Aamunakki

Vihaan heräämistä.

Äitini kertoo ensimmäisiä lauseitani olleen kärttyinen huuto Älä kato mua, jos erehtyi kurkistamaan vaunuihini päiväunilta heräillessäni. Noin kolmekymmentä vuotta olen ollut herätessäni samaa mieltä asiasta: ÄLÄ KATO MUA.

Ala-asteella nukuin päivittäin pommiin. Isoveljeni toimi ihmistorkkuna ja lopulta pommina, koska en kehoituksista huolimatta avannut silmiäni. Reppu unohtui kiireessä ja luokassa paita oli väärinpäin. Opiskeluaikoina pärjäsin päivän paremmin mennessäni luennolle suoraan jatkoilta kuin neljän tunnin unien jälkeen. Jos ravintola piti avata kolmelta päivällä,  viritin varmuuden vuoksi kaksi kelloa. Monet ystäväni ovat vihanneet nukkuvaa Asikaista ulkomailla, jos laivasta / junasta / bussista / festarialueelta on pitänyt lähteä. Mää läpsin sua naamaan ja huusin sun korvaan ja sää vaan nukuit! 

Usein Hippi luovuttaa aamuisin, kun aloitan murinan ja sössötykseni, miksi en muka voi tällä(kään) kertaa nousta vuorollani. Älä kato mua! Mutta kun ihme vihdoin tapahtuu, pääsen sängystä pystyyn ja tömpsin portaat aamun valaisemaan alakertaan…

..rakastan aamuja tässä talossa.

Äiti he RÄÄ! Men NÄÄN! Muu MII!

kuva.JPG

kuva.JPG

Äi TI! Äi TI! He RÄÄ! Men NÄÄN! Kiik KUUN! An NA kark KII! 

Onneksemme Poika on aamuisin kikattava ja nipistelevä naurunakki, joka juonittelee keinuhepan päänmenoksi ja pöristelee omalla pienelle kahvinkeittimellään. Rattaat ovat auto ja muumeilla on piipussaan käärme. Nöön nöön nöön!

Mutta päiväunilta herätessään ilmassa leijuu tuttuja myrskynmerkkejä. Okapallo pyörii tuulessa pihan läpi. Kesken unien herättely on tulella leikkimistä, vaikka päiväunia nukuttaisiin kolmatta tuntia. Heräillessä on parempi antaa pienen unimassukan makailla ja venytellä rauhassa. Hän maiskuttelee ja mulkoilee kärttyisesti vaunuissaan.  Onneksi osaan olla pahentamatta rankkaa heräämistilannetta ja olla katsomatta häntä.

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.