Ruokapostaukseni ja pullantuoksuni ovat ilmeisesti leijuneet ympäri maailmaa. Sain postissa paketin, jossa oli Urtekramin herkullisia luomutuotteita. Mausteita, kookoskuutiota, kaurahiutaleita ja mulperimarjoja. Ihania naposteltavia jugurtin kanssa! Nam!
Maukkaiden pikkuherkkujen kanssa ei voi mennä pahasti pieleen.
Riippuu toki, kuinka kekseliäälle vastaanottajalle niitä lähettää.
Naposteltuani kookoskuutioita ja maukkaita marjoja, ehdotin Pojalle omatekoisen myslin valmistamista. Ja sitte me voidaan laittaa sitä kauniiseen purkkiin ja viedä Helsinkiin Tillille tuliaisiksi, ku me mennään sen luokse. Eikse ois aika hyvä idea?
– Joo! On! Tehdään! Mitä mää saan tehdä? Mikä on mortteli?
Poika ei onneksi ole vielä menettänyt toivoaan keittiötohelointiini, vaan on aina ehdotuksissani täysillä messissä, eli MÄSSÄSSÄ. Apukokki tarttui innoissaan mortteliin ja alkoi taitavasti murskata pähkinöitä sekä kaadella rusinoita kulhon pohjalle.
Murskattujen pähkinöiden ja rusinoiden jatkoksi kipattiin mulperimarjoja, kaurahiutaleita ja kookospaloja. Äiti onko nää marjoja? Nää näyttää ihan pieniltä kävyiltä!
Poika sekoitti ainekset yhteen syöden samalla kuormasta ison iltapalallisen verran. Äiti tää on tosi hyvää! Onko tää nyt sitä mysliä onko?
– No tavallaan on se jo sitä..
..MUTTA sekotetaan niihin vielä öljyä ja hunajaa ja paahdetaan uunissa. Sitte tulee vielä parempaa..
Tai sitten ei tule parempaa, vaan savua kämppään ja pellillinen hiilille maistuvia kivikovia kökkäreitä, joita ei todellakaan halua purkittaa rakkailleen (tai edes ei-niin-kovin-rakkaille) lahjaksi.
Pojan valmistama mysli olisi ollut sellaisenaan herkullinen ja ihana pikkukätösin tehty tuliainen. Miksi oi miksi minun piti saada paahtaa ’loppusilaus’?
Ensi kerralla annan Pojan hoitaa homman alusta loppuun menemättä väliin törttöilemään. Näköjään pystyn keittiössä pilaamaan myös aineksia, joille ei edes tarvitsisi tehdä mitään.
Maukasta torstaita kaikille!
*Urtekramin tuotteet saatu blogin kautta. (Ei taida olla tulossa uutta pakettia hetkeen! )
Huomasithan!
Blogi muuttaa. Asikaine-blogi 1.5. alkaen osoitteessa www.asikaine.fi
Josko Pojalle paketti Urtekramilta. Paremmat onnistumismahdollisuudet.
Joo 😀 tai mukaan käyttöohje:
älä
tee
mitään
vaan
syö
Miks toi paahtaminen aina epäonnistuu. Oon koittanu kans tehdä mysliä ja haluaisin siihen sellasen rapsakkuuden mukaan – mutta aina se palaa 🙁
JOo voi perkele, en ees tajunnu, että se olisi jotenkin vaikeeta 🙁
Ja eniten harmitti, kun se oli niin hyvää ennen paahtamista. AAARGH!
mutta kiva kuulla, etten ole ainoa, jolle on käynyt näin…
Kantsuu paahtaa vaan hiutaleet, siemenet ja pähkinät. Muut lisätään jälkikäteen. Ainakaan silleen ei oo itellä kärtsänny.
Auttaisko jos niitä pitäis vähemmän aikaa uunissa?
Hahaaaaa aivan hysteerinen kikatuskohtaus pimeessä peiton alla, kun oikeesti olis pitäny olla nukkumassa jo kolme tuntia sitte mut ”katon viä äkkiä Asikaise” :DDDD priceless!!!
Ihana tuo viimeinen!
Aurinkoista alkavaa viikonloppua!
-Isla
Mustakin ne näytti ihan pieniltä kävyiltä, terkut Pojalle!
t. neljän lapsen äiti, 42 vee
Mä oon kanssa paistanut uunissa noita kuivattuja marjoja vähemmän menestyksekkäästi… Joo eli yhdyn tähän min2:en kommenttiin 😀
Kiitos vinkistä, pitää ensi kerralla (jos sellaiseen uskaltaudun) kokeilla sillä tavalla! 🙂
Varmaan joo…ja ehkä ihan kaikkia aineksia ei ois kannattanu laittaa sinne.
ja katsoin uuniin kyllä aikaisemmin ja silloin ei ollut vielä ollenkaan rapsakkaa ja seuraavassa hetkessä oli palanutta…hmm..
Mahtavaa, että näistä mun haasteista on iloa muille 😀
Välitän terkut perille 😉