hengailun välillä pistäydyimme pihatalkoissa seisoskelemassa ryhdikkään maanomistajan rengin elkein.

kuva.JPG

Myös haravakasan vieressä seisoskelu osoittautui niin mukavaksi ulkopuuhaksi, että teimme sitä isommallakin porukalla.

kuva.JPG

Vaikka Hippi ankarasti kielsi meitä jauhamasta yhtään mitään mindfulness -paskaa, olimme naton kanssa metsäretken jälkeen erityisen voimaantuneita. Poikaa voimaannutti puliseva puro, johon oli kiva heitellä kiviä ja keppejä. Joka päivä joku onnekas sukulainen pääsi viemään retkeläisen metsään purolle pienen jankutettua aikansa Puro! Puro! Puro! osoitellen takapihan metsää.

 

Puro! Puro! Puron jälkeen hyvänä viihdekakkosena tuli kelkka! Kelkka! Kelkka

kuva.JPG

Lumen puuttuminen ei vauhtia haitannut, kun hommaan valjastettu vetojuhta oli hyvässä kunnossa ja hyvännäköinen.

Kukko muni onnekkaille muutaman suklaamunan ja pääsiäisherkkua syötiin monenlaista: rahkaa, täytekakkua, lammaspullia, porkkanapaistosta, kalakeittoa, Muhosta, juustoja, anopin raakasuklaaherkkuja, pannaria..Porukalla ollaan juotu monta pannua kahvia ja kerrottu laatujuttuja.

Ehdottomasti hauskimmaksi jutuksi osoittautui Pojan omaksuma osuva Hjallis Harkimo -imitaatio, jonka pikkuimitaattori on tarkkaan kopioinut minun pakkomielteestäni matkia Hjallista arkipäiväisissä tilanteissa. Mitä sä siis sen sinne heitit? Oliks siis tossa nyt joku helvetin järki? Mitä shä sit istut siinä sohvalla? Pieni Hjallis komensi meitä tiukkaan sävyyn eilisissä pihahommissa sekä iltapalalla, jonka jälkeen purjehdussankari tuijotti meitä itseensä tyytyväisen onnellisena saadessaan koko pöydän nauramaan. Mummolassa olen hoitanut äitipestini leväperäisesti, uppoutunut kirjaani, nukkunut puoleen päivään vierittäen vastuun lapsenhoidosta aamuvirkummille sukulaisille. Onneksi tuuditin mummo tuuditti kärttyisen Harryn nukkumaan ennen kuin hän olisi antanut lopullisesti kenkää äitihommastani.

Eilen kävimme pääsiäisen kunniaksi neljän sukupolven porukalla paikallisessa syömässä. Illalla Hippi kävi hakemassa ravintolaan unohtuneen nokkamukin, joka oli saanut tarjoilijan kirjoittamana Hipin nimen kylkeensä. Vaikka Hippi on asunut Tampereella jo vuosia, on pitkätukka ilmeisesti jättänyt lähtemättömän vaikutuksen vanhaan kantapaikkaansa. (Hjallis: Siis oletsä istunut siellä baarissa kaikki päivät? Ei näistä hommista kuule ihan vaan baarissa istumalla selviä! Mitä sä nyt siellä istuit?)

Toivottavasti kaikkien pääsiäispäivät ovat sujuneet yhtä leppoisasti! 

Share

5 kommenttia

 1. hortonomi kirjoitti: Vastaa

  ahhhaaahhaaa hjallis <3333 sulon hjallis imitaatio oli uskomattoman lahjakas.

 2. hortonomi kirjoitti: Vastaa

  No siihen piti tulla sydämiä, mutta ehkä viesti tuli perille. Hjallis ei ehkä tosin hyväksyisi tämmöstä perseilyä

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei Hortonomi! Mitä sä tuut sössöttään tänne? Tää ei kuule sössöttämällä täällä kommenttilootassa selviä! Shä saat potkut!

 4. Lisa Love kirjoitti: Vastaa

  Moro!

  Se olen minä, Lissu, johon joskus törmäät jossain kuin vähiten osaat odottaa. Wilmahan se sun blogiasi on kehaissut kerran jos toisenkin ja meitsi on kyllä rohkaistunut kahlaamaan kirjoituksesi läpi useampaankin kertaan. Nyt vasta sain aikaiseksi kommentoida. Miksi? Olen laiska ja puhelimella se on turhan hidasta.

  Asikaine on yksi hauskimmista blogeista mitä olen IKINÄ lukenut. Älä turhaan ota stressiä hyvälälaatuisemmista kuvista, sulla teksti vie naista ja miestä hyviin mielikuviin. Näen sut mielessäni varsinkin lukiessani sitä ”TÄ”-postausta. 😀 Ihan paras.

  Kuvista puheen ollen.. Hyvin hämmentävää miten miehemme ovat kuin kaksi marjaa hiukset auki. Silti eivät ollenkaan. Enkä muuten ole ainoa joka asian on huomannut.

  Mukavaa remppausta ja kaikkea muutakin. Meitsi tulee taas ja kirjoitankin. Lupaan. 🙂

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Lissu! Jee! Voi, miten kiva kuulla! Ihan parasta!! 🙂 <3

  En oo vielä huomannut tätä miesyhdennäköisyyttä, mutta alan heti tarkkailla tilannetta! 😀 ettei mene vahingossa sekasin!

  Muistan, kun etsin sun blogia pitkään jo ollessani raskaana. Ansku vinkkasi mulle siitä. En meinannut löytää, koska muistin nimen olevan Kettuilua 😀 Ja odotin kyseessä olevan kettuilevaan sävyyn kirjoitettu blogi ja ihmettelin, että mistäköhän kaikesta se Lissu siellä vittuilee!

  Toivottavasti törmätään taas pian! Terkkuja!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.